Döntetlen a rangadón

2019. május 10. (péntek) 21:02 - Szárszó Lajos

A futsal NB I rájátszásának nyolcadik fordulójában kiélezett küzdelem után a Rubeola örülhetett annak, hogy Dunaújvárosból elrabolt egy pontot.

A futsal NB I „A” csoportjának rangadóján a tíz ponttal a harmadik helyen álló Dunaferr DUE Dutrade FC a szintén tízpontos, de jobb gólkülönbségének köszönhetően a második pozíciót elfoglaló Rubeola FC Csömör együttesét fogadta. A találkozó tétje hatalmas volt, hiszen az a gárda, amelyik ezen az összecsapáson begyűjti a győztesnek járó bajnoki pontokat, lépéselőnybe kerül a második hely megszerzésének érdekében. Ez azonban mindkét fél számára kihívást jelentett, hiszen a bajnokság több, mint egy hónapos szünet után folytatódott, így a játékosok alaposan kiestek a bajnoki ritmusból. Ezért is volt fontos, hogy melyik csapat kezdi jobban a találkozót, és ki szerzi a rangadó első találatát. Villámrajtot szeretett volna venni a Csömör, ezzel meglepni a hazaiakat, ez azonban nem sikerült számukra. Németh Péteré volt az első újvárosi kapura lövés, az azonban nem okozott komolyabb veszélyt. A következő percekben már a hazaiak akarata érvényesült, több lövéssel, melyek közül Pálé volt a legveszélyesebb, melyet csak másodjára tudott megszelídíteni Németh kapus. A hatodik percben Pál szabadrúgást követően célzott ismét pontosan, da a Rubeola hálóőre lábbal hárított, melyet követően kissé szétesett a vendégek játéka, ezt azonban nem sikerült kihasználni. Revelandra a 9. percben volt először szükség, de könnyedén védett, majd a Dunaferr is belehibázgatott a passzokba, emiatt nem alakult ki folyamatos játék.

Egy formás akció végén Öreglaki fejéről csúszott mellé a labda, majd Horváth egy védőn megpattant labdája pörgött a felső kapufára. Miután már gól nélkül eltelt 12 perc Fehér Zsolt kért időt, de ez sem hozott igazi változást. Továbbra is a Dunaferr volt a kezdeményezőbb, míg a Rubeola kontrákra épített, azokat azonban sikerült gyorsan megállítaniuk a hazaiaknak. Éppen ezért volt váratlan a vendégek gólja, melyet Fischer szerencsés körülmények között szerzett, hiszen a csatár hátáról pattant a labda a kifutó Reveland kapus mellett a hálóba (0-1). A gól jót tett a meccsnek, hiszen jobban felpörögtek a fiúk, melynek az egyenlítő találat lett az eredménye. Pál kapta meg a labdát, majd szinte az alapvonalról tekert a kapuba a meglepődött Németh kapus háta mögött (1-1). Egy perccel később Klacsák perdített centikkel mellé, majd Pál gólját érvénytelenítették a sporik, amikor játékosunk oldalberúgást követően érintés nélkül lőtte a hálóba a labdát. Már csak 10 másodperc volt hátra, amikor fordított a hazai csapat. Fridrich adott forintos passzt Pálnak, akik remek mozdulattal lőtte el a labdát a kivetődő kapus mellett a kapuba (2-1). Fordulás után Pál két nagy bombájával indított a Dunaferr, viszont a folytatás nem hozott magas színvonalat a rengeteg eladott labda miatt. Ezt használta ki a Csömör a 24. percben, amikor Fischer maradt egyedül a hatoson belül, aki Reveland mellett helyezett a kapuba (2-2).

Pál Patrik három gólja sem volt elég a győzelemhez!

Fehér Zsolt tanítványai megint futhattak a vezetés megszerzéséért, közben azonban Öreglakiért szoríthattunk, akinek a bokája sérült meg. Horváth, Pál, majd Németh Péter tüzeltek, akiknek labdája vagy a blokkban akadt el, vagy az kapu fölé szállt. Igazi tűzijáték alakult ki ezt követően a vendég kapu előtt, de semmi nem ment be. A 30. percben jártunk már, amikor Klacsák gurítása ment el keresztben a gólvonal előtt, majd a folytatásban sajnos megint jöttek a pontatlanságok, miközben gyorsan telt az idő. Klacsák szép cselek után eleresztett lövését tenyerelte ki Németh. Hat perccel a vége előtt megpróbált magasabb fokozatba kacsolni a Dunaferr. Hosszú bombáját tenyerelte ekkor a mezőnybe Németh Máté, aki 30 másodperccel később Pál lövésénél már tehetetlennek bizonyult (3-2), Így ismét a hazaiaknál lett az előny, melyet Horváth próbált meg megduplázni, majd vészkapusos játékra állt át a Rubeola. Ez eredményre is vezetett, hiszen Bita kapu elé gurításába Klacsák ért bele szerencsétlenül, akinek lábáról a saját kapuba gurult a labda (3-3). Ekkor már csak 1 perc volt hátra a rangadóból, mely újabb gólt nem hozott, így az döntetlennel ért véget, melynek a Csömör örülhetett, hiszen így megőrizte második helyét a Dunaferr előtt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Rubeola FC Csömör 3-3 (2-1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh P., Klacsák, Pál 3, Horváth. Cserék: Rigó, Cseresnyés - Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó Móra, Csányi, Németh L., Hosszú. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rubeola FC Csömör: Németh – Nehéz, Maruzsi, Füzy, Józsa. Cserék: Nagy – Tősér, Érsek, Víz, Bita, Gémesi, Várkonyi, Dauner, Fischer 2. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.