A hajrában döntött a Kohász

doszerk - 2019. augusztus 8. 19:23

Kiélezett csatában aratott 28-24-es győzelmet a Kisvárda elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Kisvárda elleni hazai találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Kézilabdázóinkra nagyon nehéz feladat várt a remek erőkből álló vendégek ellen, s a mérkőzés igazolta is az előzetes várakozásokat.

Ugyan a találkozó első három góljából kettőt a mieink szereztek, a folytatás nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük, mert a Kisvárda jó védekezéssel és eredményes támadójátékkal lepte meg együttesünket, s előbb 4-2-re, majd 6-3-ra meglépett György László tanítványaitól. Ekkor a Kohász is összekapta védelmét, míg támadásban Cavlovic, Triscsuk és Bouti is pontosan célzott, s mikor a 18. percben Szekerczés is betalált hét méterről, újra egált mutatott az eredményjelző (7-7). A folytatásban hol a mieink, hol a vendégek vezettek egy-egy góllal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott meglógni a másiktól, így a kiegyenlített küzdelmet hozó első felvonás 13-13-as döntetlennel ért véget.

Itana Cavlovic két gólt szerzett! (Kép forrása: Nagy Gergő)

A második etapot ismét a Kisvárda kezdte valamivel jobban, de hiába lépett el kettő góllal, Sirián, Szekerczés és Ferenczy találatai után fordított a Kohász (18-16). A vendégek persze nem szerettek volna leszakadni, de hiába zárkóztak fel egyre, majd egyenlítettek is, rendre jött a válasz a túloldalon, így az utolsó tíz perchez érve is akadémistáink álltak közelebb a sikerhez (23-22). Az 53. percben újra egyenlített a Kisvárda, ám a vendégek ezzel el is lőtték az összes puskaporukat, mert a feljavuló hazai védelem és Csapó Kíra ellen nem volt ellenszerük, így a Kohász könnyű gólokat is szerezve lépett meg öt fával, s végül 28-24-es győzelmet aratott a küzdelmes összecsapáson.

György László: - Örülök, hogy újra szoros mérkőzést tudtunk vívni aktuális ellenfelünkkel, s természetesen annak is, hogy a hajrát ismét jól bírtuk. voltak azért hullámvölgyek, de szépen felépítette a csapat magát, hátrányból fordítva tudott nyerni, s amikor a védekezésünk stabilizálódott, akkor tudtunk gyors gólokat is szerezni. A felkészülésünk azon részében járunk, amikor már időszakosan már jól is játszunk, s a jövőben ezeket az időszakokat kell minél hosszabbra elnyújtani.

DKKA – Várda KKFT Kisvárda 28-24 (13-13)

DKKA. Stojak – Grosch, Ferenczy 3, Bouti 1, Cavlovic 2, Triscsuk 3, Kazai 2. Csere: Csapó (kapus), Mihály 3, Szalai 2, Szekerczés 7, Sirián 3, Molnár 1, Nick 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.