Valakinek fájni fog!

2019. április 13. (szombat) 12:15 - Szárszó Lajos

Hazai pályán harcolhatja ki az élvonalban maradást a Szolnok elleni párharcban a Dunaferr SE röplabda csapata.

Folytatódik a párviadal a Dunaferr SE és a Szolnok között, ezúttal azonban a tét még nagyobb, mint eddig. A kérdés az lesz a harmadik ütközetben, hogy ez melyik csapatot fogja agyonnyomni, vagy felemelni. De nézzük az eddigi történéseket. Már az elég fájó volt a dunaújvárosi alakulat számára, hogy a kiesés közelébe került azzal, hogy sem az alapszakaszt, sem a rájátszást nem sikerült jól megoldani. De ugyanez mondható el a szolnokiakról is, hiszen ők pár éve még azt ünnepelhették, hogy Magyar Kupát nyertek. Most pedig mindkét gárda a kiesés ellen küzd. Ahhoz, hogy valamelyikük benn tudjon maradni a legjobbak között már csak egy győzelemre van szüksége.

Mivel a párharc állása 1-1, a döntő ütközet következik, melyre a Dunaújváros Sportcsarnokban kerül sor vasárnap 16.30-tól. De kinek lehet nagyobb esélye a győzelemre? Ehhez érdemes visszatekinteni a legutóbbi két összecsapásra. Ezek mindegyikén az első szettet mindig a vendég gárda nyerte meg, viszont a meccset a hazai alakulat. A szerzett és kapott pontok összesítése alapján 188 – 175 a mieink javára. Vagyis, ha csak ezt a két statisztikát nézzük, akkor a mérleg nyelve a Dunaferr felé billen. Ezzel szemben az egyenleg másik oldalán az áll, hogy a Szolnok csapata a legutóbbi összecsapáson több alkalommal is jelentős, négy, öt pontos hátrányból meg tudta fordítani a szetteket, és végül meg is nyerte azokat. A fentiek alapján kijelenthető, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése következik, melynek végén az a kő, amely a győztesnek a szívéről leesik, az a vesztesnek fog kínos fájdalmat okozni.

A rovat további hírei: Sport

Újabb támogató állt a DKKA mellé

Újabb támogató állt a DKKA mellé

2020. február 27. (csütörtök)

Az év végéig szóló megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a Darusín Kft.-vel.

Remek győzelem az ETO ellen

Remek győzelem az ETO ellen

2020. február 27. (csütörtök)

Sokáig vezetett, majd nagyot hajrázott és parádés győzelmet aratott a győriek elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

A továbbjutás küszöbén az Újpest

A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda)

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

Könnyed siker a megyei rangadón

Könnyed siker a megyei rangadón

2020. február 26. (szerda)

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bő keret a selejtezőre

Bő keret a selejtezőre

2020. február 26. (szerda)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Grosch Vivien is bekerült az olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott bő keretébe.

Épül, szépül a stroke őrző!

Épül, szépül a stroke őrző!

2020. február 25. (kedd)

Tovább folytatódik a stroke őrző kialakítása a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályán.