Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek) 19:13 - spigott

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

A nyári felkészülési időszak első edzőmérkőzést játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely az újonc, de rendkívül jól megerősített Szombathely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző több játékosára sem számíthatott ezúttal, a fiataloktól Jovovity és Koronczai, a felnőttek közül Grosch és Micijevic nem állt rendelkezésre, míg Szekerczés Luca csak "csökkentett üzemmódban" kapott lehetőséget a meccsen, akkor is csak a jobbszélen.

Együttesünk nem is kezdett túl jól, kellett jó pár perc, mire a elérte az "üzemi hőfokot" a gárda, így az első félidő derekáig jobbára a vendégek álltak jobban két-három találattal (4-7). A játékrész második felére feljavult a mieink védekezése, támadásban is sikerült egyre több alkalommal átjátszani a szombathelyieket, így a 21. percben, Kazai átlövése (!) után már dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (9-8). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, de a félidő utolsó találatát a mieink jegyezték, így a szünetre 14-12-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek. A második felvonás eleje ismét a vendégeknek sikerült jobban, akik hamar egalizáltak, s ugyan a Kohász kézilabdázói hamar visszavették az előnyt, elég volt pár bosszantó eladott labda, s a 37. percben újra a Szombathely állt közelebb a sikerhez (16-17).

Nem sokáig, mert együttesünk gyorsan fordított, á hiába volt többször is esélye arra, hogy akár több góllal is meglépjen ellenfelétől, a kulcspillanatokban rendre jött egy kihagyott ziccer, egy elrontott hetes, így a vendégek a hajrában ismét egyenlíteni tudtak (24-24). Az utolsó percben a győzelemért támadott a szombathelyi alakulat, ám a vendégek is hibáztak, az ellentámadásból Ferenczy harcolt ki hetest, melyet Triscsuk értékesített, így végül a DKKA örülhetett a 25-24-es győzelemnek.

György László: - Nagyon meglátszott, hogy ez volt az első meccsünk a felkészülési időszakban, de ma nem az eredmény volt a fontos, hanem a játék. Több felállást tudtunk gyakorolni, szükség is volt rá, akadtak szép megoldásaink, igaz ma nem ezek voltak többségben. A célját azonban elérte a találkozó, dolgozunk tovább.

DKKA – Szombathelyi KKA 25-24 (14-12)

DKKA: Csapó – Mihály 4, Ferenczy 3, Cavlovic 1, Triscsuk 5, Szalai, Kazai 5. Csere: Stojak (kapus), Szekerczés 2, Bouti 2, Molnár 1, Sirián 1, Nick 1, Braun. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hasznos napok Telkiben

Hasznos napok Telkiben

2019. augusztus 19. (hétfő)

Gera Zoltán 27 játékost ismerhetett meg közelebbről a kétnapos összetartás során.

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Szentlőrinc SE elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.