Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

2019. június 19. (szerda) 13:54 - Vass Ádám

Ebben az évben is temérdek kulturális program és kikapcsolódási lehetőség várja majd a fesztiválozókat napközben július 8-13. között a Szalki-szigeten.

Idén is nyitva lesz az Off-Rock Tanya a Rockmaratonon. A fesztiválra ebben az évben július 8-13. között kerül sor a már szokásosnak mondható helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Idén sem lesz igaz az, hogy az iváson, hűsölésen, vagy a szabadstrandon fürdésen kívül nem nagyon lesz mit csinálni napközben a Rockmaratonon. Persze van olyan zenei helyszín, ahol már kora délután beindul a buli, de aki nem akar már délután egykor a tömegben csápolni, az választhatja az Off-Rock Tanyát, vagy a Supersonic sátrat. Előbbiben lesz lehetősége a látogatóknak egy kis reggeli tornára és edzésre, néhány előadásra, és vicces feladat elvégzésére, valamint temérdek társasjátékra. Ezek között megtalálható lesz a legegyszerűbb kártyajáték és a bonyolultabb stratégiai játék is, de izgalmas könyvekkel, novellákkal is meg lehet ismerkedni.

A Supersonic sátorban délelőtti matiné fogadja az ébredezőket, később pedig pódiumbeszélgetések és kerekasztal beszélgetéseket tartanak. Előbbieken szó lesz viking legendákról, a középkori történelemről, a régészetről, a filmtörténelemről, a tudományos téveszmékről, de külön időpontban tárgyalják ki a World of Warcraft és A tűz és jég dala (a Trónok harca című sorozat alapjául szolgáló regényfolyam) világát is. A kerekasztal beszélgetések során kitárgyalhatják a résztvevők a jelen magyarországi fesztiválok helyzetét, a zenei újságírást, a tribute zenekarokat, és a dalszövegeket is. Este pedig jöhet a karaoke, a beerpong, a sörivó verseny és a sörpocak, valamint a vizespóló verseny a nagykoncertek előtt.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Rockmaraton 2020 – Dupla bejelentés

Rockmaraton 2020 – Dupla bejelentés

2019. november 29. (péntek)

A jövőre jubiláló fesztivál szervezői a héten két bejelentéssel is jelentkeztek, több tucat hazai névvel bővült a jövő évi line-up és szomszédos országokból is jön három zenekar.

Újabb húzónevek

Újabb húzónevek

2019. november 21. (csütörtök)

Újabb tizenkét fellépőt jelentettek be a Rockmaraton szervezői. Biztos, hogy jövő júliusban a Szalki- szigeten fog zúzni a Within Distruction és a Rotting Christ is. 

Újabb nevek a Rockmaratonon

Újabb nevek a Rockmaratonon

2019. november 13. (szerda)

A jövőre 30 éves Rockmaraton fellépőinek már több mint a fele ismert, azért tartogatnak még meglepetéseket a szervezők.

Rockmaraton 2020 - Újabb húzónevek az étlapon

Rockmaraton 2020 - Újabb húzónevek az étlapon

2019. október 14. (hétfő)

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon. Három nemzetközi és 10 hazai zenekarral folytatódik az előzetes névsorolvasás a jövő évi, jubileumi fesztiválon.

Íme a 30. Rockmaraton első fellépői

Íme a 30. Rockmaraton első fellépői

2019. szeptember 30. (hétfő)

2020-ban kerek évfordulót ünnepel Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A 30 éves szülinapra bejelentették az első fellépőket – rögtön 40 zenekart.

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

2019. július 14. (vasárnap)

Véget ért a 2019-es Rockmaraton, méghozzá egy történelmi látogatószámmal, ugyanis még soha ne fordult elő, hogy ennyien bulizta volna a fesztiválon.

A véghajrára fordult a Rockmaraton

A véghajrára fordult a Rockmaraton

2019. július 13. (szombat)

Az utolsó előtti nap is véget ért a Rockmaratonon, vagyis már csak egy utolsó nagy bulira kell összpontosítaniuk az erejüket a fesztiválozóknak, és utána egy éve van mindenkinek kipihenni ezt az őrült bulit.