Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda) 7:16 - Szárszó Lajos

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.

Ismét bebizonyosodott, hogy az a következetes, tudatosan felépített munka, melyet a DSE Röplabda Akadémia képvisel, sikerre vezet, hiszen most azok a Dózsás iskolások, akik az akadémián nevelkednek, értek el nagyszerű eredményt. A Gyöngyösön megrendezett IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőjébe összesen nyolc csapat verekedte be magát, melyeket két négyes csoportba soroltak. A Kövessy Balázs által irányított Dózsás csapat a Szolnok, a Gyöngyös és a Kecskeméti Vásárhelyi Általános Iskola mellé került. Az első mérkőzésen a gyöngyösiek ellen 3-0-ás győzelmet arattak, majd a második összecsapáson a szolnoki általános iskola ellen ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek (0-3), mely találkozón csak az első két szettben tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát.

A második nap sem bizonyult könnyűnek, mivel a Kecskeméti Vásárhelyi csapatával játszották az utolsó csoportmérkőzést, ahol sajnos ismét alul maradtak a srácok, akik ezzel a csoport harmadik helyén zártak. A harmadik játéknapon a keresztjátékok következtek.  A másik csoport második helyezettje, a Kunhegyes bizonyult jobbnak a mieinknél, akiknek a dolgát fiataljaink nem tudták megnehezíteni. A másik ágon a Szolnok a Sümeg csapatával nem bírt, így esélyt kaptak a Dózsások a visszavágásra, amivel sajnos nem tudtak élni, így maradt meg számukra az így is előkelő hatodik helyezés.

Kövessy Balázs edző: - Így, a szezon végén három nehéz napon vagyunk túl, mellyel méltón zártuk le a 2018-2019-es szezont. Gratulálok minden Dózsás gyerekeknek. Örülök neki, hogy ismét tovább tudtuk vinni a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hírét.

A rovat további hírei: Sport

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Ezúttal nem volt esély

Ezúttal nem volt esély

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Az első félidőben még tartotta magát, ám végül súlyos vereséget szenvedett a DKKA U19-es csapata a Kozármisleny elleni felnőtt NB I/B-s találkozón.

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Csak a győzelem lehet a célja a Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Döntetlen a fővárosban

Döntetlen a fővárosban

2019. szeptember 21. (szombat)

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagy csaták a műfüvön

Nagy csaták a műfüvön

2019. szeptember 21. (szombat)

Már csak az éllovas Tízpróbások együttese nem veszített pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Rangadó vár a Kohászra

Rangadó vár a Kohászra

2019. szeptember 21. (szombat)

Nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai az MTK elleni fővárosi bajnokin.