Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök) 7:46 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

Biztosan sokan osztják azt a nézetet, hogy ha itt a jó idő, akkor irány a víz, irány a jó levegő. Valamikor a Dunaferr SE Kajak-kenu Szakosztályába érkezők is így gondolkodtak, akik közül azok, akik életcélul választották, választják ezt a remek sportot, mára már az ország, és közülük többen a nemzetközi élmezőnyhöz tartoznak. Köszönhető ez a kiváló szervezettségnek, a nagyszerű szakember gárdának, szülőknek, és természetesen a sportolóknak. Az első félév jelentős állomásait az egyik kiváló edzővel, Molnár Gergellyel foglaltuk össze.

- Nagyon nehéz röviden összefoglalni, hogy mi minden történt veletek az elmúlt időszakban, de próbáljuk meg.

- A téli alapozás, mely futást, úszást, kondi termi, tanmedencés edzéseket tartalmazott február 28-ig tartott. Közben két felnőtt válogatott versenyzőnk, Hajdu jonatán és Kiss Balázs egy szövetségi edzővel a szövetség irányítása alatt Tatán a többi válogatott kenussal készült a nemzetközi versenyekre. Ezt követően Balázs Dél-Afrikába, meleg vízi edzőtáborba utazott el. Jonatán azonban más utat járt be, hiszen ő a szakosztállyal készült tovább. A nagy csoport tagjai tavasszal Spanyolországba utaztak, ahol, szintén meleg vízi edzőtáborban három hetet készültek.

Kép: MKKSZ-archív

- Mikor indult a versenyszezon?

- Mi már a tavaszi vízi alapozást követően elkezdtünk készülni a versenyekre. Nagy öröm, hogy a tavalyi évben igazolt Máthé Krisztián és Katona Lili kijutott a Maraton EB-re. Ezt követően jöttek a válogató versenyek, amelyek szintén jól sikerültek a versenyzőink részére. Kiss Balázs az UTE-s Dóri Bencével kijutott az Európa Játékokra, illetve a szolnoki válogató megnyerésével kiharcolták azt, hogy ők induljanak a Szegedi Felnőtt VB-n C-2 1000 m-en, amely Olimpiai szám. Sportolóink közül Hajdu Jonatán szintén kijutott az Európa Játékokra, aki az egyéni versengésen túl párosban, Fekete Ádámmal a felnőtt VB-n is induló lesz.

- Hogyan alakult az utánpótlás fél éve?

- A válogató versenyek eredményei alapján az ifi és U23-as Európa Bajnokságra is kijutottunk. K-2 500 m-en Mányi Zsófia és Boldis Csenge indulhat július 11-14 között, míg női C-2 500 m-en Kulcsár Dorina vívta ki a jogot az indulásra. Így a szakosztályból összesen hét fő indulhat idén világversenyeken. A toborzásra is mindig nagy energiát fordítunk. A szakosztály edzői több alkalommal végzett toborzó munkát az Öbölben, melyeken több iskola tanulói is megismerkedhettek meg a sportág alapjaival. Jelenleg a szakosztály a saját edzőtáborát szervezi, amely július 1-7-ig tart Faddon.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.