Sokat ért a döntetlen

spigott - 2019. április 29. 8:23

A hatodik helynél hátrébb már nem végezhet az NB I/B-s felnőtt bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese.

A forduló előtt hetedik Pénzügyőr elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I/B-s felnőtt bajnokságot vasárnap este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata. Fiataljaink azzal a tudattal léptek pályára, hogy pontszerzés esetén matematikailag is bebiztosították volna hatodik helyüket a bajnokságban, ám ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a Fradi utánpótlására is építő vendégek jó erőkből álltak, ráadásul a mienktől hiányzott a bokasérüléssel bajlódó Koronczai Petra, aki az idei szezonban a DKKA legeredményesebb játékosa az NB I/B-ben.

Ahogy az sejthető is volt, az első felvonásban óriási csatát vívtak egymással a felek, s ugyan a Kohász fiataljai kezdték jobban a meccset, a vendégek az első tíz perc végén fordítani tudtak, így a mieinknek kellett futniuk az eredmény után. A dunaújvárosi fiatalokon azért érződött, hogy egy nappal korábban még az alba FKC vendégeként kellett pályára lépniük, ám játékosaink nagyot küzdöttek, s rendre sikerült egyenlíteniük, így a szünetre 15-15-ös állással vonultak a csapatok. A térfélcserét követően a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, átvették a vezetést, s többször is elléphettek volna akár három-négy góllal is, ám rendre jött egy bosszantó hiba, így nem sikerült meglógni a vendégektől. A rendkívül kiélezett véghajrának egállal vágtak neki a felek, ám ezúttal egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, így 28-28-as döntetlennel ért véget a rangadó, s ez a játék képe alapján igazságosnak volt mondható.

Ez az eredmény egyben azt is jelentette, hogy a mieink a hatodik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetnek a szezon végén, ám az, hogy sikerül-e még egy helyet előrébb lépni, csak az utolsó fordulóban dől majd el.

DKKA U19 – Pénzügyőr SE 28-28 (15-15)

Gólszerzőink: Mihály Petra 7, Jovovity Jovana 5, Keringer Klaudia 4, Frányó Laura 4, Takács Cecília 3, Fodor Neszta 2, Husti Hanna 2, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.