Most el lehet kapni az amerikaiakat

2019. május 16. (csütörtök) 8:04 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány sokat remél a megfiatalított magyar női vízilabda válogatottól a Világliga budapesti döntőjében.

Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja beszámolt, az Európa Kupában elért harmadik helyezés után bizakodva várja a Világliga budapesti fináléját Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Együttesünk legkomolyabb ellenfele az ötsörös címvédő Egyesült Államok lehet a fővárosi megméretésen, ám a szakember azt reméli, hogy hazai környezetben képesek lehetnek arra, hogy legyőzzék az utóbbi évek kiemelkedően legerősebb válogatottját.

"Úgy gondolom, ha valamikor el lehet kapni az Egyesült Államok csapatát, az talán most még könnyebb lehet. Természetesen idézőjelben van ez a könnyebbség, hiszen mindent megnyertek az elmúlt években. Náluk is vannak olyan játékosok, akik Európában - többek között Magyarországon - játszottak, valamint talán ők is jobban fókuszálhatnak a világbajnokságra. Utóbbival egy probléma van csak, hogy most először a Világligák történetében az aranyérem olimpiai kvalifikációt ér. Így minden csapat úgy készül, hogy mikor, ha nem most. Mi is ebben bízunk és a hazai közönség erejében" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

Kép: MTI (Illyés Tibor felvétele)

Bíró Attila fiatal, jó szellemű, egységes csapatnak tartja a válogatottat, mely szerinte okozhat meglepetéseket a következő világversenyeken.
- Tavaly elkezdtünk egy fiatalítást, aminek jó előszele volt a negyedik hely az Eb-n. Ezt az utat folytatva idén a Világliga-selejtezőkkel és az Európa-kupa bronzéremmel úgy gondolom, többet mutattunk, mint csak az oroszlánkörmeinket. Úgyhogy szerintem ez a csapat képes arra, hogy akár még az olimpiai selejtezők előtt egy győzelemmel kivívja az olimpiai kvalifikációt.

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna

A csoportbeosztás

A-csoport: Hollandia, Ausztrália, Olaszország, Kína
B-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Magyarország, Kanada

A magyar válogatott csoportmérkőzései

1. forduló, június 4., kedd - Egyesült Államok-Magyarország, 18:30
2. forduló - június 5., szerda  - Oroszország-Magyarország, 20:15
3. forduló - június 6., csütörtök - Kanada-Magyarország, 18:30

A magyar női válogatott kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/Póló SC), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A rovat további hírei: Sport

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.