Min múlhat a döntőbe jutás?

Szárszó Lajos - 2019. április 12. 12:48

A harmadik találkozó dönt arról, hogy a DUE-Maarsk Graphics, vagy a BVSC-Zugló női vízilabda csapata jut be a bajnoki fináléba.

Talán ez volt várható, mondhatták sokan a női vízilabda elődöntő második mérkőzését követően, melyen a BVSC-Zugló Diapolo együttese a DUE-Maarsk Graphics ellen kiegyenlítette a két győzelemig tartó párharcot. Ez a két együttes történelmi múltjában is felfedezhető, hiszen olyan, hogy valamely csapat a döntőbe söpréssel, vagyis két győzelemmel jutott volna be még nem történt meg. Most sem, hiszen míg az első meccset a DUE 11-10-re nyerte, addig a második ütközetet a fővárosiak húzták be 10-7-re. Így jöhet a mindent eldöntő ütközet szombaton délután 15 órától, ezúttal azonban más helyszínen, a Szőnyi út helyett a Komjádiban. A második találkozót követően eltelt időszakban volt idő arra, hogy mindkét csapat kielemezze a történteket, az azonban lehetséges, hogy a BVSC jelenleg lélektani előnyben van a mieinkkel szemben. Abban azonban bízhatunk, hogy a vereség inkább még nagyobb győzni akarást váltott ki Mihók Attila tanítványaiból. A vezetőedzőnk szerint a második meccsen két ellentétes félidőt produkált a csapatunk.

Kép: DO-archív

Míg az első 16 percben összeszedettek voltunk hátul és góljainkkal tartottuk a lépést a fővárosiakkal, addig ugyanez a második félidőben nem sikerült. Meg kell tehát találni ennek az okát, és a döntő ütközetre kijavítani, valamint meg kell akadályozni a BVSC gyors támadásait, hiszen ezekből legutóbb több gólt szereztek. Ez azt okozta, hogy nem tudta a DUE a saját tempójú játékát játszani, ettől a szokásosnál görcsösebbé vált a játéka. Azt pedig pluszban érdemes kielemezni, hogy mindkét összecsapáson, de ellentétes előjellel, a harmadik negyedben mutatott játék döntött. Míg az első összecsapáson a DUE nyerte ezt 4-1 arányban, addig a másodikon, három újvárosi figyelmetlenségi hibát kihasználva a BVSC 5-1-re. Jöhet tehát a mindent eldöntő meccs, melyen taktikázásra egyik félnek sincs oka. Itt nem szabad semmit tartalékolni. Abban bízhatunk, hogy a sérüléssel bajlódók közül Gurisatti Gréta már közel lesz a teljes felépüléshez, hiszen az ő játéka kiemelten fontos csapatunk számára. Azt se felejtsük, hogy bár a BVSC-nek a keddi meccs önbizalmat adott, a mieink kiváló csapategységet alkotnak, mely hasonló helyzetben már több alkalommal bizonyította azt, hogy a DUE ilyen esetekből is képes felállni, és győzelmet aratni.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.