Tehetségek a főtéren

2019. április 8. (hétfő) 17:04 - Vass Ádám

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Hetedik alkalommal tart komoly szakmai és könnyed szórakoztató programokat egy egész héten át a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye. A hétfőn kezdődő sorozaton először a szakszolgálat dunaújvárosi épületében, a Bóna utcában kezdődtek a szakmai előadások. A főként logopédusoknak és  szakembereknek tartott beszélgetések után kezdetét vette a hetedik alkalommal megrendezett tehetségnap a főtéren. A megnyitón Izsák Máté, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke elmondta, nagy öröm, hogy ezúttal is közel háromszáz ifjú tehetség mutatkozhat be a város valamennyi iskolájának képviseletében. Mint mondta, a program célja, hogy felhívják a figyelmet a tehetségekre és a tehetséggondozás fontosságára, ami egy hosszú és kitartó munka.

A tehetségnapon a "street art" megmozdulás lehetőséget teremt arra, hogy még nagyobb figyelmet irányítsanak a tehetséges gyermekekre akár az utca emberének megszólításával is. A zenés, táncos és próza-jellegű produkciók mellett rajzos tevékenység is színesítette a programot.

A programsorozat kedden is folytatódik, méghozzá a különleges bánásmódot igénylő gyerekekről szóló konferenciával, a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében. A konferenciára érkezik vendégelőadó a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Meixner Alapítványtól, és elismert pszichológusok, logopédusok mutatják be prezentációjukat. Délután műhelyfoglalkozások kezdődnek majd, amin interaktív terápiás foglalkozásokat és különböző módszereket mutatnak majd be.

Szerdán szintén a tagintézmény Bóna utcai telephelyén érhetőek el a programok, például a Tapi-topi játszóház, amin a korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek, fények, hangok, textúrák, ízek és illatok kavalkádjával várják a gyermekeket és családjukat. Délután tanulásmódszertani előadás veszi kezdetét, valamint elkezdődnek a csoportfoglalkozások is. A csütörtöki, utolsó napon egy új fajta iskolaérettségi vizsgálatról hallhatnak az érdeklődők, valamint részt vehetnek egy szakmai műhelymunkán is.

A rovat további hírei: Oktatás

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.

Együttműködés több területen is

Együttműködés több területen is

2019. május 31. (péntek)

Gyakornoki program, közös kutatás, pályázatok, infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása- többek között ezeket tartalmazza a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram cégcsoport együttműködése, amelyről egy szándéknyilatkozatot írtak alá.