Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap) 8:38 - spigott

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Idegenben, a Százhalombattai VUK SE otthonában zárta az NB III-as pontvadászat Közép-Nyugat csoportjának küzdelmeit szombaton a Dunaújváros PASE U17-es és U19-es labdarúgó csapata. Az idei szezonban még veretlen U17-esek toronymagas esélyesként várták az összecsapást, hiszen hazai pályán is fölényes, 22-0-s sikert arattak hétvégi vetélytársuk ellen. Lőrincz Emil alakulata ezúttal sem kímélte vetélytársát, már a harmadik percben megszerezte a vezetést, s az első negyed óra végén négy, míg a félidei szünethez érve már hét találattal állt jobban a hazaiaknál. Fiataljaink a tetemes előny ellenére sem vettek vissza a tempóból a szünet után, s további tizennégy (!) alkalommal vették be ellenfelük kapuját, így végül kiütéses, 21-0-s sikerrel gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Kép: DO-archív

Az U19-esek mérkőzésén sem a vendéglátók számítottak a favoritnak, s mivel a mieink itt is a harmadik percben szerezték meg a vezetést, úgy tűnt, ez a találkozó is hasonlóan alakulhat, mint az azt megelőző. A gyorsan megszerzett előnyt hamar meg is duplázták a dunaújvárosiak, ám a folytatás kiegyenlítettebb játékot, s egy-egy gólt hozott, így a szünetre 3-1-es vezetéssel vonulhattak a mieink. A térfélcserét követően újra fölénybe került a Lőrincz-csapat, mely újabb három alkalommal mattolta ellenfelét, s végül 6-2-es győzelmet aratva, a harmadik helyen fejezte be az idei bajnokságot.

Eredmények és gólszerzők

U17 III. osztály Közép-Nyugat
Százhalombattai VUK SE – DPASE 0-21
(0-7)
Gólszerzőink: Kelemen Róbert 6, Török Barsa István 4, Gaál Milán 4, Kovács Barnabás 3, Gráczer Máté 2, Németh Kristóf 1, Somodi Erik Valentin 1.

U19 III. osztály Közép-Nyugat
Százhalombattai VUK SE – DPASE 2-6
(1-3)
Gólszerzőink: Máthé Dávid 3, Farkas Béla 2, Slett Kristóf Ferenc 1.

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.