Már munkában a futsalosok is

spigott - 2019. július 31. 19:53

Jelentős változások történtek a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatánál, mely értékes távozói ellenére is szeretne a bajnokság első négy együttese között végezni.

Véget ért a nyári szünet a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata számára is, mely Fehér Zsolt vezetőedző irányításával nekivágott keménynek ígérkező nyári felkészülésének. A tavalyi szezonban bajnoki negyedik dunaújvárosi alakulat kerete azonban jelentősen átalakult, erről, valamint a gárda előtt álló munkáról Fehér Zsolt vezetőedző számolt be a DO-nak.

- Egy hete kezdtük meg a felkészülést, három edzéssel, ám még ráhangoló jelleggel, hiszen a srácok nyaralni voltak, szükség volt a rávezetésre ahhoz, hogy visszaszokjanak a munkához. Hétfőn volt egy kisebb csapatösszetartásunk, ahol egy jó hangulatban vacsoráztunk, volt egy kis pincelátogatás is, de tegnaptól már a szakmai és az erőnléti feladatok is terítékre kerültek, s ez nem is lesz másként innentől kezdve, minden nap kőkeményen fogunk dolgozni, egészen az augusztus 23-i rajtig, mikor az Aramist látjuk vendégül hazai környezetben.

A sorsolásunk nem a legkedvezőbb, az első három fordulóban még a két legerősebb, külföldi játékosokra építő csapattal, vagyis a Szombathellyel és a Berettyóújfaluval is találkozunk majd, előbbivel idegenben, utóbbival itthon. Csapatunkból többen is távoztak, így Fekete Róbert, Hosszú Ádám, Öreglaki Norbert, Horváth Norbert és Móra Viktor is, az ő eligazolásuk természetesen óriási veszteség. Próbáltuk fiatalokkal feltölteni a keretet, Horváth Benedek a BME csapatától érkezett, az utánpótlás válogatottban már dolgoztam vele, tehetséges játékos, a center poszton számolunk vele. Szintén az utánpótlás válogatottnál dolgoztam együtt Faragó Lajossal, aki Debrecenből érkezett hozzánk, ő bal lábas, nagyon erős játékos, s van két olyan feltörekvő fiatal játékosunk, a Dorogi Benjámin és Kolompár Márk, akik szintén az első kerethez tartoznak majd, s lehetőséget kapnak a bizonyításra.

Fehér Zsolttól arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen céllal vágnak neki a szezonnak, s milyen csapatot szeretne majd viszontlátni a pályán a bajnoki küzdelmek alatt.

- A szezon végén szeretnénk az első négy csapat között végezni, de titkon abban is reménykedünk, hogy felkapaszkodunk a dobogóra is. Addig azonban nagyon sok munka vár még ránk, az edzések mellett természetesen felkészülési találkozóink is lesznek, mindegyiket hazai pályán vívjuk majd meg, a Kartal, a Kecskemét, az Érd és a Csömör ellen, de fogadjuk majd lengyel testvércsapatunkat, a Leszno együttesét is. Az biztos, hogy a keretben történt változások miatt váltanunk kell a játékrendszerünkön. Szeretnénk még gyorsabban játszani, ez sokkal gyorsabb gondolkodást kíván, sokpasszos játékot szeretnék látni a srácoktól, azt, hogy kontrolláljuk a meccseinket, s a kialakított gólhelyzeteket jobb arányban hazsnáljuk majd ki, mint ettük azt az előző szezonban.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.