Döntetlen a rangadón

2019. május 10. (péntek) 21:02 - Szárszó Lajos

A futsal NB I rájátszásának nyolcadik fordulójában kiélezett küzdelem után a Rubeola örülhetett annak, hogy Dunaújvárosból elrabolt egy pontot.

A futsal NB I „A” csoportjának rangadóján a tíz ponttal a harmadik helyen álló Dunaferr DUE Dutrade FC a szintén tízpontos, de jobb gólkülönbségének köszönhetően a második pozíciót elfoglaló Rubeola FC Csömör együttesét fogadta. A találkozó tétje hatalmas volt, hiszen az a gárda, amelyik ezen az összecsapáson begyűjti a győztesnek járó bajnoki pontokat, lépéselőnybe kerül a második hely megszerzésének érdekében. Ez azonban mindkét fél számára kihívást jelentett, hiszen a bajnokság több, mint egy hónapos szünet után folytatódott, így a játékosok alaposan kiestek a bajnoki ritmusból. Ezért is volt fontos, hogy melyik csapat kezdi jobban a találkozót, és ki szerzi a rangadó első találatát. Villámrajtot szeretett volna venni a Csömör, ezzel meglepni a hazaiakat, ez azonban nem sikerült számukra. Németh Péteré volt az első újvárosi kapura lövés, az azonban nem okozott komolyabb veszélyt. A következő percekben már a hazaiak akarata érvényesült, több lövéssel, melyek közül Pálé volt a legveszélyesebb, melyet csak másodjára tudott megszelídíteni Németh kapus. A hatodik percben Pál szabadrúgást követően célzott ismét pontosan, da a Rubeola hálóőre lábbal hárított, melyet követően kissé szétesett a vendégek játéka, ezt azonban nem sikerült kihasználni. Revelandra a 9. percben volt először szükség, de könnyedén védett, majd a Dunaferr is belehibázgatott a passzokba, emiatt nem alakult ki folyamatos játék.

Egy formás akció végén Öreglaki fejéről csúszott mellé a labda, majd Horváth egy védőn megpattant labdája pörgött a felső kapufára. Miután már gól nélkül eltelt 12 perc Fehér Zsolt kért időt, de ez sem hozott igazi változást. Továbbra is a Dunaferr volt a kezdeményezőbb, míg a Rubeola kontrákra épített, azokat azonban sikerült gyorsan megállítaniuk a hazaiaknak. Éppen ezért volt váratlan a vendégek gólja, melyet Fischer szerencsés körülmények között szerzett, hiszen a csatár hátáról pattant a labda a kifutó Reveland kapus mellett a hálóba (0-1). A gól jót tett a meccsnek, hiszen jobban felpörögtek a fiúk, melynek az egyenlítő találat lett az eredménye. Pál kapta meg a labdát, majd szinte az alapvonalról tekert a kapuba a meglepődött Németh kapus háta mögött (1-1). Egy perccel később Klacsák perdített centikkel mellé, majd Pál gólját érvénytelenítették a sporik, amikor játékosunk oldalberúgást követően érintés nélkül lőtte a hálóba a labdát. Már csak 10 másodperc volt hátra, amikor fordított a hazai csapat. Fridrich adott forintos passzt Pálnak, akik remek mozdulattal lőtte el a labdát a kivetődő kapus mellett a kapuba (2-1). Fordulás után Pál két nagy bombájával indított a Dunaferr, viszont a folytatás nem hozott magas színvonalat a rengeteg eladott labda miatt. Ezt használta ki a Csömör a 24. percben, amikor Fischer maradt egyedül a hatoson belül, aki Reveland mellett helyezett a kapuba (2-2).

Pál Patrik három gólja sem volt elég a győzelemhez!

Fehér Zsolt tanítványai megint futhattak a vezetés megszerzéséért, közben azonban Öreglakiért szoríthattunk, akinek a bokája sérült meg. Horváth, Pál, majd Németh Péter tüzeltek, akiknek labdája vagy a blokkban akadt el, vagy az kapu fölé szállt. Igazi tűzijáték alakult ki ezt követően a vendég kapu előtt, de semmi nem ment be. A 30. percben jártunk már, amikor Klacsák gurítása ment el keresztben a gólvonal előtt, majd a folytatásban sajnos megint jöttek a pontatlanságok, miközben gyorsan telt az idő. Klacsák szép cselek után eleresztett lövését tenyerelte ki Németh. Hat perccel a vége előtt megpróbált magasabb fokozatba kacsolni a Dunaferr. Hosszú bombáját tenyerelte ekkor a mezőnybe Németh Máté, aki 30 másodperccel később Pál lövésénél már tehetetlennek bizonyult (3-2), Így ismét a hazaiaknál lett az előny, melyet Horváth próbált meg megduplázni, majd vészkapusos játékra állt át a Rubeola. Ez eredményre is vezetett, hiszen Bita kapu elé gurításába Klacsák ért bele szerencsétlenül, akinek lábáról a saját kapuba gurult a labda (3-3). Ekkor már csak 1 perc volt hátra a rangadóból, mely újabb gólt nem hozott, így az döntetlennel ért véget, melynek a Csömör örülhetett, hiszen így megőrizte második helyét a Dunaferr előtt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Rubeola FC Csömör 3-3 (2-1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh P., Klacsák, Pál 3, Horváth. Cserék: Rigó, Cseresnyés - Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó Móra, Csányi, Németh L., Hosszú. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rubeola FC Csömör: Németh – Nehéz, Maruzsi, Füzy, Józsa. Cserék: Nagy – Tősér, Érsek, Víz, Bita, Gémesi, Várkonyi, Dauner, Fischer 2. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.