Nem csak zúzás lesz a Rockmaratonon

2019. június 19. (szerda) 13:54 - Vass Ádám

Ebben az évben is temérdek kulturális program és kikapcsolódási lehetőség várja majd a fesztiválozókat napközben július 8-13. között a Szalki-szigeten.

Idén is nyitva lesz az Off-Rock Tanya a Rockmaratonon. A fesztiválra ebben az évben július 8-13. között kerül sor a már szokásosnak mondható helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Idén sem lesz igaz az, hogy az iváson, hűsölésen, vagy a szabadstrandon fürdésen kívül nem nagyon lesz mit csinálni napközben a Rockmaratonon. Persze van olyan zenei helyszín, ahol már kora délután beindul a buli, de aki nem akar már délután egykor a tömegben csápolni, az választhatja az Off-Rock Tanyát, vagy a Supersonic sátrat. Előbbiben lesz lehetősége a látogatóknak egy kis reggeli tornára és edzésre, néhány előadásra, és vicces feladat elvégzésére, valamint temérdek társasjátékra. Ezek között megtalálható lesz a legegyszerűbb kártyajáték és a bonyolultabb stratégiai játék is, de izgalmas könyvekkel, novellákkal is meg lehet ismerkedni.

A Supersonic sátorban délelőtti matiné fogadja az ébredezőket, később pedig pódiumbeszélgetések és kerekasztal beszélgetéseket tartanak. Előbbieken szó lesz viking legendákról, a középkori történelemről, a régészetről, a filmtörténelemről, a tudományos téveszmékről, de külön időpontban tárgyalják ki a World of Warcraft és A tűz és jég dala (a Trónok harca című sorozat alapjául szolgáló regényfolyam) világát is. A kerekasztal beszélgetések során kitárgyalhatják a résztvevők a jelen magyarországi fesztiválok helyzetét, a zenei újságírást, a tribute zenekarokat, és a dalszövegeket is. Este pedig jöhet a karaoke, a beerpong, a sörivó verseny és a sörpocak, valamint a vizespóló verseny a nagykoncertek előtt.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

2019. július 14. (vasárnap)

Véget ért a 2019-es Rockmaraton, méghozzá egy történelmi látogatószámmal, ugyanis még soha ne fordult elő, hogy ennyien bulizta volna a fesztiválon.

A véghajrára fordult a Rockmaraton

A véghajrára fordult a Rockmaraton

2019. július 13. (szombat)

Az utolsó előtti nap is véget ért a Rockmaratonon, vagyis már csak egy utolsó nagy bulira kell összpontosítaniuk az erejüket a fesztiválozóknak, és utána egy éve van mindenkinek kipihenni ezt az őrült bulit.

Túl a Rockmaraton felén

Túl a Rockmaraton felén

2019. július 12. (péntek)

Mivel minden eddiginél több zenekar lép fel az idei Rockmaratonon, felsorolni is nehéz lenne azokat, akik jó bulit csináltak a közönségnek, mindenekelőtt azonban meg kell említeni egy történelmi pillanatot a csütörtöki napról.

Esküvő a rock szentélyében

Esküvő a rock szentélyében

2019. július 11. (csütörtök)

Történelmi pillanatra került sor csütörtökön délben a Szalki-szigeten. Egy ifjú pár a Rockmaraton fesztiválon mondhatta ki a boldogító igent, a szertartást pedig Cserna Gábor polgármester vezette a szabadstrandon.

Megérkeztek a világsztárok is a maratonra

Megérkeztek a világsztárok is a maratonra

2019. július 11. (csütörtök)

Eddig sem volt gyenge a felhozatal, de minden nappal egyre erősebbé válik a névsor az idei Rockmaratonon, nem csoda, hogy a hétvégi bérletek már teljesen elfogytak.

Elsodort mindenkit a tarajos hullám a maratonon

Elsodort mindenkit a tarajos hullám a maratonon

2019. július 10. (szerda)

Igazi mennyország volt a punk zene kedvelői számára a Rockmaraton első napja. Ide is csődültek az ország minden részéből és kis híján telt házas bulit csaptak a Szalki-szigeten.

Eldörrent a rockágyú

Eldörrent a rockágyú

2019. július 09. (kedd)

Megkezdődött a 2019-es Rockmaraton a Szalki-szigeten. Méghozzá nem is akárhogy, mivel nagyon úgy fest, hogy idén látogatócsúcsot dönt majd a fesztivál Dunaújvárosban.