Országos döntőben a birkózók

2019. május 28. (kedd) 7:11 - doszerk

Bejutott az országos csapatbajnoki döntőbe a Gurics György BDSE, míg Bagó Tibor az egyetemi bajnokságon birkózott remekül.

Nyársapáton rendezték meg szombaton diák és serdülő korcsoportban a Közép-magyarországi Területi Kötöttfogású Csapatbajnokság küzdelmeit, melyen az országos döntőbe való jutás volt a tét. Az országban hat területen rendeztek selejtező fordulókat, ahonnan tizenkilenc együttes juthatott a Budapesten sorra kerülő országos csapatbajnoki döntőre. Az egyéni területi bajnokság rekord létszámú résztvevője már előre sejttette, hogy a csapattalálkozón is a megszokottnál több egyesület fog megküzdeni a továbbjutást érő pozíciókért. A diák korcsoportban kilenc egyesület nevezett, így háromfős csoportokban, körmérkőzésben küzdöttek meg egymással a résztvevők, akik között természetesen ott voltak a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak (Gurics György BDSE, Enying VSE) versenyzői is.

hátsó sor: Bodor Máté, Tombor István edző, Domján Mihály, Wéber Róbert, Nagy Botond, Miklós Márton, Éva István Bence
első sor: Marosi Richárd, Németh Levente, Nagy Erik, Vass Attila, Tóth Nimród

A Dunaferr SE csapata a Sziget SC és az Érdi Spartacus alakulatával került szembe, s két vereséggel a csoport harmadik helyén zárt. Az Enying VSE Ceglédtől és Monortól kapott ki, így ők is a csoport harmadik helyén végeztek. A Gurics György BDSE a harmadik csoportban először Abonyt, majd Nyársapát csapatát győzte le, így kvalifikálta magát az országos döntőre. A csoportgyőztesek végül újabb körmérkőzésben döntötték el, hogy ki milyen éremmel térhet haza. A Guricsos diákok végül 7-4-re maradtak alul Monorral szemben és 7-3 arányban az Érdi Spartacussal szemben, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Dunaferr SE serdülő csapata is a harmadik helyen végzett, s ezzel az eredménnyel sajnos nem jutott be az országos döntőbe.

Kemény Norbert edző, Bagó Tibor

Vasárnap Egerben rendezték meg az Országos Egyetemi Bajnokságot mindkét fogásnemben. A Dunaferr SE-t Bagó Tibor (87 kg) képviselte, s kötöttfogásban, egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett. Szabadfogásban (erre készült elsősorban) 86 kg-ban első két mérkőzését remek birkózással, technikai tussal nyerte meg, melynek köszönhetően döntőbe jutott. Az aranyéremért hatalmas küzdelemben 6-6-os végeredményt követően nagyobb értékű akciónak köszönhetően a dorogi Kismóni Móric győzött, így Tibor ezüstéremnek örülhetett.

A rovat további hírei: Sport

Veretlenek csatája

Veretlenek csatája

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A DAB és a DEAC is két-két győzelemmel áll az Erste Ligában a két gárda péntek esti dunaújvárosi találkozója előtt.

50. helyen a válogatott!

50. helyen a válogatott!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Továbbra is a világbajnoki bronzérmes Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott öt helyet rontva az 50. helyen áll.

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.