Kovács Zsófia döntős felemáskorláton

Szárszó Lajos - 2019. május 30. 19:16

Kiválóan kezdte meg a tornászok Koperben zajló Világkupáját a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia, aki magabiztos különbséggel nyerte meg a felemáskorlát selejtezőt!

Nagyszerű hírekkel szolgálhatunk a tornasport szerelmeseinek, hiszen a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia a Koperben zajló Világkupán az első selejtezőjét felemáskorláton kiválóan teljesítette, így az első helyen jutott a szer szombati fináléjába. Zsófi így értékelte teljesítményét.

- Nagyon jól érzem magam, hiszen a verseny előtt még egy órával is nagyon izgultam. Ennek az volt az oka, hogy a felkészülésem nem volt zökkenőmentes, így izgatottan érkeztem Koperbe. De a mai nap jót tett a lelkemnek, hiszen minden úgy sikerült, ahogyan azt terveztem. Ugyan volt benne két kisebb hibám, egy karfába rúgásom és egy laposabb elemem, de azokat ki tudom javítani. Az pedig, hogy az első helyen állok, hatalmas boldogsággal tölt el. A holnapi naphoz ez a teljesítmény plusz erőt ad, de érdekes, hogy a gerendától annyira nem tartok, mint amennyire ma izgultam. Nagyon szeretnék pontos gyakorlatot bemutatni, hogy gerendán is bejussak a fináléba.

Trenka János vezetőedző is nagyon boldog tanítványa mai teljesítménye után, aki egész egyszerűen úgy fogalmazott, megcsináltuk!

- Nagyon boldogok vagyunk, emellett nagyon büszke vagyok Zsófiára! Apró hibákkal, de nagyon szépen megcsináltuk azt a gyakorlatot, mellyel a Világkupára készültünk. A hibákat ő is érzi, ennek ellenére megérdemelten boldog, hiszen a gyakorlata az elvártnál kissé nehezebben állt össze. De ezt ma úgy megcsinálta, hogy teljesítményével az első helyen végzett, ezzel nagyon magabiztosan került be a szombati fináléba. Jó kimondani, hogy szívét lelkét beletette a gyakorlatába, és ha ez így lesz a döntőben is, akkor szépen zárhatja ezt a szert. Pontszáma is jó lett, hiszen összesen 14 pontot kapott, míg a második helyezett versenyzőnek 12.9 lett az eredménye. Holnap gerendán versenyzünk majd, melyhez a mai siker biztosan plusz motivációt ad.
Holnap tehát a gerenda selejtező következik, majd szombaton a felemáskorlát döntőben lép a szer elé Kovács Zsófia.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.