Tehetségek a főtéren

2019. április 8. (hétfő) 17:04 - Vass Ádám

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Hetedik alkalommal tart komoly szakmai és könnyed szórakoztató programokat egy egész héten át a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye. A hétfőn kezdődő sorozaton először a szakszolgálat dunaújvárosi épületében, a Bóna utcában kezdődtek a szakmai előadások. A főként logopédusoknak és  szakembereknek tartott beszélgetések után kezdetét vette a hetedik alkalommal megrendezett tehetségnap a főtéren. A megnyitón Izsák Máté, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke elmondta, nagy öröm, hogy ezúttal is közel háromszáz ifjú tehetség mutatkozhat be a város valamennyi iskolájának képviseletében. Mint mondta, a program célja, hogy felhívják a figyelmet a tehetségekre és a tehetséggondozás fontosságára, ami egy hosszú és kitartó munka.

A tehetségnapon a "street art" megmozdulás lehetőséget teremt arra, hogy még nagyobb figyelmet irányítsanak a tehetséges gyermekekre akár az utca emberének megszólításával is. A zenés, táncos és próza-jellegű produkciók mellett rajzos tevékenység is színesítette a programot.

A programsorozat kedden is folytatódik, méghozzá a különleges bánásmódot igénylő gyerekekről szóló konferenciával, a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében. A konferenciára érkezik vendégelőadó a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Meixner Alapítványtól, és elismert pszichológusok, logopédusok mutatják be prezentációjukat. Délután műhelyfoglalkozások kezdődnek majd, amin interaktív terápiás foglalkozásokat és különböző módszereket mutatnak majd be.

Szerdán szintén a tagintézmény Bóna utcai telephelyén érhetőek el a programok, például a Tapi-topi játszóház, amin a korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek, fények, hangok, textúrák, ízek és illatok kavalkádjával várják a gyermekeket és családjukat. Délután tanulásmódszertani előadás veszi kezdetét, valamint elkezdődnek a csoportfoglalkozások is. A csütörtöki, utolsó napon egy új fajta iskolaérettségi vizsgálatról hallhatnak az érdeklődők, valamint részt vehetnek egy szakmai műhelymunkán is.

A rovat további hírei: Oktatás

Átadták a Paszuly-díjakat

Átadták a Paszuly-díjakat

2019. április 25. (csütörtök)

Rajzpályázatot hirdetett a CsupaCsoda Birodalom Népmesepont az MMK-ban. A legjobbak a díjak mellett még a műveiket is felragaszthatták a Paszulyfára.

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.