Dunaújváros Hetilap

Megújuló háziorvosi rendelők

2019. június 5. (szerda) 8:48 - doszerk

Az Alkotás utca orvosi rendelőjében már javában dolgoznak a villanyszerelők és a kőművesek. Közel két hónapuk van a kivitelezőknek arra, hogy újjá, korszerűvé, energiatakarékossá varázsolják.

Dr. László Borbála, a polgármesteri hivatal humán szolgáltatási osztályvezetője elmondta a polgármesteri látogatáson, hogy igyekeztek itt is és a következő felújításokat úgy megszervezni, hogy a városrészek lakóinak ne kelljen messzire utazni. Itt is a szomszéd háztömbben, a Váci 9-ben  folyik  tovább a rendelés. A felújított rendelőben korszerű épületgépészet, új nyílászárók, légkondicionálók, felújított mosdók, új burkolatok, frissen festett falak várják néhány hét múlva a betegeket. Sztankovics László képviselő örömmel nyugtázta, hogy a városrész lakói végre megfelelő környezetű rendelőkhöz juthatnak.

Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy három városrészben újítják fel a házi orvosi rendelőket. Ennek keretében szépülnek meg az Alkotás utca, a Váci utca, a Derkovits utca rendelői. A rendelők felújítása a fenti sorrendben, körülbelül kéthónaponként történik. A rendelések mindezek ellenére folyamatosak lesznek, igyekeztek az orvosokkal egyeztetve az ideiglenes rendelésre mindenhol a közelben megoldást találni. Alkotás utcai rendelő három gyerek és egy felnőtt körzetet, a Váci Mihály utcai négy felnőtt, két gyerekkörzet, a Derkovits utcai rendelő egy felnőtt háziorvosi körzetet, egy fogorvosi körzetet és négy gyerekkörzetet érint. Jó hír a Béke városrészieknek, hogy az Alkotás utcai helyiségben új fogászati rendelő is helyet kap: a 15-ös fogaszati körzet, dr. Székely Krisztina rendelése fog oda kiköltözni. A rendelő berendezése természetesen a felújítás után következik. A felújítást követően igényes, szép rendelők szolgálják a városrészek lakóit.

Cserna Gábor elégedetten nyugtázta, hogy a kivitelezés megfelelő ütemben halad. Úgy véli, hogy az egészségügyi szolgáltatások minősége minden városlakó számára az egyik legfontosabb kérdés. Örül annak, hogy ennek javításához a városunk most ily módon is hozzá tud járulni.

- Fekete Györgyi -

A rovat további hírei: Közélet

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

D+ Híradó - Fenyegetőzés, DUDIK

D+ Híradó - Fenyegetőzés, DUDIK

2019. június 17. (hétfő)

Gyilkossággal fenyegetőzött, véget ért a DUDIK, új játszótér épül - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Még olcsóbban tankolhatunk

Még olcsóbban tankolhatunk

2019. június 17. (hétfő)

Nem áll meg az üzemanyagárak csökkenése: a benzin bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb szerdától, a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal literenként.