Dunaújváros Hetilap

Újtelepi Piknik már ötödször

Vass Ádám - 2019. április 28. 9:43

Évről évre egyre többen látogatnak el a Városvédők Újtelepért Egyesület szabadtéri rendezvényére, az Újtelepi Piknikre, amit szombaton már ötödik alkalommal rendeztek meg.

Egyre nagyobb területre van szükség az Újtelepi Piknik látogatói számára, amit idén már ötödik alkalommal rendezett meg a Városvédők Újtelepért Egyesület. Korábban még csak a volt újtelepi iskola utcafrontjánál lévő kis területen bográcsoztak szomszédok, ismerősök, barátok. Azóta arra a területre már játszóteret építettek, amit folyamatosan látogatnak a környéken élő családok és a gyerekek. A piknik pedig átkerült az iskola régi tornapályájára és nagy füves területére. A szombat délelőtt tíz órakor kezdődő dzsembori minden eddiginél több környékbelit vonzott, akik együtt sütöttek és főztek, kóstolták a süteményeket és a lángost, a különböző borokat és pálinkákat, meg persze nagyokat beszélgettek. A piknikre délelőtt Mészáros László körzetfelelős és Cserna Gábor, városunk polgármestere is ellátogatott, aki tizenegy körül köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, egyre nagyobb igény van minden városrészben az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre, ahol a lakók találkozhatnak és jól érezhetik magukat.

Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Városvédők Újtelepért Egyesület pedig mindezt már ötödik alkalommal biztosítja mindenki számára, de nem csak szabadidős programokat szerveznek, hanem ha kell, akkor összegyűjtik a szemetet, vagy közel harminc tonna elektromos hulladékot. Törekvéseiket eddig is és a jövőben is támogatni fogja az önkormányzat, ehhez pedig decemberben a régi iskola épületét is megkapták, hogy nyugodt körülmények közt tudják szervezni a következő programokat is.

A szombati rendezvényen a sütés és főzés mellett véradás is várta az érkezőket, valamint egy egészségsátor, ahol dr. Kemény János adott tanácsokat az érdeklődőknek és különböző vizsgálatokat is elvégzett. Ezen felül a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának jóvoltából a kerékpárokat is bárki regisztrálhatta, de volt íjászat, ugrálóvár, sütemény és főzőverseny, családi vetélkedő, és mindenféle finomság a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.