Dunaújváros Hetilap

Elhordatják a szeméthegyet

2019. április 11. (csütörtök) 17:30 - Brousil Csaba

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester, Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője és Mészáros László körzetfelelős a Petőfi utca 13. számnál, ahová illegálisan helyeztek el nagy mennyiségű hulladékot ismeretlenek.

A tájékoztatón Cserna Gábor megköszönte Hingyi Lászlónak, Iván Lászlónak és a DVG Zrt. munkatársainak, hogy gyorsan léptek az ügyben és elkezdték a szemét felpakolását és elhordását. Mint mondta valóban áldatlan állapotok uralkodnak a területen, mely már közegészségügyi esetnek számít. Elmondta, hogy a területen lévő épületek önkormányzati tulajdonban vannak, de romos életveszélyes állapotúak, így ezeket nagy valószínűséggel elbontatják. A takarítás, hulladékszállítás és a bontás tíz millió forintos tételt jelentenek. A terület további hasznosítására már keresik a pályázati forrásokat. A polgármester megjegyezte, hogy az ilyen esetek megfékezésére üdvözlendő, hogy a kormány az illegális szemétlerakást bűncselekményként kezeltetné, erről majd az Országgyűlés határoz. Hozzáfűzte, hogy a fékevesztett szemetelés ilyen súlyos állapotokat idézhet elő, ezt az illegális bevándorlók pesti tömeges megjelenésekor már láthattuk, tehát a déli határkerítés ezért is releváns.

Cserna Gábor elmondta, hogy ezt a területet az önkormányzat sorompóval és kamerákkal védi majd a további illegális szemétlerakók elől. Ezt alátámasztotta Hingyi László is, aki elmondta, hogy a kamerázás és a tiltó táblák kihelyezése napokon belül megtörténik, míg a sorompó elhelyezése két hét múlva várható, addigra tudják elhordatni a mérhetetlen mennyiségű szemetet, mely köbméterre több lesz, mint amit anno az egykori zöld SZTK-ból kellett elszállítatni. Hingyi László elmondta, hogy az épületek elbontását is meg kell fontolni, mivel életveszélyesek és használhatatlanok. Kiemelte, hogy a környékbeli lakosságot értesítették arról, hogy az áldatlan állapotot felszámolják, ezt a lakók örömmel vették.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2019. április 23. (kedd)

Lejár kedden 16 órakor az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig hét listát vett nyilvántartásba.