Gólzáporos főpróba

Szárszó Lajos - 2019. július 27. 12:57

Helyenként látványos, jó játékkal győzte le a Dunaújváros PASE NB III-as labdarúgó csapata a nyár utolsó felkészülési mérkőzésén a megyei első osztályban játszó Harta gárdáját.

Az Ercsi elleni, hétgólos győzelmet követően az NBIII-as rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Az ellenfél ezúttal is az alacsonyabb, megye I-es osztályból érkezett, hiszen a Harta ellen léptek pályára, de már a Dunaújváros Stadionban Lőrincz Emil tanítványai. A stadion egyébként új arcát mutatja, hiszen kicserélték a régi, rozsdás székeket, valamint a székház rész is egyre látványosabb képet mutat. Az első percekben a hazaik birtokolták sokkal többet a labdát, majd eljutottak egy-egy lövésig is, melyek közül Szepessyé volt a legveszélyesebb, aki tíz centivel tekert a felső léc fölé. A folytatásban a több szöglet mutatta a hazai fölényt, majd Pokorninak kellett egy megpattanó labdát vetődve hárítania. Az első negyedóra végén Kovács szögletét Kis fejelte tiszta helyzetből az ötösről alaposan fölé, majd ismét Kovács vált főszereplővé, aki Busa beadása után higgadtan, okosan tekerte el a labdát a vetődő Rigó mellett a kapuba (1-0). Egy perc sem telt a középkezdés után, amikor kezezés miatt tizenegyeshez jutott a DPASE. A büntetőt Szepessy végezte el, aki a jobb alsó sarokba gurított (2-0).

A 28. percben ismét szögletből volt veszélyes a Dunaújváros. Kovács tekert középre, majd a labda ide-oda vágódott az ötösön belül, de azt senki nem tudta a hálóba tessékelni. Két perc elteltével Dorogit akasztották a tizenhatos vonala előtt egy lépéssel. A jogos szabadrúgást a sértett végezte el, melyet Rigó hárított szép mozdulattal. Bár a kipattanót Besztercei a kapuba gurította, azt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Újabb egy perc elteltével szépségdíjas támadást vezetett az Újváros. Puskás és Besztercei összjáték után Szepessyhez került a labda, aki jól helyezett, de az a kapufáról kivágódott. De pont az érkező Busa elé, aki közelről nem hibázott (3-0). A negyedik gólunkat egy védők mögé belőtt labda előzte meg, melyre Szepessy rajtolt időben, aki jól tekert középre az érkező Kovács elé, aki tizenkét méterről helyezett pontosan a kapu bal alsó sarkába (4-0). A félidő zárásaként a vendégek védelmi hibáját használta ki Besztercei, akinek beadását követően Szepessy becsúszva szerezte az ötödik találatot (5-0). Fordulás után Szepessy lövését védte vetődve Rigó, majd megpróbált iramot diktálni a Dunaújváros. így váratlanul érkezett a szépítés. Egy sarokrúgás után Csehi lábáról Oroszi elé pattant a labda, s ő szép mozdulattal guríthatott a kapuba (5-1).

Az iram ezt követően visszaesett, így sem nagy játékot, de túlságosan magas tempót sem láthattunk. Ebből az álmosságból Barna próbálta megtenni a kiutat, aki szép passzolgatás után lőtt a jobb kapufa mellé centikkel. Lőrincz Emil a félidő közepétől lehetőséget adott cserejátékosainak, de nem ők, hanem Barna Zsolt és Szepessy váltak főszereplőkké. Előbb még Barna passzát nem sikerült Szepessynek gólra váltania, de csapatkapitányunk a következő támadást már látványos góllal fejezte be (6-1). Arról, hogy a második félidőt is megnyerje a csapat Kovács gondoskodott a 84. percben, aki forintos labdát kapott a tizenegyes pontnál, és ő senkitől sem zavartatva nyugodtan lőtte ki a jobb alsó sarkot (7-1). A nyolcadikat Horváth szerezte, aki sakk-matt helyzetbe jutott egy kényszerítőzés után, majd, miután otthagyta védőjét, bevette a jobb alsót (8-1), mellyel le is zárta a találkozót. Összességében elmondható, hogy a hazaik ötvenöt, hatvan percet játszottak fölényben, mely idő alatt könnyedén döntötték el a felkészülési meccset, azon azonban, hogy a fennmaradó időben is hasonló legyen a játékuk, még az NBIII-as rajtig dolgozni kell.

Dunaújváros PASE – Harta SE 8-1 (5-0)

DPASE: Pokorni – Barna, Kis, Csendes, Horváth, Puskás, Dorogi, Busa, Kovács, Besztercei, Szepessy. Cserék: Orczi – Hompót, Tóth, Ámon, Hegedűs. Edző: Lőrincz Emil.

Harta SE: Rigó – Csehi, Varga M., Lajos, Varga K., Oroszi, Kovács, Nagy, Vincze, Mihai-Grecu, Marte. Cserék: Farkas, Bálint, Hauschen. Vezetőedző: Sümegi József.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.