Lépéselőnyben a Dunaferr!

2019. április 6. (szombat) 19:00 - Szárszó Lajos

Hátrányból fordított, majd nyert a Dunaferr a Szolnok elleni, bennmaradásról döntő mérkőzés első párharcában.

Nem kisebb tétért, mint az NBI-ben maradásért játszik a Dunaferr SE férfi röplabda csapata a Szolnok ellen. Mivel a két gárda összecsapása valamelyik fél két győzelméig tart, így a mai, Dunaújvárosban megrendezett találkozónak hatalmas volt a tétje. Ezt átérezve a héten rendkívül kemény munkát végzett mindkét gárda, ennek megfelelően kemény, de idegeskedéstől nem mentes meccsre számíthattunk. Sajnos a mieink kezdtek idegesebben, így már az elején jelentős előnyre tett szert a Szolnok (2-6). A folytatásban nem sikerült rendezni a gondolatokat, ezáltal a felzárkózás sem sikerülhetett (4-10). Ráadásul több hiba is becsúszott a játékba, ami nem kedvezett a mérkőzés állásának sem (10-15). A vezetést jól őrizte a Szolnok (13-18), és mivel a pontok felváltva estek, így nem volt esély a felzárkózásra (14-20). A szett végére még nagyobb lett a vendég előny, akik végül könnyedén nyerték azt kilenc pontos különbséggel (16-25). A térfélcserét követően megváltozott a játék képe, hiszen magukra találtak fiaink. Előbb egy-egy pont volt az előny, majd 8-5-nél sikerült közétenni hármat. Bár még mindig nem tudta a maximumát hozni csapatunk, de feljavult a sánc és a mezőnymunka, amely miatt megmaradt a különbség (13-10). Ekkor megint jött két remek sáncolás, amely viszont a vendégeket idegesítette fel, akik ezt követően a hálóba ütötték a labdát (17-12). Hatvany Zsolt nyitásai hozták ezeket a pontokat, majd Majoros Balázs helyezett pontosan (21-13), ezzel a végjátékra nagy előnnyel érkeztünk.

A felpörgött Dunaferrt ekkor nem lehetett megállítani, akik ezzel egyenlítettek (25-15). A harmadik szettben fogcsikorgató játékot láthattunk, melynek elejéből a hazaiak jöttek ki jobban (8-4). Itt azonban beragadtunk, és majdnem utolért bennünket a Szolnok (8-7). Ami sajnos be is következett 11-nél, ekkor azonban megújult a hazai alakulat, és visszavette a vezetést (15-12). Ezt sikerrel meg is tartották Tomanóczy Tibor tanítványai (18-14), majd megint jött egy hullámvölgy (19-19), és a hazai időkérés. Jókor, hiszen Hatvany pontjaival megint megléptünk (22-19), viszont a vége igen izgalmasan alakult, ennek ellenére mi örülhettünk (25-23). Bíztunk abban, hogy a negyedik szett ma az utolsó lesz, míg a Szolnok az ötödikért hajtott. Ez meg is látszott a küzdelmen, hiszen a fiúk beleadtak anyait, apait, és fej-fej mellett haladtak (5-5). A folytatás is szoros volt (8-8), majd ekkor sikerült hármat közé varázsolni (11-8). Sőt! Iván Gergő sáncolása után már öt volt közte (13-8), ebből próbált meg lefaragni a Szolnok (13-10), de ez nem sikerült számukra (17-12). A cél ekkor az volt, hogy ezzel az előnnyel érkezzünk a végjátékra, hogy azt nyugodtan végig tudjuk játszani. Ez olyan jól teljesült, hogy a végén tizenegy lett közte (25-14), vagyis a két győztes meccsig tartó párharcban lépéselőnybe került a Dunaferr. Folytatás Szolnokon, április 11-én.

Dunaferr SE – Szolnoki Röplabda Klub 3-1 (16-25, 25-15, 25-23, 25-14)

Vezették: Dr. Árpás Krisztina Enikő és Kiss Zoltán Attila

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Laczi Dominik (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Szolnoki Röplabda Klub: Csendes Csaba, Boa Szabolcs, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Farkas Róbert Zsolt (liberó), Oláh Dominik, Gazsi Gerő Zsombor. Cserék: Tamasi Ákos. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

 

A rovat további hírei: Sport

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.

Újra munkában a röplabdázók

Újra munkában a röplabdázók

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata is.

Jonatán egyesben is továbbjutott!

Jonatán egyesben is továbbjutott!

2019. augusztus 21. (szerda)

Hajdu Jonatán a C1 200 méteres versenyszámában remek evezéssel jutott tovább a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

2019. augusztus 21. (szerda)

Magabiztos versenyzéssel nyerte meg a kenu kettesek 500 méteres számának előfutamát Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a szegedi világbajnokságon.