Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda) 7:16 - Szárszó Lajos

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.

Ismét bebizonyosodott, hogy az a következetes, tudatosan felépített munka, melyet a DSE Röplabda Akadémia képvisel, sikerre vezet, hiszen most azok a Dózsás iskolások, akik az akadémián nevelkednek, értek el nagyszerű eredményt. A Gyöngyösön megrendezett IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőjébe összesen nyolc csapat verekedte be magát, melyeket két négyes csoportba soroltak. A Kövessy Balázs által irányított Dózsás csapat a Szolnok, a Gyöngyös és a Kecskeméti Vásárhelyi Általános Iskola mellé került. Az első mérkőzésen a gyöngyösiek ellen 3-0-ás győzelmet arattak, majd a második összecsapáson a szolnoki általános iskola ellen ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek (0-3), mely találkozón csak az első két szettben tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát.

A második nap sem bizonyult könnyűnek, mivel a Kecskeméti Vásárhelyi csapatával játszották az utolsó csoportmérkőzést, ahol sajnos ismét alul maradtak a srácok, akik ezzel a csoport harmadik helyén zártak. A harmadik játéknapon a keresztjátékok következtek.  A másik csoport második helyezettje, a Kunhegyes bizonyult jobbnak a mieinknél, akiknek a dolgát fiataljaink nem tudták megnehezíteni. A másik ágon a Szolnok a Sümeg csapatával nem bírt, így esélyt kaptak a Dózsások a visszavágásra, amivel sajnos nem tudtak élni, így maradt meg számukra az így is előkelő hatodik helyezés.

Kövessy Balázs edző: - Így, a szezon végén három nehéz napon vagyunk túl, mellyel méltón zártuk le a 2018-2019-es szezont. Gratulálok minden Dózsás gyerekeknek. Örülök neki, hogy ismét tovább tudtuk vinni a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hírét.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.