Strandröplabdában is a legjobbak között

2019. május 22. (szerda) 8:03 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

2019.05.20-án a Dózsa György Általános Iskola két párosa indult a budapesti rendezésű IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében. Nagy küzdelem árán - a zömében egy évvel idősebbek között - a Béres Mátyás és Matyiák Zsolt alkotta duó bravúros eredményt ért el, mivel az ezüstérmet jelentő második helyen végzett, vagyis a döntő második legjobb párosa lett. A nap során először egy szolnoki, majd egy kiskunmajsai párost vertek, ezt követően a négy közé kerülésért ismét egy szolnoki duó volt az ellenfél, ahol nagyon kiélezett csatában tudták kiharcolni fiataljaink a továbbjutást.

Kép forrása: DSE Röplabda Akadémia

Ezek után a döntőbe jutásért egy kecskeméti páros került az útjukba, akiket koncentrált játékkal, a mérkőzést végig irányítva fektettek két vállra. Ezzel a teljesítménnyel hatalmas meglepetést okoztak, hiszen az esélyesebbeket megelőzve, az elvárásokat réges-régen túlszárnyalva kerültek a fináléba. Ezek után a döntőnek tét nélkül állhattak neki, ahol a másik kecskeméti páros ellen az első szettet ugyan meg tudták nyerni, de mivel ekkorra már minden erejüket kiadták magukból, és a nap végére elfáradtak, a folytatásra sajnos több hiba csúszott a játékukba. Így alul maradt a Dózsás duó, akik végül a szépen csillogó ezüstérmet nyerték meg. A másik, Bekker Kristóf és Szilágyi András alkotta párosunk a 9. helyen zárt.

Kövessy Balázs edző: - Büszke vagyok a párosokra, akik tudásuk legjavát nyújtva a lehető legmaximálisabb eredményt hozták ki magukból. Örülök neki, hogy ismét öregbítették a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, a DSE Röplabda Akadémia és Dunaújváros hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék nyerték a szétlövést

Kiss Balázsék nyerték a szétlövést

2019. június 20. (csütörtök)

Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse nyerte a kenu kettesek 1000 méteres szétlövését, így valószínűleg ők indulhatnak az Európa Játékokon és a világbajnokságon is.

Kemény ellenfelek a Diapolo Kupán

Kemény ellenfelek a Diapolo Kupán

2019. június 20. (csütörtök)

Olaszország, Hollandia és a magyar Universiade-válogatott ellen ugrik medencébe a világbajnokság előtti Diapolo Kupán a magyar női vízilabda válogatott.

Két érem a diákolimpián

Két érem a diákolimpián

2019. június 20. (csütörtök)

Egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Salgótarjánban megrendezett országos diákolimpiai döntőt a rudas iskola strandkézilabda csapatai.

Svédországból érkezik a DAB új csatára

Svédországból érkezik a DAB új csatára

2019. június 19. (szerda)

A 25 éves Alexander Pettersson a svéd másodosztályból szerződött a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Döntetlenről folytatják

Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda)

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

2019. június 19. (szerda)

Teljesítette a szakvezetés alapvető célkitűzését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy komoly sérüléshullám ellenére is a negyedik helyen fejezte be az 2018/2019-es bajnoki szezont.

A célfotó döntötte el a válogatót

A célfotó döntötte el a válogatót

2019. június 18. (kedd)

Hatalmas verseny után, a második helyen ért célba Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a szolnoki II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóversenyen.