Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda) 7:16 - Szárszó Lajos

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.

Ismét bebizonyosodott, hogy az a következetes, tudatosan felépített munka, melyet a DSE Röplabda Akadémia képvisel, sikerre vezet, hiszen most azok a Dózsás iskolások, akik az akadémián nevelkednek, értek el nagyszerű eredményt. A Gyöngyösön megrendezett IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőjébe összesen nyolc csapat verekedte be magát, melyeket két négyes csoportba soroltak. A Kövessy Balázs által irányított Dózsás csapat a Szolnok, a Gyöngyös és a Kecskeméti Vásárhelyi Általános Iskola mellé került. Az első mérkőzésen a gyöngyösiek ellen 3-0-ás győzelmet arattak, majd a második összecsapáson a szolnoki általános iskola ellen ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek (0-3), mely találkozón csak az első két szettben tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát.

A második nap sem bizonyult könnyűnek, mivel a Kecskeméti Vásárhelyi csapatával játszották az utolsó csoportmérkőzést, ahol sajnos ismét alul maradtak a srácok, akik ezzel a csoport harmadik helyén zártak. A harmadik játéknapon a keresztjátékok következtek.  A másik csoport második helyezettje, a Kunhegyes bizonyult jobbnak a mieinknél, akiknek a dolgát fiataljaink nem tudták megnehezíteni. A másik ágon a Szolnok a Sümeg csapatával nem bírt, így esélyt kaptak a Dózsások a visszavágásra, amivel sajnos nem tudtak élni, így maradt meg számukra az így is előkelő hatodik helyezés.

Kövessy Balázs edző: - Így, a szezon végén három nehéz napon vagyunk túl, mellyel méltón zártuk le a 2018-2019-es szezont. Gratulálok minden Dózsás gyerekeknek. Örülök neki, hogy ismét tovább tudtuk vinni a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hírét.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. február 23. (vasárnap)

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

2020. február 23. (vasárnap)

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.