Dunaújváros Hetilap

Megújuló háziorvosi rendelők

2019. június 5. (szerda) 8:48 - doszerk

Az Alkotás utca orvosi rendelőjében már javában dolgoznak a villanyszerelők és a kőművesek. Közel két hónapuk van a kivitelezőknek arra, hogy újjá, korszerűvé, energiatakarékossá varázsolják.

Dr. László Borbála, a polgármesteri hivatal humán szolgáltatási osztályvezetője elmondta a polgármesteri látogatáson, hogy igyekeztek itt is és a következő felújításokat úgy megszervezni, hogy a városrészek lakóinak ne kelljen messzire utazni. Itt is a szomszéd háztömbben, a Váci 9-ben  folyik  tovább a rendelés. A felújított rendelőben korszerű épületgépészet, új nyílászárók, légkondicionálók, felújított mosdók, új burkolatok, frissen festett falak várják néhány hét múlva a betegeket. Sztankovics László képviselő örömmel nyugtázta, hogy a városrész lakói végre megfelelő környezetű rendelőkhöz juthatnak.

Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy három városrészben újítják fel a házi orvosi rendelőket. Ennek keretében szépülnek meg az Alkotás utca, a Váci utca, a Derkovits utca rendelői. A rendelők felújítása a fenti sorrendben, körülbelül kéthónaponként történik. A rendelések mindezek ellenére folyamatosak lesznek, igyekeztek az orvosokkal egyeztetve az ideiglenes rendelésre mindenhol a közelben megoldást találni. Alkotás utcai rendelő három gyerek és egy felnőtt körzetet, a Váci Mihály utcai négy felnőtt, két gyerekkörzet, a Derkovits utcai rendelő egy felnőtt háziorvosi körzetet, egy fogorvosi körzetet és négy gyerekkörzetet érint. Jó hír a Béke városrészieknek, hogy az Alkotás utcai helyiségben új fogászati rendelő is helyet kap: a 15-ös fogaszati körzet, dr. Székely Krisztina rendelése fog oda kiköltözni. A rendelő berendezése természetesen a felújítás után következik. A felújítást követően igényes, szép rendelők szolgálják a városrészek lakóit.

Cserna Gábor elégedetten nyugtázta, hogy a kivitelezés megfelelő ütemben halad. Úgy véli, hogy az egészségügyi szolgáltatások minősége minden városlakó számára az egyik legfontosabb kérdés. Örül annak, hogy ennek javításához a városunk most ily módon is hozzá tud járulni.

- Fekete Györgyi -

A rovat további hírei: Közélet

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.

Visszaáll a forgalmi rend

Visszaáll a forgalmi rend

2019. szeptember 17. (kedd)

A kivitelező DVG Zrt. tájékoztatása szerint, rövidesen befejeződnek a parkoló építésének munkálatai a Gábor Áron utcában.

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

2019. szeptember 17. (kedd)

Cserna Gábor polgármester meghívására városunkba látogatott Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki hétfőn délután Védjük meg értékeinket címmel lakossági fórumot tartott a Városháza 'C' szárnyának érdeklődőkkel megtelt rendezvénytermében.

D+ Híradó - egészségnap, születésnap

D+ Híradó - egészségnap, születésnap

2019. szeptember 16. (hétfő)

Piknikkel ünnepeltek a Tavasz utcában, ingyenes szűrővizsgálat a Petőfiben, családi nap a kőtárban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Szünetel az ügyfélfogadás!

Szünetel az ügyfélfogadás!

2019. szeptember 16. (hétfő)

Egyéb szolgálati feladatok miatt pénteken szünetel az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán.

Negyvenéves a Béke városrész

Negyvenéves a Béke városrész

2019. szeptember 16. (hétfő)

Negyvenéves a Béke városrész, vagyis Dunaújváros legfiatalabb városrésze. Ennek apropóján az ott lakók, és a korábbi „békések” szombaton pikniket tartottak a Tavasz utcában.

Védjük meg értékeinket! - Lakossági fórum lesz

Védjük meg értékeinket! - Lakossági fórum lesz

2019. szeptember 16. (hétfő)

Cserna Gábor polgármester meghívására városunkba látogat Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki szeptember 16-án, hétfőn 17 órakor LAKOSSÁGI FÓRUMOT tart a Városháza 'C' szárnyának rendezvénytermében. Az előadás témája: Védjük meg értékeinket!