Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök) 7:46 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

Biztosan sokan osztják azt a nézetet, hogy ha itt a jó idő, akkor irány a víz, irány a jó levegő. Valamikor a Dunaferr SE Kajak-kenu Szakosztályába érkezők is így gondolkodtak, akik közül azok, akik életcélul választották, választják ezt a remek sportot, mára már az ország, és közülük többen a nemzetközi élmezőnyhöz tartoznak. Köszönhető ez a kiváló szervezettségnek, a nagyszerű szakember gárdának, szülőknek, és természetesen a sportolóknak. Az első félév jelentős állomásait az egyik kiváló edzővel, Molnár Gergellyel foglaltuk össze.

- Nagyon nehéz röviden összefoglalni, hogy mi minden történt veletek az elmúlt időszakban, de próbáljuk meg.

- A téli alapozás, mely futást, úszást, kondi termi, tanmedencés edzéseket tartalmazott február 28-ig tartott. Közben két felnőtt válogatott versenyzőnk, Hajdu jonatán és Kiss Balázs egy szövetségi edzővel a szövetség irányítása alatt Tatán a többi válogatott kenussal készült a nemzetközi versenyekre. Ezt követően Balázs Dél-Afrikába, meleg vízi edzőtáborba utazott el. Jonatán azonban más utat járt be, hiszen ő a szakosztállyal készült tovább. A nagy csoport tagjai tavasszal Spanyolországba utaztak, ahol, szintén meleg vízi edzőtáborban három hetet készültek.

Kép: MKKSZ-archív

- Mikor indult a versenyszezon?

- Mi már a tavaszi vízi alapozást követően elkezdtünk készülni a versenyekre. Nagy öröm, hogy a tavalyi évben igazolt Máthé Krisztián és Katona Lili kijutott a Maraton EB-re. Ezt követően jöttek a válogató versenyek, amelyek szintén jól sikerültek a versenyzőink részére. Kiss Balázs az UTE-s Dóri Bencével kijutott az Európa Játékokra, illetve a szolnoki válogató megnyerésével kiharcolták azt, hogy ők induljanak a Szegedi Felnőtt VB-n C-2 1000 m-en, amely Olimpiai szám. Sportolóink közül Hajdu Jonatán szintén kijutott az Európa Játékokra, aki az egyéni versengésen túl párosban, Fekete Ádámmal a felnőtt VB-n is induló lesz.

- Hogyan alakult az utánpótlás fél éve?

- A válogató versenyek eredményei alapján az ifi és U23-as Európa Bajnokságra is kijutottunk. K-2 500 m-en Mányi Zsófia és Boldis Csenge indulhat július 11-14 között, míg női C-2 500 m-en Kulcsár Dorina vívta ki a jogot az indulásra. Így a szakosztályból összesen hét fő indulhat idén világversenyeken. A toborzásra is mindig nagy energiát fordítunk. A szakosztály edzői több alkalommal végzett toborzó munkát az Öbölben, melyeken több iskola tanulói is megismerkedhettek meg a sportág alapjaival. Jelenleg a szakosztály a saját edzőtáborát szervezi, amely július 1-7-ig tart Faddon.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.