Vérükkel segítenek a kézilabdázók

2019. május 28. (kedd) 12:03 - spigott

A súlyos betegséggel küzdő Gereben Lívia minél gyorsabb gyógyulásában igyekeztek segíteni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának tagjai.

Mint arról a minden bizonnyal sokan értesültek, a magyar női kosárlabda egyik nagy tehetségénél, a mindössze tizenkilenc esztendős Gereben Líviánál május elején leukémiát diagnosztizáltak. A KSC-Szekszárd és a magyar válogatott kosárlabdázójának minél gyorsabb felépüléséhez azonban kezelése folyamán többször is vérre lesz szüksége, ezért a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, mely segíthet a fiatal kosárlabdázó gyógyulásában. Akadémiánk felnőtt csapatának játékosai és a szakmai stáb tagjai ma délelőtt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba látogattak, ahol irányított véradással igyekeztek segítséget nyújtani Gereben Líviának, s mint azt Imre Vilmos sportigazgató elmondta, nagyon bíznak abban, hogy a fiatal játékos minél előbb felgyógyul betegségéből.

- Mivel a sportcsarnokot lebontják és egy újat építenek helyébe, ezért a "hazai" bajnoki mérkőzéseinket máshol fogjuk majd játszani s ennek apropóján kapcsolatban vagyunk a szekszárdi sportcsarnokkal, a kosárlabdázókkal is, s így értesültünk arról, hogy Gereben Líviánál leukémiát diagnosztizáltak. Nyilván a magunk eszközeivel szeretnénk segíteni, nemcsak most, hanem a jövőbe is, s most így tudtunk a leggyorsabban segíteni, hogy egy ilyen rendkívüli napot szervezve adtunk vért. A sport ezúttal is bizonyította összetartó erejét, s nagyon reméljük, hogy, ha minél többen összefogunk a nemes cél érdekében, annál nagyobb lesz a valószínűsége lesz Lívia biztos gyógyulásának.

Imre Vilmos sportigazgató külön mezzel kedveskedett Dr. Mészáros Lajosnak, a kórház főigazgatójának!

A rovat további hírei: Sport

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

Új edző az Acélbikák élén

Új edző az Acélbikák élén

2020. január 15. (szerda)

Az 51 éves kanadai David Leger a 2014/2015-ös szezon után tér vissza jégkorongozóinkhoz.