Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap) 14:22 - doszerk

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Szombaton délelőtt elutazott Montenegróba a magyar női vízilabda válogatott, mely kemény munkával készül a budapesti Világliga szuperdöntőjére, majd az azt követő világbajnokságra. Mint arról Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolt, klubszezon lezárása óta eltelt két hétben volt ideje feltöltődnie a játékosoknak, így a válogatott keret tagjai jó állapotban várják a felkészülés kezdetét. A játékosokra napi három edzés vár Montenegróban, majd a jövő hét második felében a szintén Herceg Noviban edzőtáborozó Ausztráliával játszik felkészülési mérkőzést válogatottunk.
"Tavaly már készültünk itt és nagyon bevált ez a hely. Kiváló az étkezés, csupán egy kis sétára van az uszoda, ráadásul magyar szállodában lakunk. Ebben az időszakban már a klíma is jó, viszont még nincs nagy tömeg, szinte csak mi vagyunk ott. Kifejezetten ideálisak a körülmények az edzőtáborhoz" - fogalmazott hozzá a Bíró Attila.

Gurisatti Grétáékra kemény munka vár! (Kép: MVLSZ-archív)

A szövetségi kapitány akkor lenne elégedett a montenegrói felkészüléssel, ha a játékosok jó eredményeket érnének el majd a tesztúszásokon. Erre jó esélyt lát, mert a héten a terheléses vizsgálaton mindenki jól teljesített. Csapatunk a montenegrói edzőtábor után már itthon készül az amerikaiakkal a Világliga Szuperdöntőjére. Bíró Attila ezt követően jelöli ki a június 4-9. között a Duna Arénában vízbe szálló keretet. A mieink rendezőként alanyi jogon szerepelnek a Szuperdöntőben, de papíron is kivívták a kvalifikációt, hiszen márciusban a torinói Európa-kupa hatos döntőben bronzérmesek lettek.
 
A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC).

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás

A-csoport: Hollandia, Ausztrália, Olaszország, Kína
B-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Magyarország, Kanada

A magyar válogatott csoportmérkőzései

1. forduló, június 4., kedd - Egyesült Államok-Magyarország, 18:30
2. forduló - június 5., szerda  - Oroszország-Magyarország, 20:15
3. forduló - június 6., csütörtök - Kanada-Magyarország, 18:30

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.