Kiss Balázsék nyerték a szétlövést

2019. június 20. (csütörtök) 16:34 - doszerk

Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse nyerte a kenu kettesek 1000 méteres szétlövését, így valószínűleg ők indulhatnak az Európa Játékokon és a világbajnokságon is.

Mint arról beszámoltunk, kedden rendezték meg Szolnokon a kenu kettesek 1000 méteres versenyszámának második válogató versenyét, melynek jó esélyekkel vágott neki a Kiss Balázs – Dóri Bence (Dunaferr, UTE) összetételű egység. Balázsék ugyanis szoros csatában, de megnyerték az első válogatót, s ha ezúttal is az első helyen végeztek volna, azzal biztosítják helyüket az Európa Játékokon, valamint a szegedi világbajnokságon induló magyar csapatban. A keddi viadalt azonban a Sáfrány Mátyás – Mike Róbert (KSI) páros nyerte meg éppen Kiss Balázsék, illetve Hajdu Jonatán és Fekete Róbert kettőse előtt, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány az edzőkkel együtt úgy határozott, hogy egy mindent eldöntő harmadik verseny, a szétlövés dönti el, hogy melyik egység vehet részt az említett két versenyen.

Kép forrása: MKKSZ facebook

A ma délután megtartott szétlövés a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott, melyben Kiss Balázsék hamar az élre álltak, s bár ellenfelük nagyot hajrázott, az előny a célig megmaradt, így Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse behúzta a mindent eldöntő harmadik párharcot, amivel minden valószínűség szerint ők indulhatnak a minszki Európa Játékokon és a szegedi világbajnokságon is. Hüttner Csaba a szövetségi kapitány várhatóan holnap hirdeti ki az Európa Játékokra utazó keretet, mely nem feltétlenül fog minden számban egyezni a szegedi világbajnokságon induló csapattal.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.