Csoportgyőztes vízilabdázók

spigott - 2019. július 8. 14:51

Az eddig hibátlan kanadaiak sem jelentettek akadályt a magyar női vízilabda válogatottnak az Universiadén, így Mihók Attila együttese csoportgyőztesként jutott a legjobb nyolc közé.

A torna eddigi legnehezebb feladata várt ma délután a magyar női vízilabda válogatottra a nápolyi Universiade negyedik csoportmérkőzésén. A három dunaújvárosi játékossal, Kiss Alexandrával, Brezovszki Gerdával és Garda Krisztinával felálló együttes ugyanis a szintén hibátlan, s eddig három győzelmet arató Kanada ellen ugrott medencébe. Mihók Attila tanítványai parádésan kezdték a találkozót, már első támadásukból megszerezték a vezetést, majd a következő három percben újabb három gólt szerezve léptek el négy góllal ellenfelüktől. A rossz kezdés után azonban összekapta magát a kanadai gárda is, mely az első negyed hajrájában szépített az álláson, s a másodikban is igen sokáig megőrizte kapuját a góltól. Hiába javult fel azonban az ellenfél védekezése, jól őrizte kapuját a magyar csapat is, mely a második negyed derekán megtörte hosszabb gólcsendjét, s visszaállította a két csapat közti korábbi különbséget. A kanadaiak ugyan a félidő előtt nem sokkal megszerezték második találatukat is, de az ellentámadásból azonnal jött a magyar válasz, így a félidei szünetre 6-2-es előnnyel vonulhattak vízilabdázóink.

Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

A kanadaiak nyilván szerettek volna feljebb zárkózni a fordulást követően, ám a magyar csapat gyorsan tett arról, hogy megtörje ellenfelét, ugyanis alig telt el másfél perc a harmadik felvonásból, mikor már 8-2-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Az észak-amerikaiak azonban ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, ám hiába találtak be ezt követően háromszor is Kiss Alexandra kapujába, a túloldalon hasonlóan eredményesek voltak a magyar játékosok is, így a záró etap előtt továbbra is hat góllal közelebb álltunk a sikerhez (5-11). Együttesünk a tetemes előny tudatában sem állt le, s a negyedik negyed elején újabb három találattal szomorította ellenfelét, így a hajrára már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset Mihók Attila együttese (5-14). A találkozó utolsó perceiben felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a mieink végül nagyon simán, 16-7-re nyerték a meccset, s hibátlan teljesítménnyel nyerték meg csoportjukat, s jutottak be a torna legjobb nyolc együttese közé.

Kanada – Magyarország 7-16 (1-4, 1-2, 3-5, 2-5)

Magyarország: Lekrinszki – Brezovszki 1, Farkas 2, Gerendás 2, Hertzka 2, Kövesdi 2, Gémes, Garda 2, Huszti 2, Mucsy 2, Kuna, Máthé 1, Kiss A. (kapus). Szövetségi edző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.