Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek) 19:13 - spigott

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

A nyári felkészülési időszak első edzőmérkőzést játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely az újonc, de rendkívül jól megerősített Szombathely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző több játékosára sem számíthatott ezúttal, a fiataloktól Jovovity és Koronczai, a felnőttek közül Grosch és Micijevic nem állt rendelkezésre, míg Szekerczés Luca csak "csökkentett üzemmódban" kapott lehetőséget a meccsen, akkor is csak a jobbszélen.

Együttesünk nem is kezdett túl jól, kellett jó pár perc, mire a elérte az "üzemi hőfokot" a gárda, így az első félidő derekáig jobbára a vendégek álltak jobban két-három találattal (4-7). A játékrész második felére feljavult a mieink védekezése, támadásban is sikerült egyre több alkalommal átjátszani a szombathelyieket, így a 21. percben, Kazai átlövése (!) után már dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (9-8). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, de a félidő utolsó találatát a mieink jegyezték, így a szünetre 14-12-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek. A második felvonás eleje ismét a vendégeknek sikerült jobban, akik hamar egalizáltak, s ugyan a Kohász kézilabdázói hamar visszavették az előnyt, elég volt pár bosszantó eladott labda, s a 37. percben újra a Szombathely állt közelebb a sikerhez (16-17).

Nem sokáig, mert együttesünk gyorsan fordított, á hiába volt többször is esélye arra, hogy akár több góllal is meglépjen ellenfelétől, a kulcspillanatokban rendre jött egy kihagyott ziccer, egy elrontott hetes, így a vendégek a hajrában ismét egyenlíteni tudtak (24-24). Az utolsó percben a győzelemért támadott a szombathelyi alakulat, ám a vendégek is hibáztak, az ellentámadásból Ferenczy harcolt ki hetest, melyet Triscsuk értékesített, így végül a DKKA örülhetett a 25-24-es győzelemnek.

György László: - Nagyon meglátszott, hogy ez volt az első meccsünk a felkészülési időszakban, de ma nem az eredmény volt a fontos, hanem a játék. Több felállást tudtunk gyakorolni, szükség is volt rá, akadtak szép megoldásaink, igaz ma nem ezek voltak többségben. A célját azonban elérte a találkozó, dolgozunk tovább.

DKKA – Szombathelyi KKA 25-24 (14-12)

DKKA: Csapó – Mihály 4, Ferenczy 3, Cavlovic 1, Triscsuk 5, Szalai, Kazai 5. Csere: Stojak (kapus), Szekerczés 2, Bouti 2, Molnár 1, Sirián 1, Nick 1, Braun. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Évzárót tartott a Dunaferr SE

Évzárót tartott a Dunaferr SE

2019. december 12. (csütörtök)

A Duna-parti szabadidőparkban tartotta hagyományos évzáró eseményét a Dunaferr SE. Az egyesülethez tartozó szakosztályok, így a kajak- kenu, úszás, röplabda, birkózás és torna csapatok is meghívást kaptak a rendezvényre, ahol a legeredményesebb sportolók díjat vehettek át.

Nyitrai siker a jégcsarnokban

Nyitrai siker a jégcsarnokban

2019. december 12. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.