Kiss Balázsék nyerték a szétlövést

2019. június 20. (csütörtök) 16:34 - doszerk

Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse nyerte a kenu kettesek 1000 méteres szétlövését, így valószínűleg ők indulhatnak az Európa Játékokon és a világbajnokságon is.

Mint arról beszámoltunk, kedden rendezték meg Szolnokon a kenu kettesek 1000 méteres versenyszámának második válogató versenyét, melynek jó esélyekkel vágott neki a Kiss Balázs – Dóri Bence (Dunaferr, UTE) összetételű egység. Balázsék ugyanis szoros csatában, de megnyerték az első válogatót, s ha ezúttal is az első helyen végeztek volna, azzal biztosítják helyüket az Európa Játékokon, valamint a szegedi világbajnokságon induló magyar csapatban. A keddi viadalt azonban a Sáfrány Mátyás – Mike Róbert (KSI) páros nyerte meg éppen Kiss Balázsék, illetve Hajdu Jonatán és Fekete Róbert kettőse előtt, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány az edzőkkel együtt úgy határozott, hogy egy mindent eldöntő harmadik verseny, a szétlövés dönti el, hogy melyik egység vehet részt az említett két versenyen.

Kép forrása: MKKSZ facebook

A ma délután megtartott szétlövés a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott, melyben Kiss Balázsék hamar az élre álltak, s bár ellenfelük nagyot hajrázott, az előny a célig megmaradt, így Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse behúzta a mindent eldöntő harmadik párharcot, amivel minden valószínűség szerint ők indulhatnak a minszki Európa Játékokon és a szegedi világbajnokságon is. Hüttner Csaba a szövetségi kapitány várhatóan holnap hirdeti ki az Európa Játékokra utazó keretet, mely nem feltétlenül fog minden számban egyezni a szegedi világbajnokságon induló csapattal.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.