Országos döntőben a birkózók

2019. május 28. (kedd) 7:11 - doszerk

Bejutott az országos csapatbajnoki döntőbe a Gurics György BDSE, míg Bagó Tibor az egyetemi bajnokságon birkózott remekül.

Nyársapáton rendezték meg szombaton diák és serdülő korcsoportban a Közép-magyarországi Területi Kötöttfogású Csapatbajnokság küzdelmeit, melyen az országos döntőbe való jutás volt a tét. Az országban hat területen rendeztek selejtező fordulókat, ahonnan tizenkilenc együttes juthatott a Budapesten sorra kerülő országos csapatbajnoki döntőre. Az egyéni területi bajnokság rekord létszámú résztvevője már előre sejttette, hogy a csapattalálkozón is a megszokottnál több egyesület fog megküzdeni a továbbjutást érő pozíciókért. A diák korcsoportban kilenc egyesület nevezett, így háromfős csoportokban, körmérkőzésben küzdöttek meg egymással a résztvevők, akik között természetesen ott voltak a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak (Gurics György BDSE, Enying VSE) versenyzői is.

hátsó sor: Bodor Máté, Tombor István edző, Domján Mihály, Wéber Róbert, Nagy Botond, Miklós Márton, Éva István Bence
első sor: Marosi Richárd, Németh Levente, Nagy Erik, Vass Attila, Tóth Nimród

A Dunaferr SE csapata a Sziget SC és az Érdi Spartacus alakulatával került szembe, s két vereséggel a csoport harmadik helyén zárt. Az Enying VSE Ceglédtől és Monortól kapott ki, így ők is a csoport harmadik helyén végeztek. A Gurics György BDSE a harmadik csoportban először Abonyt, majd Nyársapát csapatát győzte le, így kvalifikálta magát az országos döntőre. A csoportgyőztesek végül újabb körmérkőzésben döntötték el, hogy ki milyen éremmel térhet haza. A Guricsos diákok végül 7-4-re maradtak alul Monorral szemben és 7-3 arányban az Érdi Spartacussal szemben, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Dunaferr SE serdülő csapata is a harmadik helyen végzett, s ezzel az eredménnyel sajnos nem jutott be az országos döntőbe.

Kemény Norbert edző, Bagó Tibor

Vasárnap Egerben rendezték meg az Országos Egyetemi Bajnokságot mindkét fogásnemben. A Dunaferr SE-t Bagó Tibor (87 kg) képviselte, s kötöttfogásban, egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett. Szabadfogásban (erre készült elsősorban) 86 kg-ban első két mérkőzését remek birkózással, technikai tussal nyerte meg, melynek köszönhetően döntőbe jutott. Az aranyéremért hatalmas küzdelemben 6-6-os végeredményt követően nagyobb értékű akciónak köszönhetően a dorogi Kismóni Móric győzött, így Tibor ezüstéremnek örülhetett.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.