Dunaújváros Hetilap

A jászberényi Jobbik a korábban őket nácinak nevező Vadai Ágnest hívta meg vendégnek

doszerk - 2019. április 24. 12:49

A Jobbik jászberényi csoportja a korábban az őket nácizó Vadai Ágnest, a Demokatikus Koalíció (DK) egyik legismertebb politikusát hívta meg előadónak kedd esti lakossági fórumára. Ezzel a politikai árulás új értelmet nyert: mind a Jobbik, mind a DK az önfeladás és a teljes értéksemlegesség útjára lépett - írja az Origo.

Nem új keletű, hogy az antiszemita Jobbik tudatosan közeledik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz, mint ahogy az sem, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció előszeretettel veszi, hogy közeledik hozzájuk az antiszemita Jobbik, az embert azonban mindig érik meglepetések.

Vadai Ágnes lett a Jobbik sztárvendége

Ilyen volt a jászberényi Jobbik húzása, akik húsvét utáni lakossági fórumukra a DK-s Vadai Ágnest hívták meg előadónak azért, hogy vele közösen átbeszéljék az ellenzék helyzetét. Már az esemény bejelentése is érdekesre sikeredett, Budai Lórántönkormányzati képviselő vállalta magára a feladatot, hogy beharangozza a Gyurcsány-párti politikus érkezését. "A közös együttgondolkodásra még soha nem volt ekkora szükség, mint most! Húsvét után, április 23-án (kedd) 17:30 órakor a Városi Könyvtár emeleti termében újabb lakossági fórumot tartunk. A rendezvény főbb témái: a kormány családpolitikája és a megváltozott demográfiai helyzet következményei. Meghívott vendégeink ezúttal Csányi Tamás, Vadai Ágnes és Dr. Varga László országgyűlési képviselők lesznek" - írta teljes átéléssel közösségi oldalán a jobbikos politikus, akinek a soraiból az is kitűnt, hogy a rendezvény létrejötte természetesen kizárólag a haza és a jászberényiek érdeke. Kedden kora este aztán megvalósult a nagy találkozó, egy képen csilloghatott a DK-s Vadai Ágnes, a jobbikos Csányi Tamás és az MSZP-s Varga László. A Vadhajtások oldalán megjelent fotón jól látható, ahogy félkörbe ültek az ellenzéki politikusok, azonban az gondosan úgy készült, hogy még véletlenül se lehessen látni, mennyien érdeklődtek az összellenzéki összejövetel iránt. 

A jászberényi Jobbik Vadai Ágnest hívta meg előadónak FORRÁS: VADHAJTÁSOK

Az eseményről Csányi Tamás jobbikos országgyűlési képviselő is feltöltött egy képet, csakhogy az látványosan Vadai Ágnes-mentesítve lett, ugyanis a jobbikos politikus nemes egyszerűséggel levágta a fotóról Gyurcsány Ferenc egyik kedvencét.

Vadai meghívása azért is több mint furcsa, mert ő volt az, aki korábban leginkább ellenezte, hogy a balliberális blokk együttműködjön a Jobbikkal. A Gyurcsány-párti politikus nemrég még nácinak nevezte Vonáékat, és többször élesen bírálta őket. A hatalomvágy azonban felülírt mindent: Vadai most már gondolkodás nélkül képes arra, hogy eleget tegyen az antiszemita párt meghívásának. Persze a gondolatmenet könnyedén megfordítható: az antiszemita Jobbik (egyik csoportja) gondolkodás nélkül képes volt arra, hogy az általa korábban az egyik legjobban megvetett balliberális politikust hívja meg előadónak lakossági fórumára. Árulkodó, hogyan kezelte Budai Lóránt - az általa életre hívott eseménnyel kapcsolatos - utólagos kritikákat. "Nem kell szeretnünk egymást ahhoz, hogy meghallgassuk egymás véleményét. Sőt! Még egyet sem kell értenünk. De ha odafigyelünk a másikra (és ő is odafigyel ránk...) máris tettünk egy lépést a "szebb jövő" felé" - vázolta Facebookon, mi az irány a Jobbik háza táján. A jászberényi eset mindezek miatt tökéletesen példázza mindkét párt árulását, értékeinek teljes feladását.7

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.