Itthon javíthat a Kohász

2019. április 19. (péntek) 14:02 - spigott

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Csalódást keltő játékkal szenvedett 26-24-es vereséget a K&H női kézilabda liga legutóbbi fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az MTK otthonában. György László tanítványai azonban nem búslakodhattak sokat, ugyanis szombaton újabb fontos mérkőzés vár együttesünkre, mely este hat órától a Mosonmagyaróvár gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Holnapi vetélytársunk éppen a mieink mögött, a tizedik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy kettő ponttal gyűjtött eddig kevesebbet a Kohásznál, vagyis egy győzelemmel valamelyest le tudnánk szakítani az elmúlt hónapokban igen jó formát mutató vendégeket.

Kép: DO-archív

A két gárda mosonmagyaróvári mérkőzését némi meglepetésre a házigazdák nyerték egy meglehetősen durva, sok vitát kiváltó mérkőzésen, így van miért visszavágni Bognár Róbert tanítványainak, ám mint azt vezetőedzőnk, György László elmondta, ehhez csapatként és egyénileg is jó teljesítményre lesz szükség a Kohász játékosaitól.

- Úgy gondolom, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, természetesen nagyon fontos lesz, hogy ne abból a mérkőzésből induljunk ki, amit ott játszottunk, a harag, az agresszió nem jó tanácsadó. Taktikailag jól fel kell készülnünk a találkozóra, s fontos lesz, hogy a támadójátékunkon pontosítsunk, mert az elmúlt mérkőzéseken elsősorban ezzel volt problémánk. Több könnyű hibát követtünk el az utóbbi időszakban, sok volt az eladott labdánk, a helyzetkihasználásunk sem volt megfelelő, így magunkat nehéz, míg ellenfeleinket igen könnyű helyzetbe hoztuk. Csapaként, együtt kell jó teljesítményt nyújtanunk támadásban és védekezésben egyaránt, illetve, ha lesznek vezéregyéniségeink, akkor itthon tartjuk a pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.