Strandröplabdában is a legjobbak között

2019. május 22. (szerda) 8:03 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

2019.05.20-án a Dózsa György Általános Iskola két párosa indult a budapesti rendezésű IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében. Nagy küzdelem árán - a zömében egy évvel idősebbek között - a Béres Mátyás és Matyiák Zsolt alkotta duó bravúros eredményt ért el, mivel az ezüstérmet jelentő második helyen végzett, vagyis a döntő második legjobb párosa lett. A nap során először egy szolnoki, majd egy kiskunmajsai párost vertek, ezt követően a négy közé kerülésért ismét egy szolnoki duó volt az ellenfél, ahol nagyon kiélezett csatában tudták kiharcolni fiataljaink a továbbjutást.

Kép forrása: DSE Röplabda Akadémia

Ezek után a döntőbe jutásért egy kecskeméti páros került az útjukba, akiket koncentrált játékkal, a mérkőzést végig irányítva fektettek két vállra. Ezzel a teljesítménnyel hatalmas meglepetést okoztak, hiszen az esélyesebbeket megelőzve, az elvárásokat réges-régen túlszárnyalva kerültek a fináléba. Ezek után a döntőnek tét nélkül állhattak neki, ahol a másik kecskeméti páros ellen az első szettet ugyan meg tudták nyerni, de mivel ekkorra már minden erejüket kiadták magukból, és a nap végére elfáradtak, a folytatásra sajnos több hiba csúszott a játékukba. Így alul maradt a Dózsás duó, akik végül a szépen csillogó ezüstérmet nyerték meg. A másik, Bekker Kristóf és Szilágyi András alkotta párosunk a 9. helyen zárt.

Kövessy Balázs edző: - Büszke vagyok a párosokra, akik tudásuk legjavát nyújtva a lehető legmaximálisabb eredményt hozták ki magukból. Örülök neki, hogy ismét öregbítették a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, a DSE Röplabda Akadémia és Dunaújváros hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.