Könnyed DPASE-siker

2019. április 14. (vasárnap) 20:31 - Szárszó Lajos

Fél tucat gólt szerzett a Hódmezővásárhely elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A labdarúgó NB III 23. fordulójában a Dunaújváros a sereghajtó Hódmezővásárhely együttesét fogadta. A mieink célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen ezzel szerették volna kijavítani az elmúlt fordulóban, Kecskeméten elszenvedett fiaskót. Amit előzetesen vártunk az volt, hogy a Hódmezővásárhely stabil védekező taktikából igyekszik majd kontrázni, így nem számíthattunk könnyű meccsre. Ennek azonban az ellenkezője történt, hiszen nagyon nagy kedvvel kezdtek be a csapatok, akik azonnal számos helyzetet dolgoztak ki. A nyíltsisakos küzdelem a hátsó alakzatok kinyílását eredményezte, melyből a Dunaújváros jött ki jobban, hiszen villámgyorsan két gólt szerzett. Az első találatunkat Szepessy Róbert fejelte, aki remekül érkezett a rövid oldalra, és onnan csúsztatott a kapuba (1-0).

A második gólunk szinte a középkezdést követően érkezett, amely a szezon egyik legszebbje volt. Tapiska vállalt el egy lövést a tizenhatos sarkáról, amely védhetetlenül vágódott a tehetetlen kapus mellett a felső sarokba (2-0). A biztos vezetés megnyugtatta a hazaiakat, melynek az lett az eredménye, hogy Huszák váratlanul szépített (2-1). Erre azonban a DPASE ritmusváltással válaszolt. Tóth lőtt kapufát, majd a mieink lettek az aktívabbak, így nem volt váratlan a harmadik találat, mely egy kusza támadás végén született. Tóth lépett ki les gyanús helyzetben, aki a kifutó kapus mellett a kapu jobb oldalát nézte ki magának. Krnács azonban ezt jól olvasta, hiszen vetődve hárítani tudott, de a kipattanó labda vesztére hátvédje térdéről a kapuba pattant (3-1). Még ebben a félidőben jött a negyedik hazai gól is, melyet Tapiska szerzett, aki ezzel már a második találatát szerezte (4-1). A háromgólos előny azonban megnyugtatta a hazaiakat, melyet Besztercei bosszult meg (4-2), ezzel kialakítva a félidei állást. Fordulás után már nem volt túl nagy az iram, de egyértelműen Lőrincz Emil csapata volt a kezdeményező.

Az 58. percben Szepessy érkezett jó ütemben Tóth beadására, akinek labdája a jobb oldali kapufán csattant. Lehetőségeket a Hódmezővásárhely is tudott kidolgozni, de azokat vagy blokkolták védőink, vagy a beívelésekre Pokornyi lépett ki jól. A túloldalon Horváth bátran vállalta el lövését a tizenhatos csücskétől, abba azonban a vendégek léptek bele. A 73. perc ismét gólt eredményezett. Ezúttal Tóth volt az előkészítő, aki pontosan gurított vissza a második hullámban érkező Mundihoz, aki pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot (5-2). A hazaiak ezt követően szinte teljesen eldugták a labdát a vendégek elől, szépen passzolgattak a mezőnyben, majd Tóth kapott egy centivel hosszabb passzt a kelleténél, aki elől Krnács szedte fel a labdát. A találkozó hajrájában Rácz dolgozatta meg Pokornit, de kapusunk könnyedén fogta a középre tartó lövést. Válaszként Tóth előtt adódott váratlan lehetőség egy lecsorgó labda után, mely talán csatárunkat is meglepte, aki közelről nem találta el a kaput, majd csak a véletlenen múlt, hogy egy perc múlva nem született meg a hatodik találatunk. Sőt! Tóth hagyta ki a száz százalékos ziccerét a 89. percben, de ami akkor nem sikerült, az egy perc múlva Mundinak igen, aki beállította a 6-2-es végeredményt.

Dunaújváros PASE – Hódmezővásárhelyi FC 6:2 (4:2)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Puskás, Mundi, Dorogi, Horváth, Tóth, Szepessy (Kiss a 85. percben), Sándor (Hompót a 18. percben), Barna, Tapiska (Kovács a 80. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Hódmezővásárhelyi FC: Krnács – Jankelic, Huszár, Szabó (Hrabovszki a 44. percben), Bódai, Mezei, Katona, Csordás, Besztercei (Rácz a 79. percben), Povázsai, Balogh. Vezetőedző: Szűcs Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Győzelem, ha szűken is

Győzelem, ha szűken is

2019. október 20. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata szoros csatában győzte le a Győr együttesét az NB II-es bajnokságban.

Ismét nyert az éllovas

Ismét nyert az éllovas

2019. október 20. (vasárnap)

Már öt pont előnnyel vezeti a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályát a Tízpróbások együttese.

Újabb parádés győzelem!

Újabb parádés győzelem!

2019. október 19. (szombat)

Rendkívül izgalmas, magas hőfokú mérkőzésen győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a Gyergyói HK együttesét.

Rangadóval folytatják a bajnokságot

Rangadóval folytatják a bajnokságot

2019. október 19. (szombat)

Az ötödik helyezett Dunaújváros PASE labdarúgói a hatodik Budapest Honvéd II. gárdáját látják vendégül vasárnap délután az NB III Közép Csoportjában.

Nem pihennek az Acélbikák

Nem pihennek az Acélbikák

2019. október 19. (szombat)

Az Újpesten aratott 3-1-es győzelem után ma már a Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Remek siker Újpesten

Remek siker Újpesten

2019. október 18. (péntek)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. október 18. (péntek)

Az éllovas nyerte a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki rangadóját.