Elmaradt a bravúr

Szárszó Lajos - 2019. április 5. 20:21

Jól játszott, de kétgólos vereséget szenvedett a listavezető Berettyóújfalu otthonában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Nem kezdte jól a rájátszást a Dunaferr DUE Dutrade FC, hiszen az első két mérkőzését elveszítette. Azóta azonban remek sorozatot tudhatnak maguk mögött Rigó Lászlóék, mivel a folytatásban csak győzelmet arattak. Ezzel a teljesítménnyel az alapszakasz vége előtt négy fordulóval jelenleg a veretlen Berettyóújfalu mögött az "A" csoport második helyén áll együttesünk, mely pillanatnyilag a bronzcsatához elég. De hogy ezt bebiztosítsák Fehér Zsolt tanítványai, még kellenek a győzelmek, a bravúrok. Azt nem lehetett mondani az első percek után, hogy egymásnak estek volna a felek, viszont a hazai csapat ennek ellenére több helyzetet is ki tudott alakítani. Az első csere után azonban a Dunaferr is eljutott Mezei kapujáig, mégpedig egy formás támadással, melynek végén Öreglaki előtt adódott gólhelyzet. A folytatásban alaposan belőtték Rigót, melyből főként Da Silva Gomes Ricardo Amílcar vette ki a részét. A Berettyóújfalu érezhetően irányította a találkozót, miközben a Dunaferr megpróbálta megszerezni, megtartani a labdát, de nem sok sikerrel. Nem volt meglepetés, hogy gyorsan jött az első gól, melyet Gál szerzett egy szabadrúgás kombináció végén (1-0).

A folytatásban Hosszú Ádám szerzett labdát saját térfelén, mellyel azonnal megiramodott, viszont az utolsó pillanatban nyolc méterre a kaputól utolérte őt a hazai védő, és nemes egyszerűséggel fellökte. A szabadrúgás kombinációt ezúttal Pál Patrikra játszották ki a mieink, aki zúgó kapufát lőtt. Az egyenlítési lehetőség után gyorsan büntettek a hazaiak. Szabadrúgásból született ismét a gól, ezúttal azonban Nagy Imre nem passzolt, hanem egyből kapura lőtt, akinek labdája Rigó lába alatt vágódott a hálóba (2-0). A kétgólos vezetés az amúgy sem ideges hazaiakat megnyugtatta, ezzel szemben a Dunaferr a szokásosnál idegesebben játszott. Ebből adódtak technikai hibák, pontatlan átadások, labdavesztések. Ezért, meg persze a hátrány miatt nyúlt bele Fehér Zsolt a felállásba, aki a félidő közepénél kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Miután ez nem hozott sikert visszaálltunk az alap felállásra, viszont ekkor Rigótól kellet a bravúr, aki Gál bombáját tenyerelte oldalra. A félidő kétharmadánál már az ötödik szabálytalanságot fújták ellenünk a játékvezetők, így tehát arra is ügyelni kellett fiainknak, hogy több faultot ne kövessenek el. Hosszú Ádám lepte meg ellenfelét egy perccel később, akitől saját kapuja előtt ellopta a labdát, de a lövésébe még éppen bele tudott nyúlni a védő, így a labda centikkel mellé szállt. Ami azonban akkor nem sikerült, a következő támadásunknál, a 18. perc elején igen. Ezúttal Öreglaki húzta magára a vészkapus szerelését, de ő nem a saját, hanem az ellenfél kapuja előtt tűnt fel. És ha már kapott egy remek passzt, akkor a labdát be is belsőzte a hálóba (2-1).

Képek: DO-archív

A hátralévő időben nagy erőket mozgósított a Dunaferr az egyenlítés érdekében, de az sajnos nem sikerült. Fordulás után Rigótól kellett az első bravúr, aki Amilcar lövését hárította, majd egy labdaszerzés után egyenlített a Dunaferr. Oldal berúgással jöttek a hazaiak, akiktől Pál csente el a labdát a hatosuk előterében, majd teketóriázás nélkül hatalmas gólt lőtt (2-2). A középkezdés után sikerült megúsznunk a Berettyóújfalu tűzijátékát, de a következő szabadrúgást nem, melyet Amilcar passza után Henrique Da Silva Rafael némi szerencsével, és a kapufa segítségével értékesített (3-2). A folytatásban becsülettel küzdött a Dunaferr mindkét sora, akik több helyzetet is ki tudtak alakítani. Közben a hazaiak a negyedik találatuk megszerzéséért hajtottak, így igazán izgalmas meccset láthattunk. Fehér Zsolt ekkor megint húzott egy merészet, hiszen átálltunk az öt a négy elleni játékra. A labdajáratással minden rendben volt, majd Hosszú tüzelt tíz méterről kapu mellé. Sajnos azonban túlságosan kitámadtunk, melyet Gál használt ki, ezzel visszaállítva a kétgólos hazai előnyt (4-2), majd elértük a hatodik hibánkat, melyért büntető járt. A labda mögé Nagy Imre állt, aki higgadtan emelt a kapunkba (5-2). A mieink azonban nem adták fel, melynek a találkozó legszebb gólja lett az eredménye. Ismét öt a négy ellen labdázgattunk, melyből egy keresztjáték végén Öreglaki szerezte meg a harmadik találatunkat (5-3). Ekkor még három perc volt vissza, viszont újabb fordulat nem jött, így végül a hazaiak örülhettek.

MVFC Berettyóújfalu - Dunaferr DUE Dutrade FC 5-3 (2-1)

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Rábl János, Szabó Péter, Da Silva Gomes Ricardo Amílcar, Henrique Da Silva Rafael 1. Csere: László Márk - Békési Dániel Károly, Nagy Imre 2, Gál István 2, Harmati Tamás, Trencsényi János, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Loch Sergio. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó László - Németh Péter, Klacsák Bence, Pál Patrik Krisztián, Hosszú Ádám. Csere: Cseresnyés Alex - Öreglaki Norbert László 2, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Sáhó Kristóf, Kovács Krisztián, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.