Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap) 8:38 - spigott

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Idegenben, a Százhalombattai VUK SE otthonában zárta az NB III-as pontvadászat Közép-Nyugat csoportjának küzdelmeit szombaton a Dunaújváros PASE U17-es és U19-es labdarúgó csapata. Az idei szezonban még veretlen U17-esek toronymagas esélyesként várták az összecsapást, hiszen hazai pályán is fölényes, 22-0-s sikert arattak hétvégi vetélytársuk ellen. Lőrincz Emil alakulata ezúttal sem kímélte vetélytársát, már a harmadik percben megszerezte a vezetést, s az első negyed óra végén négy, míg a félidei szünethez érve már hét találattal állt jobban a hazaiaknál. Fiataljaink a tetemes előny ellenére sem vettek vissza a tempóból a szünet után, s további tizennégy (!) alkalommal vették be ellenfelük kapuját, így végül kiütéses, 21-0-s sikerrel gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Kép: DO-archív

Az U19-esek mérkőzésén sem a vendéglátók számítottak a favoritnak, s mivel a mieink itt is a harmadik percben szerezték meg a vezetést, úgy tűnt, ez a találkozó is hasonlóan alakulhat, mint az azt megelőző. A gyorsan megszerzett előnyt hamar meg is duplázták a dunaújvárosiak, ám a folytatás kiegyenlítettebb játékot, s egy-egy gólt hozott, így a szünetre 3-1-es vezetéssel vonulhattak a mieink. A térfélcserét követően újra fölénybe került a Lőrincz-csapat, mely újabb három alkalommal mattolta ellenfelét, s végül 6-2-es győzelmet aratva, a harmadik helyen fejezte be az idei bajnokságot.

Eredmények és gólszerzők

U17 III. osztály Közép-Nyugat
Százhalombattai VUK SE – DPASE 0-21
(0-7)
Gólszerzőink: Kelemen Róbert 6, Török Barsa István 4, Gaál Milán 4, Kovács Barnabás 3, Gráczer Máté 2, Németh Kristóf 1, Somodi Erik Valentin 1.

U19 III. osztály Közép-Nyugat
Százhalombattai VUK SE – DPASE 2-6
(1-3)
Gólszerzőink: Máthé Dávid 3, Farkas Béla 2, Slett Kristóf Ferenc 1.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.