Tartalékos magyar csapat Szczecinben

2019. április 10. (szerda) 13:04 - doszerk

A magyar férfi és női tornászválogatott is tartalékos összeállításban szerepel a szerdától vasárnapig a lengyelországi Szczecinben sorra kerülő Európa-bajnokságon.

A férfiaktól Ryan Sheppard a tanulmányai befejezése miatt hiányzik, Boncsér Krisztián, illetve az olimpiai bajnok Berki Krisztián pedig sérülés után gyógyul, így a válogatott Babos Ádám, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid összetételben versenyez a kontinensviadalon. Az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés korláton és nyújtón szerepel, a másik három tornász mind a hat szeren indul. Puskás Jenő szakmai igazgató úgy fogalmazott, tesztként tekintenek az Európa-bajnokságra, ugyanis "a nagy erőpróba" az olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz októberben, Stuttgartban, addigra kell csúcsformába lendülnie minden tornásznak. "Mindenki új elemmel készül, ezeket be kell versenyezni. Ezzel együtt szeretnénk, ha Vecsernyés Dávid nyújtón döntő közeli eredményt produkálna, illetve jó volna, ha a másik három tornász közül valaki be tudna kerülni az egyéni összetett fináléba, ezzel pedig kvalifikálnánk a júniusi, minszki Európa Játékokra" - tette hozzá.

Kovács Zsófia ezúttal kihagyja az Európa-bajnokságot! (Kép: DO-archív)

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya is kijelentette, hogy mindent az őszi, németországi világbajnokságnak rendelnek alá. "Továbbra is Kovács Zsófia az első számú kiemelt tornászunk, de most lábfájással küzd, és úgy döntöttünk, az Európa-bajnokságtól távol marad annak érdekében, hogy teljesen felépüljön, és a vb-re koncentráljon" - közölte. A Dunaferr SE sportolója a 2017-es kolozsvári kontinensviadalon egyéni összetettben ezüstérmes lett, de a tavalyi, glasgow-i Eb-n sem indulhatott sérülés miatt. A szövetségi kapitány az ugrásban Európa-bajnoki címvédő Dévai Boglárkáról elmondta: továbbra is a tavalyi, elhúzódó lábsérülése hátráltatja - ami miatt októberben műtétre is szüksége volt, és lemaradt a dohai világbajnokságról -, de reménykednek, hogy legkésőbb nyárra felépül, és mindent megtesznek, hogy ő is ott lehessen a stuttgarti vb-n. "Az Európa-bajnokságra Kovács Zsófia nélkül egy fiatal, lendületben lévő csapattal megyünk. Székely Zójának, illetve Bácskay Csengének is ez lesz az első ilyen jellegű megmérettetése, de Péter Sára és Fehér Nóra is csupán másodéves felnőtt versenyzők" - hangsúlyozta Draskóczy.

A kapitány leszögezte, minden a csapatépítés jegyében történik, ezt tükrözik az elvárások is, hiszen rontás nélküli gyakorlatokat, magabiztos versenyzést szeretnének látni a női válogatott tagjaitól, ennél vérmesebb reményeik csak Kovács Zsófia indulása esetén lehettek volna. Az egyéni összetett döntőjébe a selejtezőből a legjobb 24 versenyző kerül, de országonként csak kettő.

Az Európa-bajnokság programja:

szerda: férfi selejtező 10.00
csütörtök: női selejtező 10.00
péntek: egyéni összetett döntők, férfi 13.00, női 17.30
szombat: szerenkénti döntők, férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát 13.30
vasárnap: szerenkénti döntők, férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj 13.30

Főoldali kép: matsz.hu

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.