A véghajrát nem bírta a Kohász

spigott - 2019. május 9. 19:47

Hiába vezetett közel ötven percen keresztül, az utolsó másodpercben kapott góllal szenvedett 21-20-as vereséget Debrecenben a DKKA együttese.

A hatodik helyezett Debrecen otthonában lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Az összecsapásnak a házigazdák voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző abban bízott a kezdés előtt, hogy tanítványai lényegesen pontosabban játszanak, mint a Budaörs ellen, s képesek lesznek egy jó meccset játszani vetélytársukkal.

A kezdésre nem is lehetett panasz, a mieink láthatóan motiváltan vágtak neki a találkozónak, s bár a házigazdák kétszer is vezetést szereztek, együttesünk Ferenczy és Szekerczés két-két góljának köszönhetően átvette a vezetést, s Köstner Vilmosnak már a 10. percben időt kellett kérnie (2-4). A folytatásban sem szórták a gólokat a csapatok, mindkét oldal jól óvta kapuját, így a félidő derekán is csak 4-5-ös állást mutatott az eredményjelző. György László a18. percben 4-6-os állásnál kért időt, ám a hazaiak is rendezték közben soraikat, s Bulath és Despotovic találataival a 22. percre sikerült is egyenlíteniük. A mieinktől ráadásul előbb Grosch, majd Szekerczés is a kiállítás sorsára jutott, ám a DKKA emberhátrányban is remekül védekezett sőt, Mihály, Szekerczés, valamint Kazai találataival sikerült 10-7-re meglépnie ellenfelétől, s mivel a debreceniek az utolsó nyolc percben képtelenek voltak bevenni Csapó Kyra kapuját, így a szünetig már nem változott az állás.

Kép: DO-archív

A második felvonás első gólját ugyan a házigazdák szerezték, ám ezt követően Csapó Kíra újabb védései, valamint Bouti és Szalai találatai szomorították a hazai drukkereket, így a 35. percben már néggyel állt jobban ellenfelénél a Kohász (8-12). Bouti kiállítása alatt azonban Kovács újabb két alkalommal mattolta Csapó Kírát, s bár Sirián és Szekerczés góljaival igyekezett tartani előnyét a DKKA, miután Ferenczyt is kiállították a játékvezetők, Vantara-Kelemen révén minimálisra csökkentette hátrányát a Loki (13-14). Erre szerencsére Szalai és Szekerczés válaszolt fontos gólokkal, s mivel a hetedik dunaújvárosi két perc után Sirián is betalált, az utolsó tíz percnek 15-17-es állással vágtak neki a csapatok. Jött is újra Köstner Vilmos időkérése, majd Kazai kiállítása, s Kovács Anna duplájával egyenlíteni tudott a Debrecen (17-17).

Ferenzczy, majd Szekerczés találataira is volt sajnos válasza a házigazdáknak, akik az 59. percben ismét magukhoz ragadták az előnyt. Azonnal időt kért György László is, majd Kazai egyenlített, ám az idegek csatáját a Loki bírta jobban, mely Kovács utolsó másodpercben szerzett góljával kiharcolta a győzelmet, így hiába vezetett a mérkőzés szinte teljes egészében a Kohász, végül pont nélkül kellett hazajönnie Debrecenből (21-20).

DVSC Schaeffler – DKKA 21-20 (7-10)

DKKA: Csapó Kyra – Grosch, Szekerczés 6, Szalai 5, Sirián 2, Ferenczy 3, Kazai 2. Csere: Csapó Kincső (kapus), Nick, Cifra, Dombi, Bouti 1, Mihály 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.