Fehérvári siker a megyei rangadón

spigott - 2019. április 27. 18:40

Négygólos, 27-23-as vereséget szenvedett az Alba FKC elleni székesfehérvári bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A hatodik helyezett Alba Fehérvár KC otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A székesfehérvári összecsapás előtt a jó formát mutató házigazdák tűntek valamivel esélyesebbnek, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy koncentrált, fegyelmezett és jó játékkal meglepheti együttesünk megyei riválisát.

A meccs első gólját szűk egy perc elteltével a Kohász szerezte Sirián Szederke révén, s bár a hazaiak Boldizsár duplájával hamar fordítottak, az ötödik percben már újra dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (2-3). Sajnos nem sokáig, mert a következő öt percben három fehérvári gólnak is örülhettek a hazai drukkerek, míg a mieink közül csak Szekerczés talált be, így a vendéglátók a meccsen először kettő találattal vezettek (6-4). Kézilabdázóink azonban nem adták fel, jó védekezéssel, Csapó védéseivel, valamint Kazai két góljával utolérték ellenfelüket, s a 16. percben már időt kellett kérnie a Deli Ritának (6-6). Több elrontott támadást követően végül a fehérváriak törték meg a hosszabb gólcsendet, s ugyan 7-7-nél még egált mutatott az eredményjelző, a folytatásban Cifra és Nick kiállítását is gólokkal torolta meg a házigazda, mely a 24. percben már három találattal állt jobban a Kohásznál (12-9). A félidő hajrájára azonban összekapta magát együttesünk, mely az utolsó perceket egy góllal megnyerte, így bőven ígért még izgalmakat a második felvonás (14-12).

Kép: DO-archív

A folytatásra azonban támadásban és védekezésben is fel kellett javulnia a mieinknek ahhoz, hogy legyen esélyük a pontszerzésre. A félidőt ugyan a házigazdák kezdték góllal, ám Szekerczés két értékesített hetese után minimálisra csökkentette hátrányát a Kohász, melynek volt lehetősége az egyenlítésre is, ám Nick próbálkozását védeni tudta Györkös kapus (15-14). Az első tíz perc végéhez érve azonban ismét sokat hibáztak a mieink támadásban, s ezt könyörtelenül kihasználták a hazaiak, így a 45. percben, 20-16-os székesfehérvári vezetésnél muszáj volt másodszor is időt kérnie György Lászlónak. Ez sem segített azonban a mieinken, akik képtelenek voltak betalálni, miközben a túloldalon sorozatban három találatot is jegyeztek a fehérváriak, így a 48. percre gyakorlatilag el is dőlt a meccs (23-16). Innen ugyan még egyszer sikerült visszajönnie négy gólra kézilabdázóinknak, ám ennél tovább már nem jutottak a mieink, mert a hazaiak magabiztosan tartották előnyüket, s végül 27-23-as sikerrel tartották otthon a bajnoki pontokat.

Alba FKC - DKKA 27-23 (14-12)

DKKA: Csapó – Kazai 5, Ferenczy 2, Szalai 1, Sirián 2, Szekerczés 9, Grosch 3. Csere: Vártok (kapus), Nick, Cifra, Monori, Dombi, Bouti 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.