Hozta a kötelezőt a Kohász

spigott - 2019. április 6. 20:18

Nem játszott tökéletesen, de így is sima, 31-25-ös győzelmet aratott az Eger elleni hazai bajnoki mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában.

A sereghajtó Eger ellen folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, mely egyértelmű esélyesként várta idei huszadik bajnoki találkozóját. Együttesünk azonban finoman szólva sem kezdett úgy, ahogy azt György László vezetőedző a meccs előtt remélte, mert támadásban és védekezésben is sok volt a hiba a Kohász játékában, így a 7. és a 9. percben is még egri vezetést mutatott az eredményjelző (4-5).

A hazai szakvezetés a 13. percben elégelte meg a hibák sorozatát, s időkéréssel próbálta felzárni a játékosokat, akik szerencsére hallgattak a tanácsokra, így Mihály, Ferenczy, Szekerczés és Szalai találatai után már a vendégeknek kellett időt kérnie (9-6). A folytatásban sem játszott ugyan tökéletesen a DKKA, kihagyott ziccer és hetes miatt is volt ok a bosszankodásra, ám ennek ellenére is növelni tudta előnyét csapatunk, mely magabiztos, 16-10-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

A térfélcserét követően ismét egy kicsit az öltözőben ragadtak a mieink, mert az első két gólt újra a vendégek szerezték, ám Ferenczy és Sirián pontos lövéseivel hamar sikerült visszaállítani a két gárda közti korábbi különbséget. A vendégek küzdöttek becsülettel, amikor volt rá lehetőségük, kihasználták a mieink hibáit, így a 42. perchez érve is tartották öt-hatgólos hátrányukat (21-16). Egri szempontból nem jött jól, hogy az addig négy gólt szerző Brettner Zsófia megkapta harmadik kiállítását is, s ezt követően egyre több hiba csúszott a vendégek támadójátékába, s ezt könyörtelenül megbüntette együttesünk, mely sorozatban négy gólt szerezve lépett el kilenc találattal ellenfelétől (25-16).

A véghajrá előtt nem sokkal már tízzel is vezetett a Kohász úgy, hogy minden egészséges játékosának lehetőséget adott György László vezetőedző. A mindössze tizenhét éves Koronczai Petra is megszerezte első felnőtt bajnoki találatát, s bár az utolsó percekre csökkent a figyelem támadásban és védekezésben is, így is sima, 31-25-ös győzelemmel gyűjtötte be a bajnoki pontokat együttesünk, mely idei kilencedik sikerével feljött a tabella nyolcadik helyére.

György László: - Elég gyengén kezdtünk, az első nyolc percben támadásban és védekezésben sem voltunk igazán a pályán, ám végül ennek ellenére is sikerült megszereznünk a kötelező győzelmet. Pozitívum, hogy minden egészséges játékosnak lehetőséget tudtam adni, örülünk az újabb két pontnak.

DKKA – Eszterházy SC 31-25 (16-10)

DKKA: Csapó – Mihály 3, Szekerczés 5, Szalai 4, Cifra, Ferenczy 6, Kazai 2. Csere: Vártok (kapus), Nick, Sirián 3, Molnár 2, Monori 3, Bouti 1, Dombi 1, Koronczai 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.