Dunaújváros Hetilap

Bauer Tamás elszellentette magát

doszerk - 2019. június 15. 11:22

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

A nemzeti összetartozás évéről szólt a vita a parlamentben, amikor - Bauer szerint – a DK nem volt elég radikális, így az ideológusnak csalódnia kellett pártjában. 

Ahhoz, hogy nemmel szavazhasson a DK-frakció, mint ahogy ezt minden nemzetpolitikai kérdésben tette eddig, a felszólaló Gréczynek világossá kellett volna tennie, hogy miben tér el a DK felfogása a magyar kisebbségek problémájának kezelésében a kormányétól – írja bejegyzésében. Na, és miben is? „Mindenekelőtt abban, hogy a DK sohasem helyeselte a letelepedés nélküli kettős állampolgárságot, és különösen nem helyesli a nem Magyarországon élő (és az országban korábban sem élt) személyek választójogát. Vagyis: nem helyesli, hogy közjogi kapcsolatot hoztak létre a magyar állam és a kisebbségben élő magyar személyek között.”- írja Bauer hazaárulással egyenértékű fejtegetésében. Trianon nem fáj neki, azonban az igen, hogy a külhoni magyarok és a magyar állam között kapcsolat jön létre. És ezt írásba is adja.

Bauer izgatottsága fokozódik, amikor megfogalmazza a kormányzati elképzelésben rejlő veszélyt: „Mind a »nemzeti összetartozás emlékhelyével«, mind a »nemzeti összetartozás évével« az összetartozás olyan értelmezését kívánják kőbe vésni, illetve ünnepelni, amelynek hangsúlyos része mind a közjogi »újraegyesítés«, mind a kisebbségi magyarságnak a magyar gazdasági és szociális entitásba való befoglalása.”

A szélsőliberális ideológus a fentiek szerint azt fájlalja, hogy a magyar gazdaság és szociális gondoskodás befogadja, integrálja a határon túli magyarokat. Szerinte inkább ki kellene őket rekeszteni, továbbra is kiszolgáltatni őket a velük többnyire ellenséges idegen államoknak.

Bauer Tamás szellemiekben már sokfelé elkalandozott élete során – volt maoista, de a liberalizmus zászlóivője is. Munkásságában egy állandó jellemző állandó: a magyargyűlölet. Jelenleg a Gyurcsány párt bölcseként üzemel. Édesapja arról híresült el, hogy mielőtt a Kádár-rendszerben sikeres ügyvédi irodát épített föl, az ÁVH keretében épített networköt: az Andrássy út 60. alatt működő ÁVH székházban áldozataiból körömletépéssel csikart ki vallomásokat. Így ragadt rá a körmös Bauer elnevezés.

Most Bauer Tamás érdemelne körmöst.

- Rosdy Tamás -

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!