A jövő évi csapatot tervezik

2019. június 21. (péntek) 18:16 - Szárszó Lajos

Gőzerővel dolgozik a Dunaferr DUE Dutrade FC vezetése azon, hogy a következő szezonban is erős, jó futsal csapata legyen városunknak.

Minden szezonzáráskor megkezdik a csapatok építeni a jövő évi ütőképes gárdájukat, hogy az ideinél szebb, eredményesebb évet tudjanak zárni. Így van ez a Dunaferr DUE Dutrade FC-nél is, akik az idén, a Veszprémmel vívott kiélezett bronzcsata után a negyedik helyen végeztek. A csapatépítés alapját a vezetőedző személye adja meg, aki, legalábbis az információink alapján ismét Fehér Zsolt lesz, tudtuk meg Zemankó Zoltántól, a csapat stratégiai vezetőjétől.

- Nagyszerű, hogy már csak az aláírás vár annak a szerződésnek az aljára, mellyel ismét megállapodunk Fehér Zsolttal, akivel évek óta remekel a csapatunk. Az idén úgy indultunk, látva a játékoskeretet és azt, hogy milyen szakmai stábbal dolgozunk együtt, hogy reális cél az éremszerzés, de legrosszabb esetben is a negyedik hely elérése. Ami azonban véleményem szerint a bajnokságra nem volt jó hatással az az volt, hogy annak szervezése, lebonyolítási rendje nem volt a legszerencsésebb. Három szakaszra bontották a bajnokságot. Az alapszakaszban teljes kört játszottak a csapatok, majd annak végén a megszerzett pontokat elvették tőlük, és helyette a helyezéseknek megfelelően vittek magukkal pontokat a második körbe. Vagyis eltűntek, szinte nullázódtak a felek közötti jelentős különbségek, amely azt jelentette, hogy a bajnokság igazából ekkor, ősz helyett tavasszal kezdődött el.

Ekkor igazolt több csapat, és készült a helyosztóra. Így az alapszakaszban a legutolsó helyen végzett együttesnek is olyan esélye lett a dobogó elérésére, mint annak, aki az élmezőnyben zárt. Nálunk az újonnan felépített csapat nyári felkészülése nagyszerűen sikerült, hiszen villámrajtot vettünk és sorban jöttek a győzelmek, utána azonban a két leggólerősebb játékosunk, Fekete Róbert és Hosszú Ádám megsérült, akik azóta a műtéten is túl vannak. Ők a kupameccsekkel együtt közel hetven gólt lőttek, vagyis a befejező embereinket vesztettük el a középszakasz végére, akikre az egész játékrendszerünk épült. Ez teljesen keresztülhúzta számításainkat, előzetes terveinket. Ezáltal Fehér Zsolt vezetőedzőnek teljesen más szisztémát kellett kidolgoznia, amely több hetet vett igénybe. Így jutottunk el a rájátszásig.

- Min kellett változtatni, miután látszott, hogy a Berettyóújfalut, még ha csak apróságokon is múlott, nem sikerült megelőzni?

- A sérülteket megpróbáltuk pótolni két nagyszerű játékossal. Öreglaki Norbertet az NBII-ből igazoltunk, míg Horváth Norbert nyolc hónapos kanadai kitérő után tért vissza hozzánk. Nekik pedig idő kellett ahhoz, hogy ismét tudásuk legjavát hozzák, miközben Öreglaki sajnos megsérült. A bronzmeccseken azonban mindketten a csapat rendelkezésére álltak, mely időre Horváth Norbert megtalálta régi ritmusát. Rettentően elszántan mentünk bele a Veszprém elleni bronzmeccsbe. Amitől azonban szomorú vagyok az az, hogy az a maximális munka, melyet az edzéseken mutattak a fiúk nem hozta meg a bronzérmet. Így amit mondtam a srácoknak, vagyis hogy a belefektetett munka érmet hoz majd, sajnos egy-egy szerencsétlen mozzanat miatt nem sikerült. Véleményem szerint az elvégzett emberfeletti munka miatt az idén jobban megérdemeltük volna azt, hogy nyakunkba kerüljön az érem, de ezt a párharcot most a Veszprém nyerte.

Képek: DO-archív

- Hogyan tovább, vagyis milyen jövő évi csapatot terveztek?

- A játékosokkal történő szerződéskötések folyamatában vagyunk, de az, hogy kik maradnak, az a következő napok tárgyalásainak végeztével lesz nyilvános. Mindenkivel beszéltünk, és a csapat nagy része a Dunaferrben képzeli el a jövőjét. Mi azon leszünk, hogy Fehér Zsolt vezetőedzővel közösen, akivel a folytatást illetve már egymás kezébe csaptunk, vagyis jó esély van rá, hogy a jövőben is nálunk dolgozzon, hasonlóan erős csapatot versenyeztessünk, mint az idén.

- Hogyan fejlődött az utánpótlás, hiszen rájuk fog épülni a következő évek együttese?

- Nagyon megerősödött az utánpótlás bázisunk, hiszen amíg hat éve tizenöt emberrel kezdtünk, addig ma már hatvanöt, hetven gyermek játszik a Dunaferrben, akik mellet a felnőttek vannak tizenöten. Mi vagyunk a Dunaújvárosi Egyetem legdinamikusabban fejlődő szakosztálya, melyben öt korosztályban versenyeztetjük a gyermekeket az országos és a regionális bajnokságokban. Mára egy ismert, népszerű, jól szervezett utánpótlásról beszélhetünk, akik közül a legkisebbek közel harmincan vannak. Ez mindenképpen öröm számunkra.
Mint azt Zemenkó Zoltán a jövő stratégiája szempontjából elmondta több oka is van annak, hogy az utánpótlást kiemelt jelentőséggel kezelik, hiszen szeretnénk, ha közülük minél többen kerülnének be az első csapatba. Kiemelte, hogy mindez azoknak a támogatóknak is köszönhető, akiknek ezúton is szeretné megköszönni azt, hogy a csapatot segítették.

A rovat további hírei: Sport

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.

Kupameccs vár az akadémistákra

Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő)

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő)

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Eredményes hétvége

Eredményes hétvége

2019. október 21. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata pontot rabolt a listavezetőtől, míg az U19-esek idegenben nyertek rangadót a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

2019. október 20. (vasárnap)

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Újabb három pont a zsebben

Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap)

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.