A csapat sikere!

doszerk - 2019. július 30. 8:04

Kiváló eredményekkel zárták a szolnoki felnőtt bajnokságot a Dunaferr SE kajak-kenusai, akikkel maximálisan elégedett lehetett egyesületünk szakvezetése.

Mint arról beszámoltunk, remekül szerepeltek a Dunaferr SE kajak-kenusai a Szolnokon megrendezett országos felnőtt bajnokságon, hiszen három aranyéremmel, két ezüsttel és négy bronzzal zárták a viadalt. Érthetően elégedett is volt a versenyzők teljesítményével Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője, aki szerint igazi csapatként küzdöttek sportolóink a szolnoki megméretésen.

Molnár Gergely elégedett!

- Bár a tavalyi bajnokságon is volt sok fényes érmünk, ám alapvetően most is jól szerepeltünk. Hajdu Jonatánt ismét kiemelhetjük, több számban is első lett, 200-on és 500-on is, de 1000 méteren is alakul a teljesítményes, nagyon jó, hogy a többi kenusunk is, Slihoczki Ádám, Bucsi Bence, Pető Ákos, Kovács Máté, Kulcsár Dorina is szépen odatették magukat. Mivel ez a sportág is erősen olimpia centrikus, nyilván szeretnénk előre lépni kimondottan az olimpiai számokban, mert a szövetség is ezeket támogatja főleg, de mindent egybevetve elégedettek lehetünk versenyzőink Szolnokon nyújtott teljesítményével és eredményeivel is. Voltak bosszantó dolgok is persze, például a kenu négyesünk 200 méteren csak nagyon kis különbséggel maradt le a dobogóról, de mint mondtam, nem lehetünk elégedetlenek. Már csak azért is, mert nagyon szépen húzták egymást a versenyzőink, tényleg igazi csapatként szerepeltek a bajnokságon, mindenki beletette a maga jó teljesítményét ezekbe a szép eredményekbe.

Hajdu Jonatán "átképzése" jól halad! (Képek: MKKSZ-facebook)

S, ha már Hajdu Jonatán szóba került, nyilván kíváncsiak voltunk arra is, hogy miként halad "átképzése" az olimpiai távra, s mint azt Molnár Gergely elmondta, jó úton haladnak, de még mindig sok munka áll előttük.

- Jonatánra felkészülése eddig teljes mértékben az 1000 méter körül forgott, igazából mostantól fogja majd elkezdeni a gyakorlást a világbajnoki 200 és 500 méteres távokra. Visszatérve azonban az 1000 méterre, ahol végül a harmadik helyen végeztek párosban, úgy látom, hogy jól állnak, hiszen 750 méterig már vezettek, de azért kell még a munka ahhoz, hogy ne csak a táv háromnegyedéig bírják. Úgy látom, hogy kell egy jó alapozás ősszel, egy jó alapozás tavasszal ahhoz, hogy az 1000 méteren úgy tudjanak végigmenni, ahogy azt kellene. Ezen fogunk dolgozni a jövőben, hiszen az 1000 méterhez már nagyon komoly állóképesség kell, s Jonatán nincs könnyű helyzetben, mert 200 méterről kell átállnia 1000-re, de kitartóan készül, nem lehet panasz rá.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.