Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szentmise és újmisés áldás

doszerk - 2019. július 18. 12:11

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően papszentelést tartottak Keresztelő Szent János születésének ünnepén (június 24-én), ebben az évben a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban. Spányi Antal megyés püspök Győri Balázs Istvánt diakónussá, Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt, Sisa István Lénárd diakónusokat pedig áldozópappá szentelte. A Dél-Fejér megyei kötődésű felszenteltek közül Lindmayer Miklós atya július 20-án (szombat) este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Az egyházmegye újmisés papjai áldáshoz készülődnek (balról jobbra): Sisa István Lénárd, Mitrovics Zsolt, Mészáros Barnabás, Lindmayer Miklós

A tíz gyermekes családból származó fiatal atya diakónussá szentelése 2014-ben volt Esztergomban. Ezt követően az esztergomi főegyházmegye szolgálatában állt 2014 és 2018 között. A székesfehérvári egyházmegyébe 2018 érkezett, majd meg is kezdte diakónusi gyakorlatát Sárbogárd térségében. Immáron felszentelt papként tatabányai káplánként kezdi meg szolgálatát 2019 augusztusától. A dunaújvárosi hívők perselyadományaikat a sokgyermekes családból származó paptestvérük szolgálatának megkezdéséhez ajánlják föl ezen a szentmisén.

A rovat további hírei: Kultúra

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.