Tehetségek a főtéren

2019. április 8. (hétfő) 17:04 - Vass Ádám

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Hetedik alkalommal tart komoly szakmai és könnyed szórakoztató programokat egy egész héten át a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye. A hétfőn kezdődő sorozaton először a szakszolgálat dunaújvárosi épületében, a Bóna utcában kezdődtek a szakmai előadások. A főként logopédusoknak és  szakembereknek tartott beszélgetések után kezdetét vette a hetedik alkalommal megrendezett tehetségnap a főtéren. A megnyitón Izsák Máté, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke elmondta, nagy öröm, hogy ezúttal is közel háromszáz ifjú tehetség mutatkozhat be a város valamennyi iskolájának képviseletében. Mint mondta, a program célja, hogy felhívják a figyelmet a tehetségekre és a tehetséggondozás fontosságára, ami egy hosszú és kitartó munka.

A tehetségnapon a "street art" megmozdulás lehetőséget teremt arra, hogy még nagyobb figyelmet irányítsanak a tehetséges gyermekekre akár az utca emberének megszólításával is. A zenés, táncos és próza-jellegű produkciók mellett rajzos tevékenység is színesítette a programot.

A programsorozat kedden is folytatódik, méghozzá a különleges bánásmódot igénylő gyerekekről szóló konferenciával, a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében. A konferenciára érkezik vendégelőadó a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Meixner Alapítványtól, és elismert pszichológusok, logopédusok mutatják be prezentációjukat. Délután műhelyfoglalkozások kezdődnek majd, amin interaktív terápiás foglalkozásokat és különböző módszereket mutatnak majd be.

Szerdán szintén a tagintézmény Bóna utcai telephelyén érhetőek el a programok, például a Tapi-topi játszóház, amin a korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek, fények, hangok, textúrák, ízek és illatok kavalkádjával várják a gyermekeket és családjukat. Délután tanulásmódszertani előadás veszi kezdetét, valamint elkezdődnek a csoportfoglalkozások is. A csütörtöki, utolsó napon egy új fajta iskolaérettségi vizsgálatról hallhatnak az érdeklődők, valamint részt vehetnek egy szakmai műhelymunkán is.

A rovat további hírei: Oktatás

A gárdonyisok is péknek álltak

A gárdonyisok is péknek álltak

2019. október 17. (csütörtök)

Tizennyolc éve ünnepeljük a kenyér világnapját október 16-án. Ez alkalomból szerte a világon különböző programok várják a kicsiket és a nagyokat is. Városunkban többek közt a Gárdonyi iskolában süthettek a diákok saját kenyeret.

Megkezdődött az utolsó felvételi, amihez még nem kell nyelvvizsga

Megkezdődött az utolsó felvételi, amihez még nem kell nyelvvizsga

2019. október 17. (csütörtök)

Megkezdődött az idei keresztféléves felsőoktatási felvételi, a ponthatárokat 2020. január 20-án hirdetik ki. A februárban induló képzések választéka jóval szűkebb az őszi kínálatnál, alapszakokat például kizárólag fizetős formában érhetnek el a felvételizők - írja a Magyar Nemzet.

Jubilál a Dózsa iskola

Jubilál a Dózsa iskola

2019. október 16. (szerda)

A mostani tanév az ünnep jegyében fog telni a Dózsa iskolában. Rengeteg kisebb és nagyobb programmal készülnek a jelenlegi és az egykori diákok számára.

Változnak a felvételi pontok

Változnak a felvételi pontok

2019. október 15. (kedd)

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől. Vannak azonban kiskapuk, amelyeket kihasználhatnak a felvételizők, továbbá megúszhatják a szigorítást azok is, akik még idén novemberben beadják jelentkezésüket a keresztféléves képzésekre - írja a Magyar Nemzet.

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

2019. október 15. (kedd)

A Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola az idei tanévben is csatlakozott a Világ Legnagyobb Tanórája, azaz a „Project Everyone” kampányához.

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

2019. október 15. (kedd)

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (ITM) az Európai Szakképzési Hét magyarországi megnyitóján.

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

2019. október 04. (péntek)

Augusztusban 13 millió tankönyvet szállítottak ki több mint 4000 iskolába, a tanévkezdés rendben zajlott - erről a köznevelésért felelős államtitkár számolt be.