Hetet lőtt a DPASE

Szárszó Lajos - 2019. július 20. 12:57

Könnyedén nyert a megyei első osztályban szereplő Ercsi elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A dunaharaszti ellen aratott 1-0-s idegenbeli győzelem után ezúttal hazai pályán, a pálhalmai Agrospeciál Spottelepen folytatódott a DPASE csapatának felkészülési mérkőzés sorozata. Ezúttal egy alacsonyabb, a megyei első osztályban játszó ellenfél, az Ercsi Kinizsi volt a partner, akiket legutóbb a Dunaújváros Stadionban láthattunk a Megyei Kupa döntőben. Betegségek, és sérülések miatt egy újabb összeállításban lépett pályára az újváros, a kezdőben a rutinos, több NBII-es mérkőzéssel rendelkező Beszterceivel soraiban, aki próbajátékra érkezett. Horváth Kevin pontos beadása utáni Busa fejessel indult a találkozó, majd Dorogi lőtt centikkel mellé. A kilencedik percben Szepessy játszotta tisztára magát a tizenhatos vonalánál, akinek lövése a bal oldali kapufáról vágódott ki. Egy perccel később Puskás távoli lövését tolta a léc fölé Schön, ami egyértelműsítette a hazai fölényt. Besztercei előtt adódott lehetőség, aki a Szepessy által tovább perdített labdára csapott le, majd formás támadás végén Kovács gurított becsúszva mellé.

Egy jobb oldali szögletet követően Kis a felső sarkot célozta meg, de centiket tévedett. Az első fél óra végén ismét formása akciót láthattunk, mely Kovácstól indult, majd a végén Busa fejelt, de megint nem sikerült megtalálni a kaput. A 38. percben sikerült gólra váltani a fölényt. Ekkor Horváth lépett meg a baloldalon, majd pontosan tálalt középre az érkező Kovácsnak, aki egy csel után lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-0). Az első találat megtörte a gólcsendet, és a vendég koncentrációját is, hiszen egy perccel később Szepessy mattolta a vendég kapust (2-0), aki viszont a következő Szepi perdítést nagy reflexszel ütötte ki. Fordulás után Ámon futott el a balszélen, aki mértani pontossággal tette a labdát az ötösön érkező Kovács fejére, akinek felhőfejese talált utat a kapuba (3-0). Két perccel ezt követően nagy ziccerben Ámon perdített a kapufára, melyet Szepessy másolt le, miután Ámon lövését tolta elé a vetődő Hodula. Újabb egy perc elteltével megszületett a negyedik találat, amikor Horváth passza után Szepessy tizennégy méterről gurított a hosszú alsó sarokba (4-0). Nem kellett sokat várni az ötödik gólunkra, melyet egy visszagurítás után Szepessy – aki ezzel mesterhármasig jutott – perdített a hálóba (5-0).

A második játékrész derekán Dorogi középre tartó labdáját fogta a Kinizsi kapusa, majd ez első valamire valő vendég akció végén Orczi védett bravúrosan. Az ellentámadás végén megint gólnak örülhettünk, amikor Ámon megint remekül készített elő, míg a befejezés Doroginak sikerült tökéletesen (6-0). Szepessy lábában volt a hetedik, aki közel húsz méterről lőtte át a védelmet, de Hodula vetődve látványosan hárított. Ami azonban akkor nem sikerült neki, egy perccel később igen, miután lefutotta védőjét, majd higgadtan gurított a bal alsó sarokba (7-0). Az utolsó percekben már csak a meleg ellen küzdöttek a felek, így maradt a magabiztos, hétgólos győzelem.

Dunaújváros PASE – Ercsi Kinizsi 7-0 (2-0)

DPASE: Orczi – Hompót, Kis, Csendes, Horváth, Puskás, Dorogi, Busa, Kovács, Besztercei, Szepessy. Csere: Hompót – Tóth, Ámon, Hegedűs. Edző: Lőrincz Emil.

Ercsi: Schön – Gróf, Tóth, Horváth, Szalánczi, Hoffmann, Pintér, Hamar, Kővári, Kovács, Jerzsabek. Cserék: Hodula – Hosszú, Bálint. Vezetőedző: Lieber Károly

Az NB III-as rajt előtt jövőhéten szombaton 11 órakor a Harta csapatával játszik Lőrincz Emil alakulata.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.