Megyei rangadó előtt a Kohász

spigott - 2019. április 26. 13:06

Az Alba FKC elleni székesfehérvári mérkőzéssel folytatja a K&H női kézilabda liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Nehéz mérkőzésen aratott fontos győzelmet előző hét szombaton a Mosonmagyaróvár ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely 23-20-as sikerével nemcsak meglépett legutóbbi vetélytársától, hanem a remek erőkből álló Kisvárdát megelőzve, feljött a tabella nyolcadik helyére a K&H női kézilabda ligában. György László tanítványai nem sokáig örülhettek a sikernek, ugyanis a hét elejétől már megkezdték felkészülésüket újabb bajnoki találkozójukra, mely lényegesen nehezebbnek ígérkezik legutóbbi csatájuknál.

Kézilabdázóink ugyanis szombaton délután öt órától Székesfehérváron, a megyei rivális, s az utóbbi időben igen ó formát mutató Alba FKC otthonában lépnek pályára. deli Rita együttese jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban úgy, hogy eddig lejátszott huszonkét mérkőzéséből tizenegyet megnyert, s két döntetlen mellett kilenc alkalommal szenvedett vereséget. A legutóbbi fordulóban komoly bravúrt bemutatva, Debrecenben arattak sima, 38-32-es győzelmet, s biztosak lehetünk abban is, hogy a két pont megszerzése lesz a céljuk szombaton, már csak azért is, hogy visszavágjanak a Dunaújvárosban elszenvedett 32-27-es vereségért.

Képek: DO-archív

Tisztában van a holnapi meccs kihívásaival együttesünk szakvezetője, György László is, aki bízik abban, hogy a játék minden elemében sikerül jó teljesítményt nyújtania tanítványainak, s egy jó meccsen meglepni a fehérváriakat.

- Mindenre oda kell figyelnünk szombaton, a védekezésre, a támadásra, de ha ki kell emelni valamit, akkor a védekezésünk minősége lesz a legfontosabb. Nem szabad elkapkodnunk a játékunkat, higgadtnak kell maradnunk végig a mérkőzésen, de emellett nagyon fontos lesz a támadásból való visszarendeződés, s kiemelt szerepe lesz a kapusteljesítménynek is, de a lényeg az, hogy mindkét kapu előtt jó teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy egy jó eredményt érjünk el az Alba FKC otthonában. A fehérváriak jó csapatot alkotnak, ezt bizonyítja, hogy legutóbbi Debrecenben tudtak nyerni, s nem is akárhogy, hanem a számok alapján igen simán, s lehet, hogy nem mi vagyunk a szombati mérkőzés esélyesei, de bízom abban, hogy összeszedett, taktikus és jó játékkal képesek lehetünk a meglepetésre.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.