Évet zárt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

2019. július 13. (szombat) 8:47 - spigott

Az előző szezonban is sikerült előrébb lépnie a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, mely évzáró ünnepségen értékelte a mögötte hagyott bajnoki szezont, s elismerte a különböző helyi bajnokságok legjobbjait is.

A Campus étterem nagytermében tartotta szokásos évzáró rendezvényét pénteken este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Az ünnepség bevezetőjében Fábos Zsolt házigazda köszöntötte a jelenlévőket, Gombos István alpolgármestert, a DLSZ elnökségi tagjait, városunk önkormányzatának képviselőit, illetve a szövetség támogatóit.

Az évzáró első részében megtudhattuk, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségben a szervezői munka a hét minden napjára ad feladatot bizottságainknak, hiszen ahhoz, hogy rendezett kereteken belül sportolhasson 128 kispályás labdarúgó csapat, több mint 2000 amatőr játékosa, szükséges az alapos és sokrétű tevékenység. A szövetség munkáját a bizottságok elnökei, tagjai, a szövetség elnöke, főtitkára és technikai személyzete önkéntes feladatként látja el több mint 48 éve. Évente több mint 2000 mérkőzést kell megszervezni, lebonyolítani a bajnoki rendszerben, valamint éves szinten 42 kupát szervezve közel 3000 sportolót mozgatnak meg. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nem csak Dunaújváros legnagyobb amatőr labdarúgó bázisa, hanem országos szinten is az egyik legjelentősebb ilyen típusú tömörülés, hiszen szervezése alatt évente 5000 sportoló lép pályára Dunaújvárosban.

A szövetség programjai, rendezvényei és akciói nem jöhetnének létre az amatőr tömegbázis, a támogatók, a segítők és a szimpatizánsok nélkül, akiknek ezúttal is köszönik, hogy egyetértenek a szövetség céljaival és hitvallásával, miszerint a testkultúra az egyetemes kultúra része, az egészségvédelem (a megelőzés és a rekreáció) fontos eszköze a szabadidő eltöltésének és társadalmilag is hasznos. A sport és ezen belül a labdarúgás pedig jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi-fizikai nevelésében, a személyiség formálásában. Az idei évben a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság valamennyi korosztály egészséges életmódra nevelését tűzte ki célul, melynek az egyik legmeghatározóbb eszköze a sportfoglalkozás. Így felmerült az ötlet, hogy ne csak a legkisebbeket, az óvodásokat mozgassuk meg játékos formában, hanem pályára hívtuk az általános iskolásokat és a középiskolásokat is, ezért jött létre a Suli foci kupa, és a Centrum kupa. Továbbá egy új elem, a virtuális sport is megjelent a szövetség palettáján és idén már 4. alkalommal szerveztek Elektronikus-sport, vagyis E-Sport kupát és nevezték be a DLSZ csapatát az NB II-es mezőnybe, ahol jelenleg az 1. helyen állnak. Fontos, hogy 5 év lobbizás és sok-sok munka után 2018 nyarán a Lorántffy sportpályán lévő műfüves pályatestet kicserélték az önkormányzat támogatásával. A felújított helyszín a DLSZ Aréna nevet kapta. A szövetségben büszkék jótékony akcióikra is, melyek közül kiemelkedik a Carissa Kupán meghirdetett kezdeményezésük, melynek köszönhetően 2.000.000,- Forintot tudtunk átadni a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének, de segítettek a solti Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítványnak is az Akarat Ereje Kupán szervezett gyűjtéssel.

Az év értékelése után jöhetett a díjak átadása, melyen a különböző kupákon, bajnoki osztályokban kiemelkedően teljesítő csapatokat és játékosokat ismerték el a szövetség vezetői.

A kupák és bajnoki versenyek dobogósai és egyéni legjobbjai

Ugyan az évzárón nem voltak jelen, de a Gyermek és Ifjúsági Bizottság szervezésében a 2018/2019-es szezonban 14 ovi csapat, 16 fiú középiskolás csapat, 9 lány középiskolás csapat, összesen 32 általános iskolás csapat mérte össze a tudását a bajnokságban, melyen több 700 gyerek vett részt. Az Ovi foci bajnokság győztese a Napsugár tagóvoda lett. A Suli Foci bajnokságon a nagyvenyimi általános iskola a Mészöly általános iskola, az apostagi általános iskola, valamint a dunaújvárosi Vasvári Pál általános iskola lett a bajnok. A Centrum bajnokságban pedig a lányok mezőnyében a kiskunhalasi II. Rákóczi a fiúknál pedig a dunaújvárosi Rudas szakközépiskola lett a bajnok.

Dunaújváros Kupa
3. hely: SZP Asztalos SE
2. hely: Dunabiztos Micro
1. hely: Dunaferr Vasas

A kupasorozat gólkirálya: Ásványi Norbert (SZP Asztalos SE)
A döntő legjobb játékosa: Németh Tamás (Dunaferr Vasas)

Női – Carissa osztály
3. hely: Ikarus-Maroshegy
2. hely: Dunaújváros PASE
1. hely: Baracs SE

Gólkirálynő: Bozsik Brigitta 24 gól (Baracs SE)
Legjobb kapus: Szabó Zsófia (Baracs SE)
Legjobb játékos: Domján Boglárka (DPASE)

Corso Old Boys osztály (43 év felettiek)
3. hely: Sporik
2. hely: Füredi Panzió Senior
1. hely: Africas Old Boys

Gólkirály: Molnár Péter (Africas, 27 gól)

Decathlon Senior osztály
3. hely: Varázs-kép
2. hely: Africas
1. hely: Fejó Therm

Gólkirály: Somogyi Sándor (Varázs Kép, 23 gól)

Varázs-Kép IV. osztály
3. hely: BLD
2. hely: KFC
1. hely: Labdaérzék Gourmand

Gólkirály: Schneider Dávid (Fast Fox, 30 gól)

Diablo III. osztály
3. hely: Hangover
2. hely: PW-Shield
1. hely: Multisteel Hungary

Gólkirály: Balázs Sándor (Multisteel Hungary, 50 gól)

Campus II. osztály
3. hely: Gaszisportvideo
2. hely: Akrasz Bau SE
1. hely: Hardferr Bau Kft

Gólkirály: Tóth Norbert (Hardferr Bau Kft., 39 gól)

Acerbis I. osztály
3. hely: Fejó Therm Kft.
2. hely: Dunaferr Vasas
1. hely: Karmacsi Autó FC

Különdíjasok

Gólkirály: Kővári László (Karmacsi Autó FC, 30 gól)
Legtehetségesebb játékos: Dorogi Benjamin (Steelworkers)
Legjobb kapus: Radványi Áron (Steelworkers)
Legjobb játékos: Csehi Tamás (Fejó-Therm Kft.)
Év felfedezettje: Garda Bálint (Dunaferr Vasas)

Év játékvezetője: Futó János
Fair Play díj: Mihalkó Erika (Ikarus Maroshegy csapatvezető)
ProSport díj: Gyenes Éva (A DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke)
Tisztelet díj: Orha Csaba (Bongo csapatvezető), Fehérvári József (Baracs SE elnök)
Posztumusz díj: Miklós István

A rovat további hírei: Sport

Hasznos napok Telkiben

Hasznos napok Telkiben

2019. augusztus 19. (hétfő)

Gera Zoltán 27 játékost ismerhetett meg közelebbről a kétnapos összetartás során.

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Szentlőrinc SE elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.