Dunaújváros Hetilap

Elhordatják a szeméthegyet

2019. április 11. (csütörtök) 17:30 - Brousil Csaba

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester, Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője és Mészáros László körzetfelelős a Petőfi utca 13. számnál, ahová illegálisan helyeztek el nagy mennyiségű hulladékot ismeretlenek.

A tájékoztatón Cserna Gábor megköszönte Hingyi Lászlónak, Iván Lászlónak és a DVG Zrt. munkatársainak, hogy gyorsan léptek az ügyben és elkezdték a szemét felpakolását és elhordását. Mint mondta valóban áldatlan állapotok uralkodnak a területen, mely már közegészségügyi esetnek számít. Elmondta, hogy a területen lévő épületek önkormányzati tulajdonban vannak, de romos életveszélyes állapotúak, így ezeket nagy valószínűséggel elbontatják. A takarítás, hulladékszállítás és a bontás tíz millió forintos tételt jelentenek. A terület további hasznosítására már keresik a pályázati forrásokat. A polgármester megjegyezte, hogy az ilyen esetek megfékezésére üdvözlendő, hogy a kormány az illegális szemétlerakást bűncselekményként kezeltetné, erről majd az Országgyűlés határoz. Hozzáfűzte, hogy a fékevesztett szemetelés ilyen súlyos állapotokat idézhet elő, ezt az illegális bevándorlók pesti tömeges megjelenésekor már láthattuk, tehát a déli határkerítés ezért is releváns.

Cserna Gábor elmondta, hogy ezt a területet az önkormányzat sorompóval és kamerákkal védi majd a további illegális szemétlerakók elől. Ezt alátámasztotta Hingyi László is, aki elmondta, hogy a kamerázás és a tiltó táblák kihelyezése napokon belül megtörténik, míg a sorompó elhelyezése két hét múlva várható, addigra tudják elhordatni a mérhetetlen mennyiségű szemetet, mely köbméterre több lesz, mint amit anno az egykori zöld SZTK-ból kellett elszállítatni. Hingyi László elmondta, hogy az épületek elbontását is meg kell fontolni, mivel életveszélyesek és használhatatlanok. Kiemelte, hogy a környékbeli lakosságot értesítették arról, hogy az áldatlan állapotot felszámolják, ezt a lakók örömmel vették.

A rovat további hírei: Közélet

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

2019. július 21. (vasárnap)

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ágazati elemzéséből.

Gyenge lesz az idei almatermés

Gyenge lesz az idei almatermés

2019. július 21. (vasárnap)

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.

D+ Híradó: mozi, jelöltek, Magyarok Kenyere

D+ Híradó: mozi, jelöltek, Magyarok Kenyere

2019. július 20. (szombat)

Folytatódik a Magyarok Kenyere program, megszépül a mozi, bemutatta jelöltjeit a Fidesz - egy csokorban a hét hírei a D+ TV Híradójában.

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

2019. július 20. (szombat)

Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében.

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

2019. július 20. (szombat)

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak az egyik fórumán pénteken.

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

D+ Híradó: újítások, bajnokság a strandon

2019. július 19. (péntek)

Megújul a hetes körzet, a kánikula a kisállatokat sem kíméli, elkezdődött a strandröplabda bajnokság dunaújvárosi fordulója - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Újtelepi városvédők

Újtelepi városvédők

2019. július 19. (péntek)

A Városvédők Újtelepért Egyesületet négy évvel ezelőtt hozták létre olyan városrészi lakók, akik fontosnak érzik, hogy ők is tegyenek valamit lakókörnyezetükért. A Szomszédünnep, az Öko-nap, a Mikulás buli szinte már elmaradhatatlan rendezvényük, amely egyre népszerűbb, egyre többen csatlakoznak hozzájuk.