Előnyben az UVSE

Szárszó Lajos - 2019. április 26. 20:03

Végig vezetve aratott négygólos, 13-9-es győzelmet a címvédő UVSE gárdája a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói ellen a bajnoki finálé első felvonásán.

A Hajós Alfréd Sportuszodában ma este megkezdődött a női vízilabda OBI döntője a DUE Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels csapatai között. A fináléba az újváros a BVSC-Zugló Diapolo, míg az UVSE az FTC legyőzésével került be. Az év legfontosabb ütközetére a DUE két napot Rómában készült, mely időszakban ötször mérkőztek meg a helyiekkel, ahol a döntőre szánt taktikai elemeket gyakorolták be. Azonban ennek ellenére sem a Mihók csapat, hanem a fővárosiak számítanak az aranyéremre esélyesebbnek, de lányainkat ismerve tudtuk, hogy parázs összecsapásra készülhetünk, hogy a papírformát borítva akár meglepetést is okozzanak. Miután az első hazai támadást jól védekeztük ki, a túloldalon Menczinger ejtett a felső lécre, mely lehetőséget adott arra, hogy az UVSE szerezzen vezetést. Ezt egy pontos passzjáték után Rebecca Parkes meg is tette (1-0). A válasz sajnos emberelőnyből sem sikerült, mivel a lilák Horváth lövését blokkolták. A visszatámadásból Szűcs bombázott, de a lövést Aarts kiváló mozdulattal védte, majd Brezovszki lőtt zúgó kapufát. Az egyenlítés Garda átlövéséből sem jött össze, szerencsére azonban Faragó a felső fát találta el, majd Aarts védte Szűcs távoli átlövését. A negyed hajrájában a gólcsendünket Gurisatti sem tudta megtörni, akinek ejtése a kapufán landolt. Az újabb hazai támadást azonban Keszthelyi kihasználta, aki büntetőből növelte az UVSE előnyét (2-0).

A második nyolc perc elején Garda tette próbára Gangl Edinát, majd Horváth harcolt ki ötméterest, melyet Garda Krisztina értékesített (2-1). A válasz sajnos gyorsan érkezett Faragótól (3-1), viszont két remek védekezés után Aarts indította Menczingert, aki megúszásból szépített (3-2). A 12. percben csak betalált Szűcs, aki Gurisatti kiállítását használta ki (4-2), melyet követően Menczinger lövését Gangl tolta a felső lécre. Az ellentámadásnál Keszthelyit hagytuk lőni szabaddobásból, melyet nem lehetett hárítani bravúrral sem (5-2). Ez azonban alaposan megfogta csapatunkat, hiszen ezt követően szétesett a védekezésünk. Ezt Kiss, majd Antal használták ki (7-2), erre azonban Vályi tudott válaszolni (7-3), de így is alapos hátrányból vártuk a második félidőt. Annak első lövése Vályi nevéhez fűződött, a labda azonban elszállt a kapu fölött, majd Aaarts szedte ki a labdát a felső sarokból. A visszatámadásban nem volt elképzelésünk, ezzel elment a támadó idő, majd emberelőnyből Gurisatti Gréta a kapufát találta el csakúgy, mint megúszás után Vályi Vanda. Ami nekünk nem ment be, az a liláknak igen. Hihetetlen távolról Antal célzott pontosan (8-3), majd Kiss már hatra növelte az UVSE előnyét (9-3), ezzel érezhetően idő előtt eldőlt a találkozó.

Garda Krisztina négy gólja is kevés volt az UVSE ellen! (Képek: DO-archív)

Garda csökkentette a hátrányunkat, aki közel tíz perces DUE gólcsendet tört meg ezzel (9-4). Csapatkapitányunk az újabb támadásunkból ismét betalált (9-5), de a hazaiak még mindig látótávolságon kívül maradtak. Miután megúsztunk egy kettős emberhátrányt volt még egy támadásra időnk, azt azonban nem sikerült eredményesen zárni. Az utolsó nyolc perc lejátszása formalitásnak tűnhetett a semleges nézőnek, főként, hogy Kiss centerből megszerezte a hazaiak tízedik találatát (10-5). Gurisatti bombája megint a kapufáról jött ki, melyet követően az UVSE-nek már csak arra kellett figyelnie, hogy a támadó időket végig kijátssza. Persze közben a lehetőségeket gólra váltották, így például Keszthelyi ötméteresből, aki ismét betalált, melyre Brezovszki akcióból, majd Garda ötméteresből válaszolt (12-7). Parkes könnyű góljára Lara Luka kettővel válaszolt, aki a csereként beállt Maczkó kapuját vette be (13-9), mely csupán szépségtapasz volt, hiszen a meccset így is a lilák nyerték meg. A valamely csapat harmadik győzelméig tartó párharcában ezzel az UVSE került lépéselőnybe.

UVSE Hungest Hotels - DUE-Maarsk Graphics 13-9 (2-0, 5-3, 2-2, 4-4)

UVSE Hungest Hotels: Gangl – Parkes 2, Szücs 1, Keszthelyi 4, Faragó 1, Sevenich, Kindred. Cserék: Maczkó - Neushul, Antal 2, Kiss 3, Mucsy, Rybanska, Baksa. Vezetőedző: Benczur Márton.

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki 1, Menczinger 1, Mahieu, Garda 4, Vályi 1, Huszti. Cserék: Kiss - Gurisatti, Horváth, Luka 2, Ziegler, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

A döntő további menetrendje:

2019. 04. 30. 18:45 DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.