Dunaújváros Hetilap

Szántóék cseppet eltáncolták magukat

doszerk - 2019. július 2. 16:25

Nyulasi elvtárs elkarcintotta magát a Pintér Tamásék fenekét nyaló felületén. Ez persze nem újdonság, van, hogy napjában két írással is – többnyire mások szellemi termékével – frissül a castellum.do. Ez eleve egy óriási teljesítmény, de ez most más lapra tartozik, vegyük elő a legfrissebb „ saját dolgozatot”.

Ebben a Vasmű Klub újbóli közösségi térré tételéről povedál a szerző. Nem kevesebbet állít, mint, hogy a Rajta Újváros nevű szivárványszínű, ballib-exnáci-zsúrpubi ízű, ellenzéki egymásba borulás „újságjának” hasábjain egy Szántó Péter nevű figura (a hetedik levesből a snidling?) – eltüsszentette magát, miszerint újra közösségi teret gründol a Vasmű Klubból. Arról nem szól a Nyulasi-Szántó tengely, hogy ezt milyen alapon, miből, kikkel, hogyan teszi majd meg, hiszen a tag egy sima állampolgár. De persze majd én is megveszem a jáki templomot, kidobatok onnan minden szart, kiveretem a falakat, nagy amerikai konyha, úszómedence, rendbe hozatom az egész kócerájt. Aztán jöhettek hozzám bulizni körzetlakók, megígérek bármit, sem a módszer sem a valóságtartalom nem lényeg, csak egyétek meg, amit mondok…

Na, álljunk meg egy ásónyomra.

A Vasmű Klub a vasmű tulajdona. Azért a vasműé, mert a szocik anno bagóért eladták azt a vasgyárral együtt az akkori MSZP-SZDSZ városvezetés sűrű egyetértése és hajbókolása mellett. Hogy az lepusztult, az onnantól már a vasmű sara. Ez idáig tiszta. Nézzük a másik szálat. Gombos István, a körzet önkormányzati képviselője már 2006-ban beszélt a Vasmű Klub visszavásárlásáról, annak újra megnyitásáról, hogy azt újra birtokba vehesse a lakosság. Szívügye ez a kérdés, melyet bő tíz éve próbál tető alá hozni. Ez tehát egy kicsit előbb volt, mint a Pintér újság 2019. június 1-re keltezett lapszáma, amiről Nyulasi beszél. Innentől kezdve nem áll meg az a vád, miszerint Gombos István ötletek hiányában ahhoz a Szántóhoz fordult volna cselekvési tervért, aki korábban - mint beszélik - egy igazgatói székért cserébe úgy elhagyta a választóit, mint Szent Pál az oláhokat.

 

(Nyitókép forrása: jakd.hu)

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.