Dunaújváros Hetilap

Milyen időnk lesz a Családi Hétvégén?

Vass Ádám - 2019. május 23. 12:14

Megázunk a pénteki esti koncertek alatt? Szeles idő lesz a szombati Parázs Varázson? Nagyon fel kell öltözni a vasárnapi gyereknapi programokra? Utánajártunk.

Évek óta kegyes volt az időjárás Dunaújváros legnagyobb és legnépszerűbb programjával, a Családi Hétvégével. Leszámítva egy-két felhős időszakot, vagy pár perces zivatart, mindig megúsztuk nagyjából szárazon. A kérdés, hogy idén mennyire lesz szerencsénk ez alatt a mozgalmas három nap alatt. A péntek esti nyitónapon egy rendkívül erős színpadi program várja az érdeklődőket, fellép az AK26, Vastag Csaba, a Follow The Flow és a Zorall is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a délutáni maximum 21 fok az esti koncertek idejére közel tíz fokkal lecsökken, és a közepes erősségű szél mellett van egy kis esély némi záporesőre is, de jellemzően csak egy kicsit hűvösebb májusi estére kell számítani.

Kép: DO-archív

A szombati Parázs Varázson kora délután a maximum hőmérséklet 23 fok lehet, tehát senki nem fog hőgutát kapni, de legalább fázni sem fogunk a tűz mellett, csapadékra pedig jó eséllyel nem kell számítani, estére viszont a péntekihez hasonlóan alaposan le fog hűlni majd a levegő, de legalább a szél kevésbé lesz élénk, miközben Nagy Feró és a Beatrice koncertjét hallgatjuk.
A vasárnapi gyereknapon délelőtt és kora délután is kifejezetten tavaszias idő várható, maximum 24 fokkal és nagyon enyhe széllel, a kellemes idő pedig nagyon úgy fest, hogy kitart az esti L.L. Junior és Keresztes Ildikó koncertekig, komolyabb csapadékra pedig csak maximum hétfőn hajnalban van esély.

A három napos, eseményekkel teli hétvégén tehát ha napozni és leégni nem is fogunk, egy pulcsiban simán végig lehet élvezni a koncerteket, a sütögetést és az evés-ivást, kis szerencsével pedig megázni sem fogunk majd, szóval nyugodtan lehet tervezni programokat az Alsó Duna-parton az egész családdal.

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.