Ezüstérmes a DUE-Maarsk Graphics

Szárszó Lajos - 2019. május 4. 16:16

A női vízilabda OB I fináléjának harmadik mérkőzését is megnyerte az UVSE Hunguest Hotels, mely ezzel megérdemelten szerezte meg a bajnoki aranyérmet.

Hatalmas bravúrra lett volna szüksége a DUE-Maarsk Graphics együttesének a női vízilabda OBI harmadik összecsapásán a címvédő UVSE Hunguest Hotels ellen, hogy folytatódjon a bajnoki aranyéremért tartó küzdelem. Mivel a lilák a valamely csapat harmadik győzelméig tartó párharcban 2-0 arányban vezettek, így hatalmas lehetőségük volt arra, hogy egy újabb győzelmük esetén besöpörjék az aranyérmet. Ezt próbálták ma megakadályozni Mihók Attila tanítványai, akiknek a találkozón még agresszívabban, még koncentráltabban, kreatívan, és akár kockázatot is bevállalva kellett medencébe ugraniuk. Gurisatti Gréta lövésével kezdődött az aranymeccs, melyet Gangl kapu fölé ütött, majd a jó védekezés után megint mi mehettünk előre. A lilák kapusa ezúttal Ziegler Dia lövését tenyerelte a felső lécre, majd Kiss Alexandra bravúrral fogta Parkes közeli labdáját. Remekül működött mindkét fél védekezése, így az első négy percben nem született gól. Gurisatti harcolta ki az első emberelőnyünket, de az kimaradt, majd a visszaúszásnál Grétát állították ki, melyet Parkes büntetett (1-0).

Nagyon kellett volna a gyors válasz, ahelyett azonban kontrát, majd újabb kiállítást ítéltek a játékvezetők, melyet a kapu előtt egyedül maradt Neushul használt ki (2-0). Ez érezhetően megfogta csapatunkat, hiszen újabb kontrát ítéltek ellenük, majd emberelőnyben elszórtuk a labdát. Kisstől kellett ekkor nagyon a védés, majd az utolsó másodpercben elengedett Menczinger lövésnél nem volt szerencsénk, hiszen a labda a felső lécről a gólvonal elé vágódott. A második negyedre össze kellett volna kapniuk magukat lányainknak, hogy meg tudják kezdeni a felzárkózást, ezzel szemben azonban az UVSE Faragó révén háromra növelte a fővárosi előnyt (3-0). Ráadásként újabb kontra miatt elvesztettük a labdát, majd Huszti kiállítása után megkaptuk a negyediket is (4-0), mellyel ideje korán eldőlni látszott a mérkőzés.

Kép: MTI (Szigetváry Zsolt felvétele)

Ezt azonban nem így gondolták a mieink. Mahieu centerből szerezte meg az első gólunkat (4-1), viszont megint hátrányba kerültünk, hiszen Lara Luka volt túlzottan kemény a védekezésnél. Amikor úgy tűnt, hogy ezt megúsztuk, akkor a labda Baksa elé csorgott, aki közelről lőtte a hazaiak ötödik találatát (5-1). Muszáj volt kockáztatni, gyorsan ellőni a labdát a támadásunkból, melyet Szűcs kiállítása alatt Garda meg is tett, de azt Gangl remekül fogta. Gurisatti a következő támadásnál a kapufát találta el, majd a kapuba Kiss helyet beállt Aarts védett nagyszerű mozdulattal, aki sajnos Faragó lövésénél már tehetetlen volt (6-1). Hatalmas lett így a távolság, melyet Menczinger faragott (6-2), aki egy perccel később remek ejtéssel ismét bevette a hazai kaput (6-3). Még mielőtt azonban reménykedhettünk volna a felzárkózásban Keszthelyi távolról lőtte ki a hosszú alsót (7-3), viszont a válasz remekül sikerült Gurisattitól (7-4). Mivel az UVSE fél perccel a dudaszó előtt kapufát lőtt, így a miénk lehetett az utolsó lövés, melyet Vályi engedett el, azt azonban Gangl védte. A nagyszünet után az első két támadásunk sajnos kimaradt, majd Neushul használta ki a hazaiak hatodik emberelőnyét (8-4).

Gurisatti lepte meg távoli lövéssel az UVSE kapusát, de elvették a gólját, míg a túloldalon Parkes lőtt felső lécet, majd Keszthelyi ejtését fogta Aarts. Faragó kiállításából még lövésig sem jutottunk, ami a meccsnek ebben a szakaszában nem jött jól. Ziegler távoli bombáját tenyerelte ki Gangl, viszont sikerült kivédekeznünk egy emberhátrányt, ami azonban probléma volt, hogy mi sem tudtuk gólra váltani a fórunkat. Az utolsó percben Sevenich harcolt ki ötméterest, melyet Keszthelyi értékesített (9-4), ezzel a befejező negyedre nem maradt igazán ok az izgalomra. Abban az UVSE-nek csak annyi dolga volt, hogy a végletekig kijátssza támadóidejét, és jól védekezzen. Mahieau csökkentette a hátrányunkat (9-5), majd kettős emberhátrányba kerültünk, melyet Faragó váltott gólra (10-5). Horváth Brigitta lövése a blokkban akadt el, majd Garda Krisztina négy perccel a lefújás előtt megszerezte a döntő legszebb találatát (10-6). Neushul Keszthelyi passzát váltotta gólra (11-6), melyre Lara Luka tudott válaszolni (11-7). Az utolsó percben Menczinger lőtte telibe a felső lécet, mely után az UVSE már ünnepelhetett, hiszen ötödszörre védte meg bajnoki címét. A mieink ezzel ismét ezüstérmesek lettek, mely méltó befejezése az idei szezonnak.

UVSE Hungest Hotels - DUE-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3)

UVSE Hungest Hotels: Gangl – Parkes 1, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó 3, Sevenich, Kindred. Cserék: Varga – Neushul 3, Antal, Kiss, Mucsy, Peresztegi, Baksa 1. Vezetőedző: Benczur Márton.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss – Menczinger 2, Gurisatti 1, Horváth, Garda 1, Ziegler, Vályi. Cserék: Aarts - Brezovszki, Luka 1, Mahieu 2, Szellák, Huszti, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.