Dunaújváros Hetilap

Milyen időnk lesz a Családi Hétvégén?

Vass Ádám - 2019. május 23. 12:14

Megázunk a pénteki esti koncertek alatt? Szeles idő lesz a szombati Parázs Varázson? Nagyon fel kell öltözni a vasárnapi gyereknapi programokra? Utánajártunk.

Évek óta kegyes volt az időjárás Dunaújváros legnagyobb és legnépszerűbb programjával, a Családi Hétvégével. Leszámítva egy-két felhős időszakot, vagy pár perces zivatart, mindig megúsztuk nagyjából szárazon. A kérdés, hogy idén mennyire lesz szerencsénk ez alatt a mozgalmas három nap alatt. A péntek esti nyitónapon egy rendkívül erős színpadi program várja az érdeklődőket, fellép az AK26, Vastag Csaba, a Follow The Flow és a Zorall is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a délutáni maximum 21 fok az esti koncertek idejére közel tíz fokkal lecsökken, és a közepes erősségű szél mellett van egy kis esély némi záporesőre is, de jellemzően csak egy kicsit hűvösebb májusi estére kell számítani.

Kép: DO-archív

A szombati Parázs Varázson kora délután a maximum hőmérséklet 23 fok lehet, tehát senki nem fog hőgutát kapni, de legalább fázni sem fogunk a tűz mellett, csapadékra pedig jó eséllyel nem kell számítani, estére viszont a péntekihez hasonlóan alaposan le fog hűlni majd a levegő, de legalább a szél kevésbé lesz élénk, miközben Nagy Feró és a Beatrice koncertjét hallgatjuk.
A vasárnapi gyereknapon délelőtt és kora délután is kifejezetten tavaszias idő várható, maximum 24 fokkal és nagyon enyhe széllel, a kellemes idő pedig nagyon úgy fest, hogy kitart az esti L.L. Junior és Keresztes Ildikó koncertekig, komolyabb csapadékra pedig csak maximum hétfőn hajnalban van esély.

A három napos, eseményekkel teli hétvégén tehát ha napozni és leégni nem is fogunk, egy pulcsiban simán végig lehet élvezni a koncerteket, a sütögetést és az evés-ivást, kis szerencsével pedig megázni sem fogunk majd, szóval nyugodtan lehet tervezni programokat az Alsó Duna-parton az egész családdal.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!