Országos döntőben a birkózók

2019. május 28. (kedd) 7:11 - doszerk

Bejutott az országos csapatbajnoki döntőbe a Gurics György BDSE, míg Bagó Tibor az egyetemi bajnokságon birkózott remekül.

Nyársapáton rendezték meg szombaton diák és serdülő korcsoportban a Közép-magyarországi Területi Kötöttfogású Csapatbajnokság küzdelmeit, melyen az országos döntőbe való jutás volt a tét. Az országban hat területen rendeztek selejtező fordulókat, ahonnan tizenkilenc együttes juthatott a Budapesten sorra kerülő országos csapatbajnoki döntőre. Az egyéni területi bajnokság rekord létszámú résztvevője már előre sejttette, hogy a csapattalálkozón is a megszokottnál több egyesület fog megküzdeni a továbbjutást érő pozíciókért. A diák korcsoportban kilenc egyesület nevezett, így háromfős csoportokban, körmérkőzésben küzdöttek meg egymással a résztvevők, akik között természetesen ott voltak a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak (Gurics György BDSE, Enying VSE) versenyzői is.

hátsó sor: Bodor Máté, Tombor István edző, Domján Mihály, Wéber Róbert, Nagy Botond, Miklós Márton, Éva István Bence
első sor: Marosi Richárd, Németh Levente, Nagy Erik, Vass Attila, Tóth Nimród

A Dunaferr SE csapata a Sziget SC és az Érdi Spartacus alakulatával került szembe, s két vereséggel a csoport harmadik helyén zárt. Az Enying VSE Ceglédtől és Monortól kapott ki, így ők is a csoport harmadik helyén végeztek. A Gurics György BDSE a harmadik csoportban először Abonyt, majd Nyársapát csapatát győzte le, így kvalifikálta magát az országos döntőre. A csoportgyőztesek végül újabb körmérkőzésben döntötték el, hogy ki milyen éremmel térhet haza. A Guricsos diákok végül 7-4-re maradtak alul Monorral szemben és 7-3 arányban az Érdi Spartacussal szemben, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Dunaferr SE serdülő csapata is a harmadik helyen végzett, s ezzel az eredménnyel sajnos nem jutott be az országos döntőbe.

Kemény Norbert edző, Bagó Tibor

Vasárnap Egerben rendezték meg az Országos Egyetemi Bajnokságot mindkét fogásnemben. A Dunaferr SE-t Bagó Tibor (87 kg) képviselte, s kötöttfogásban, egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett. Szabadfogásban (erre készült elsősorban) 86 kg-ban első két mérkőzését remek birkózással, technikai tussal nyerte meg, melynek köszönhetően döntőbe jutott. Az aranyéremért hatalmas küzdelemben 6-6-os végeredményt követően nagyobb értékű akciónak köszönhetően a dorogi Kismóni Móric győzött, így Tibor ezüstéremnek örülhetett.

A rovat további hírei: Sport

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

2020. május 25. (hétfő)

Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) vezetője kijelentette, hogy Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat.

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

2020. május 25. (hétfő)

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Dave Leger marad az Acélbikáknál

Dave Leger marad az Acélbikáknál

2020. május 25. (hétfő)

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.