Győzelemmel búcsúzott a DPASE

Szárszó Lajos - 2019. június 2. 20:05

Az első félidő visszafogottabb teljesítménye ellenére nagyon sima, 3-0-s sikert aratott a Makó elleni szezonzárón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A legutóbbi, Honvéd elleni 1-0-s zakó után a labdarúgó NBIII záró fordulójában a Dunaújváros a sereghajtó Makó együttesét fogadta. A cél csakis az lehetett, hogy labdarúgó csapatunk győzelemmel búcsúzzon közönségétől, melyre minden esélye megvolt annak ellenére is, hogy Lőrincz Emil tanítványai a legutóbbi hat meccsen nem tudták begyűjteni a győztesnek járó pontokat. Azért az nem okozott könnyű pillanatokat az edzőnek, hogy nem számíthatott Tapiska és Mundi játékára, viszont ott volt a kezdőben Farkas Viktor, aki ezen a találkozón búcsúzott Dunaújvárostól és az aktív pályafutásától. A DPASE labdarúgója pontosan hat évvel ezelőtt Szekszárdon magasba emelhette az NBIII-as bajnokcsapatnak járó trófeát, majd egy évvel később az NBII-ben is az élre vezette csapatunkat. Minden osztályban alapember volt, rá mindig lehetett számítani. Csupa szív, mindig motivált játéka példamutató volt társai részére.

Összesen 144 mérkőzésen lépett pályára csapatunk mezében, melyek közül a bajnokikon kívül magyar kupa és liga kupa mérkőzések is voltak. A DPASE nevében Dobos Barna sportigazgató és Vígh György elnök úr adta át számára az ajándékokat, majd a csapatkapitányi karszalagot is felvette. A találkozó első percei után a makói szurkolótábor vettette észre magát, akik füstbombákkal, zászlóégetéssel okoztak némi zavart. A pályán igazából sok nem történt az első negyedórában, majd Sándor beadása hozott ebbe némi változást. Busa lövését a 20. percben fogta könnyedén Pokorni, majd Kiss beadásáról maradtunk le. Nyolc perccel később Kiss 20 méterről leadott lövése szállt jócskán kapu fölé, majd Babolek labdáját ölelte magához Pokorni a 38. percben. A befejező történés Szepessy lapos lövés volt, melyet Garamvölgyi vetődve fogott. Az igen gyenge első félidő után, mely még nyomokban sem tartalmazott labdarúgásra utaló jeleket azt vártuk, hogy ez a térfélcsere után változni fog. Ebben a tempó változása miatt nem csalódtunk, de ez helyzetekig nem vezetett. Babolek lövése volt az első, melyet Pokorni fogott, melyre Tóth, majd Kiss válasza érkezett, azokat azonban Garamvölgyi védte bravúrral.

A góltalanságot Szepessy törte meg, aki szp szóló után lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0). A folytatásban Kovács dolgoztatta meg Garamvölgyi kapust, majd Kisst betörése után az utolsó pillanatban blokkolták a vendég védők. Ekkor lehetett azt érezni, hogy elfáradtak a makóiak, melynek a hazaiak kontrája volt a bizonyíték, de annak végén Tóth fölé fejelte a labdát. Szepessy azonban a 72. percben nem hibázott, hiszen lapos lövése talált utat a hálóba (2-0). A harmadik hazai találatra ekkor már nem kellett sokat várni, amikor Tóth fejese jutott túl Garamvölgyin (3-0). A folytatásban a fiúk magabiztosan őrizték előnyüket, melyet végül győzelemmel zártak.

Dunaújváros PASE – Makó FC 3-0 (0:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Farkas (Hompót a 23. percben), Kiss (Vajda a 77. percben), Puskás, Dorogi (Kovács az 59. percben), Horváth, Tóth T., Szepessy, Sándor, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Makó FC: Garamvölgyi – Podonyi (Frank a 64. percben), Tamaskó, Juhász, Kóródi (Lászik a 80. percben), Babolek, Busa, Magyar, Bány, Széll (Vajna a 64. percben), Zsoldos. Vezetőedző: Kolozsvári János.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.