Egy lépésre az aranytól az UVSE

Szárszó Lajos - 2019. április 30. 19:58

Az első félidőben még jól tartotta magát, ám végül 9-5-ös vereséget szenvedett az UVSE elleni bajnoki finálé második találkozóján a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, így a fővárosiaknak már csa egy sikerre van szükségük ahhoz, hogy megvédjék bajnoki címüket,

A Hajós uszodában a második mérkőzéssel folytatódott a női vízilabda döntő a DUE-Maarsk Graphcs és az UVSE Hunguest Hotels között. Mivel a valamelyik csapat három győzelméig tartó párharc első ütközetét a fővárosiak nagyon magabiztosan nyerték 13-9-re, így lépéselőnybe kerültek a mieinkkel szemben. Ma tehát az volt a kérdés, hogy a DUE egyenlíteni tud-e, vagy az UVSE hatalmas lépést tesz az aranyérem felé. Vályi hozta el az első ráúszásból a labdát, mely támadás végén Garda bombáját ütötte ki Gangl. A folytatásban mind Keszthelyi, mind Gurisatti kezéből csúszott ki a labda, viszont eredményesen, egyben látványosan feljavult az első meccshez képest a védekezésünk. Ebből született az első találatunk a meccs harmadik percében, amikor Garda távolról vette be az UVSE kapuját (1-0). A középkezdés után Aarts mutatott be egy bravúrt Keszthelyi lövésénél, majd Gurisatti kiállítását használta ki Faragó (1-1). Megkaptuk mi is az első előnyt, de az sajnos nem vezetett eredményre, mivel Huszti center pöckölését fogta Gangl, majd a túloldalon Sevenich lövését hatástalanította kapusunk. Az újabb emberelőnyünket szépen játszottuk ki Mahieura, de ő a felső lécet találta el.

A negyed utolsó percében ismét Aarts mutatott be bravúrt, aki Faragó távoli bombáját tolta a kapufára, majd az utolsó másodpercben Keszthelyi a képzeletbeli felezőről ejtett a jobb oldali kapufára. A második ráúszást is Vályi nyerte, melyből nem kellett volna sok, hogy gólt szerezzünk, de a labda Gangl fejéről nem csorgott át a gólvonalon. Miután Szűcs a kapufát találta el, a kipattanóért tartó küzdelemben Gurisattit már másodszor szórták ki, melyet Peresztegi révén már kihasznált az UVSE (1-2). Miután Menczinger és Mahieu kiállítása miatt kettős emberhátrányba kerültünk, melyet remekül védekeztünk ki, létszám azonos szituációból Garda Krisztina egyenlített (2-2). Ezt követően Keszthelyi csavar mozdulattal vette vissza a vezetést (2-3), melyre azonnal válaszolt Horváth Brigitta, aki a kapus feje fölött ejtett a kapuba (3-3). Menczinger kezében volt a vezetésünk megszerzésének lehetősége, akinek labdája a kapufán csattant, majd Vályi kiállítását úsztuk meg. A negyed utolsó percében Keszthelyi klasszis találatot szerzett (3-4), majd emberelőnyhöz jutottunk, azzal azonban nem tudtunk élni. A térfélcserét követően sajnos nagyon megváltozott a játék képe. Előbb megint Keszthelyi villantotta meg világklasszisát, amikor Aarts fölött ejtett a kapuba (3-5), majd Gurisatti lövését blokkolta Szűcs. Miután a sokadik kontrát fújták ellenünk a játékvezetők Parkes centerből növelte a fővárosaik előnyét (3-6), melyre sajnos Menczinger megúszásból sem tudott válaszolni.

Kép: DO-archív

Ettől kezdve az UVSE nagyon megnyugodott, melyet Peresztegi ejtése támasztott alá (3-7). Nagyon kellett volna egy újvárosi gól, az azonban nem jött, míg a lilák a végletekig kijátszották támadásaikat, miközben az idő gyorsan telt. Az utolsó percben Gurisatti kitekeredett helyzetből vette be Gangl kapuját (4-7), viszont ezt követően a védekezésünk nem volt megfelelő, melyet Sevenich használt ki (4-8). Volt még 15 másodpercünk a viszont válaszra, de Vályi labdája a dudaszó pillanatában a lécről kifelé vágódott. Nagyon nagy bravúr kellett volna az utolsó nyolc percben ahhoz, hogy vissza tudjon jönni a meccsbe csapatunk, akik mindent megtettek ennek érdekében, de ez nem sikerült. Sajnos az emberelőnyünket elrontottuk, majd a második akciónk sem hozott gólt. A harmadik azonban igen. Miután Garda Krisztinát kiszórták, melyet sikerült kivédekeznünk, Vályi szerezte meg az ötödik találatunkat (5-8). A következő egy percben azonban az UVSE táborozott le a kapunk előtt, mely nem jött jól, főként, hogy abból Parkes gólt tudott szerezni (5-9). A középkezdés után Menczinger hagyta ki ziccerét, majd Gangl védte Mahieu közeli pöckölését. Mivel ekkor már csak 3:35 volt hátra ki lehetett mondani, hogy eldőlt a találkozó. Gurisatti a kapufára ejtett, majd Benczúr Márton azoknak adott lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak a döntőben. Az utolsó percben Menczinger lövése vágódott a felső kapufára, így az eredmény nem változott. Ez pedig azt jelenti, hogy az UVSE egy lépésre áll a címvédéstől.

DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hungest Hotels 5-9 (1-1, 2-3, 1-4, 1-1)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts –Menczinger, Gurisatti 1, Horváth 1, Garda 2, Ziegler, Vályi 1. Cserék: Kiss - Brezovszki, Luka, Mahieu, Szellák, Huszti, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE Hungest Hotels: Gangl – Parkes 2, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó 1, Sevenich 1, Kindred. Cserék: Szalay - Neushul, Antal, Kiss, Mucsy, Peresztegi 2, Telek. Vezetőedző: Benczur Márton.

A döntő további menetrendje:
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.