Dunaújváros Hetilap

Szántóék cseppet eltáncolták magukat

doszerk - 2019. július 2. 16:25

Nyulasi elvtárs elkarcintotta magát a Pintér Tamásék fenekét nyaló felületén. Ez persze nem újdonság, van, hogy napjában két írással is – többnyire mások szellemi termékével – frissül a castellum.do. Ez eleve egy óriási teljesítmény, de ez most más lapra tartozik, vegyük elő a legfrissebb „ saját dolgozatot”.

Ebben a Vasmű Klub újbóli közösségi térré tételéről povedál a szerző. Nem kevesebbet állít, mint, hogy a Rajta Újváros nevű szivárványszínű, ballib-exnáci-zsúrpubi ízű, ellenzéki egymásba borulás „újságjának” hasábjain egy Szántó Péter nevű figura (a hetedik levesből a snidling?) – eltüsszentette magát, miszerint újra közösségi teret gründol a Vasmű Klubból. Arról nem szól a Nyulasi-Szántó tengely, hogy ezt milyen alapon, miből, kikkel, hogyan teszi majd meg, hiszen a tag egy sima állampolgár. De persze majd én is megveszem a jáki templomot, kidobatok onnan minden szart, kiveretem a falakat, nagy amerikai konyha, úszómedence, rendbe hozatom az egész kócerájt. Aztán jöhettek hozzám bulizni körzetlakók, megígérek bármit, sem a módszer sem a valóságtartalom nem lényeg, csak egyétek meg, amit mondok…

Na, álljunk meg egy ásónyomra.

A Vasmű Klub a vasmű tulajdona. Azért a vasműé, mert a szocik anno bagóért eladták azt a vasgyárral együtt az akkori MSZP-SZDSZ városvezetés sűrű egyetértése és hajbókolása mellett. Hogy az lepusztult, az onnantól már a vasmű sara. Ez idáig tiszta. Nézzük a másik szálat. Gombos István, a körzet önkormányzati képviselője már 2006-ban beszélt a Vasmű Klub visszavásárlásáról, annak újra megnyitásáról, hogy azt újra birtokba vehesse a lakosság. Szívügye ez a kérdés, melyet bő tíz éve próbál tető alá hozni. Ez tehát egy kicsit előbb volt, mint a Pintér újság 2019. június 1-re keltezett lapszáma, amiről Nyulasi beszél. Innentől kezdve nem áll meg az a vád, miszerint Gombos István ötletek hiányában ahhoz a Szántóhoz fordult volna cselekvési tervért, aki korábban - mint beszélik - egy igazgatói székért cserébe úgy elhagyta a választóit, mint Szent Pál az oláhokat.

 

(Nyitókép forrása: jakd.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

2022. szep. 28.

Az egészséges életmód, a mozgás és a környezetvédelem fontosságára hívta fel tíz dunaújvárosi tagóvoda növendékeinek figyelmét a felső Duna-parton megrendezett ovifutás.

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

2022. szep. 28.

Jubilál a sorozat, idén éppen tizedszerre rendezi meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete – a tanácskozásnak (2015 után újra) Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme ad otthont csütörtökön.