Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap) 14:22 - doszerk

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Szombaton délelőtt elutazott Montenegróba a magyar női vízilabda válogatott, mely kemény munkával készül a budapesti Világliga szuperdöntőjére, majd az azt követő világbajnokságra. Mint arról Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolt, klubszezon lezárása óta eltelt két hétben volt ideje feltöltődnie a játékosoknak, így a válogatott keret tagjai jó állapotban várják a felkészülés kezdetét. A játékosokra napi három edzés vár Montenegróban, majd a jövő hét második felében a szintén Herceg Noviban edzőtáborozó Ausztráliával játszik felkészülési mérkőzést válogatottunk.
"Tavaly már készültünk itt és nagyon bevált ez a hely. Kiváló az étkezés, csupán egy kis sétára van az uszoda, ráadásul magyar szállodában lakunk. Ebben az időszakban már a klíma is jó, viszont még nincs nagy tömeg, szinte csak mi vagyunk ott. Kifejezetten ideálisak a körülmények az edzőtáborhoz" - fogalmazott hozzá a Bíró Attila.

Gurisatti Grétáékra kemény munka vár! (Kép: MVLSZ-archív)

A szövetségi kapitány akkor lenne elégedett a montenegrói felkészüléssel, ha a játékosok jó eredményeket érnének el majd a tesztúszásokon. Erre jó esélyt lát, mert a héten a terheléses vizsgálaton mindenki jól teljesített. Csapatunk a montenegrói edzőtábor után már itthon készül az amerikaiakkal a Világliga Szuperdöntőjére. Bíró Attila ezt követően jelöli ki a június 4-9. között a Duna Arénában vízbe szálló keretet. A mieink rendezőként alanyi jogon szerepelnek a Szuperdöntőben, de papíron is kivívták a kvalifikációt, hiszen márciusban a torinói Európa-kupa hatos döntőben bronzérmesek lettek.
 
A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC).

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás

A-csoport: Hollandia, Ausztrália, Olaszország, Kína
B-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Magyarország, Kanada

A magyar válogatott csoportmérkőzései

1. forduló, június 4., kedd - Egyesült Államok-Magyarország, 18:30
2. forduló - június 5., szerda  - Oroszország-Magyarország, 20:15
3. forduló - június 6., csütörtök - Kanada-Magyarország, 18:30

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.