Pintér Tamás aggódik

2019. július 17. (szerda) 8:00 - doszerk

Felszólalt a Parlamentben, hogy aggódik Dunaújváros sorsáért, mert ha esetleg, ha netalán, véletlenül hatalomra kerülne, ő szerinte tuti,  fogalma sincs arról, hogy a 1,5 milliárd forint hitelt, amit a folyó beruházások finanszírozására fordít a város, hogyan és miből fogja visszafizetni.

Azzal most nem foglalkozom, hogy a választóival nem foglalkozott, mert ők már le vannak ejtve. Neki csak Dunaújváros a fontos. Csak most aggódik. A térségért már nem annyira, de az ember nem hullathatja el egyszerre az összes könnyét a bangladesi és a nicaraguai árvákért is.

Valószínűleg  unja, hogy képviselőként nem csinál semmit, most már polgármesterként akarja mindezt folytatni. Így teljességgel érthető, hogy le kellett szűkítenie a párás tekintetét, az elfúló hangját és az örök szeretetét  csupán csak Dunaújvárosra.

A legszebb ígéret mégiscsak az, hogy majd ő világosságot hoz, fényt az éjszakába –  elnézést, megoldja a közvilágítással kapcsolatos problémákat, amik szerinte élhetetlenné teszik Dunaújvárost. Most nem azért, de úgy egyébként, ha országgyűlési képviselőként nem sikerült neki, akkor most polgármesterként mégiscsak menni fog? Ha ekkora aduász a srác, akkor eddig miért nem tette meg?!

Az is izgalmas, hogy ezzel gyakorlatilag simán megvezethető népségnek gondolja a dunaújvárosiakat. Mert lássuk be, azért ehhez mínuszos IQ-val kell rendelkeznie az embernek, hogy ne lásson át azon a bizonyos sokat emlegetett szitán.

De hát ez van. Cserna Gábor kérdésünkre azt válaszolta, hogy ő tudja, mire fordítja a  város hitelt, s  azt is, hogy mi épül belőle, s azt is hogyan és miként és miből lesz visszafizetve. Azt üzente, ha Pintér Tamás ezzel  nincs tisztában,  ha nem tudja, hogy mit fog csinálni, ha nem tudja, hogy miért… akkor Dunaújváros érdekében nem nagyon kellene neki erőltetnie a  polgármesteri dolgot.

Van ebben azért valami megfontolandó. Mert azért valljuk be, egy város vezetése nem olyan, mint a mellékhelyiség, ahol próbálkozni szokás. Ide szakértelem kell, tapasztalat, s olyan kormányzati támogatás, ami soha, de soha nem lesz Pintér Tamás háta mögött, mert a Jobbik belátható időn belül soha nem alakíthat kormányt.

Éppen ezért fogta menekülőre a dolgot a süllyedő hajóról.

Az embereknek azonban nem epedő kebel kell, hanem  tervezhető jövő és biztonság. Hogy a lakásuk ne érjen kevesebbet holnap, mint ma, hogy legyen munkahelyük, hogy fizetésük egyre több lehessen, hogy a gyerekeik jól érezzék magukat, mert  befejeződnek a megkezdett beruházások. Erre ő soha, de soha nem lesz, lehet képes. Ha aggódik, ha fenyegetődzik, akkor sem. Egyet azonban jól mondott: a dunaújvárosiak nem hülyék. Pontosan tudják, hogy mire van szükségük.

Egyébként mókás és megható volt a fellépése.  Még a zakója is cuki volt, bár lehetne egy számmal nagyobb. Ez sokat rontott a megtervezett összhatásán. Úgy vélem, ezen tényleg komolyan kellene aggódnia.

Főoldali kép: Horváth Péter Gyula

(Újvárosi Valóság)

A rovat további hírei: Politika

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

2019. augusztus 20. (kedd)

Angela Merkel mondataival kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

2019. augusztus 19. (hétfő)

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.  A Páneurópai Pikniket 1989. augusztus 19-én tartották a magyarországi Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében. Az ideiglenesen megnyitott határon több száz NDK-állampolgár jutott Ausztriába.

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében, amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel. 

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

2019. augusztus 16. (péntek)

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített.

Toronyóra lánccal

Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Választási szövetséget kötött a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen - a napokban erről írt Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke közösségi oldalán. Ezzel a magát minden fórumon jobboldalinak való politikus újabb dermesztő hazugsága dőlt meg - írja az Origo.

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

2019. augusztus 14. (szerda)

Elunta az MSZP az "ellenzéki dagonyázást", régi-új polgármesterjelölttel rukkoltak elő - írja a hvg.hu.