Öt dunaújvárosi a válogatottban

doszerk - 2019. április 5. 10:42

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia öt játékosa is részt vehet a magyar női kézilabda válogatott áprilisi összetartásán.

Mint arról a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja beszámolt, április 8-án Telkiben tart egy napos összetartást két edzéssel a magyar női válogatott. Kim Rasmussen keretében ezúttal nem szerepelnek az európai kupamérkőzéseken, azaz a BL-negyeddöntőkben és az EHF-kupa-elődöntőben pályára lépő játékosok. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatát több játékos képviseli majd az összetartáson, ugyanis a szövetségi kapitány ezúttal Csapó Kyra, Grosch Vivien, Szekerczés Luca, Sirián Szederke és Kazai Anita számára is postázott meghívót.

A magyar női válogatott kerete

Kapusok: JANURIK Kinga (Érd), PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA)

Jobbszélsők: DIÓSZEGI Nikolett (GVM Europe-Vác), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA), KOVÁCS Anett (EUbility Group-Békéscsabai ENKSE)

Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), KISS Nikoletta (Érd), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA), WALFISH Mercédesz (EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE),

Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), TÓTH Gabriella (Érd), TÓTH Eszter (MTK Budapest), SZABÓ Kitti (GVM Europe-Vác)

Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA), SZABÓ Laura (Érd)

Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra-Budaörs), HORVÁTH Laura (Moyra-Budaörs), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvár)

Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), FEKETE Bozsana (MTK Budapest), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.