Békéscsabán kezd a Kohász

doszerk - 2019. augusztus 30. 7:55

A siker reményében várja a Békéscsaba elleni szombati bajnoki rajtot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Békéscsabán kezdi meg bajnoki szereplését szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a 2019/2020-as szezonban. Az akadémistákra nem vár könnyű feladat a Viharsarok fővárosában, s tisztában van ezzel vezetőedzőnk, György László is, akit arra kértünk, hogy számoljon be együttesünk felkészüléséről.

- Úgy gondolom, hogy összességében a tervezett dolgokat véghez tudtuk vinni, bár az is igaz, hogy természetesen mindig vannak és lesznek is javítani valók, s jelenleg ezeket próbáljuk meg csiszolgatni. A mérkőzéseink, az edzésszámunk alapján azt kell mondanom, hogy a tervezett munkának a kilencven százalékát azért sikeresen el tudtuk végezni. A felkészülés elején azt tűztük ki, hogy a védekezésünknek kell stabilnak lenni. Erre fókuszáltunk, erre helyeztük a hangsúlyt, de szerintem nem tudtunk annyit előre lépni, amennyit én szerettem volna. Lehet azonban, hogy ez valahol természetes, mert a fiatalabb és új játékosokat kell majd oda teljesen beépítenünk. Elkeseredett azonban nem vagyok, jó úton haladunk, s itt is el fogunk jutni oda, ahova én szeretném.

Kép: DO-archív

- Ha már a fiataloknál tartunk, az ő beépítésük hogy halad?

- Ezzel én most már nagyon óvatosan bánok. Nyilvánvaló, hogy vannak tehetséges és ügyes játékosaink, ám véleményünk szerint velük mérkőzést még nem fogunk tudni nyerni. Fokozatosan kell beépítenünk őket, s ez nem csak azt jelenti, hogy a mérkőzéseken kapnak öt-tíz percet. A fokozatossághoz először az kell, hogy felnőtt edzéseket látogassanak heti kettő-négy, majd már nyolc alkalommal, aztán fokozatosan a csapatba, a tizenhatos keretbe kerülnek akkor is, ha még nem is játszanak. Ezt követően jön az, hogy pályára lépnek öt-tíz percet, részt vesznek a védekezésben, a támadásban is, szóval ez egy nagyon hosszú, rögös út, s borzasztó nagy türelemmel kell viselnie mindenkinek azt, hogy egy fiatal tehetséges játékosból NB I-es játékos legyen. így vagyunk ezzel mi is, kezeljük, menedzseljük a fiatalokat, de mindenkinek partnernek kell lenni ebben, hogy ők végül odakerüljenek a felnőtt NB I-be.

Kép forrása: kohaszkezi.hu

- Milyen szezonra számítasz, illetve mit vársz a Békéscsaba elleni nyitómeccstől?

- Minden évben azt mondjuk, hogy egyre nehezebb lesz a bajnokság, s ez az év sem lesz egyszerűbb, mint a tavalyi. Itt van mindjárt az első mérkőzés Békéscsabán. Tudjuk jól, hogy már oda elutazni, abban a miliőben pályára lépni, már az nehéz, de a lehetőségeinkhez képest felkészültünk. Nagyon fontos, hogy mindent elkövessünk a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, hogy tiszta lelkiismerettel jöjjünk le a pályáról, adjunk ki magunkból mindent, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.

György László vezetőedző a Békéscsaba elleni találkozóval kapcsolatban elmondta még, hogy páran betegséggel küzdenek együtteséből, Sirián Szederke, Nick Viktória és Csapó Kyra sem teljesen egészséges, de reméli, hogy megfázásuk szombatra rendbe jön. A szakembertől megtudtuk azt is, hogy Szekerczés Luca sérülése sem jött még rendbe, ezért az ő játéka kérdéses a Békéscsaba ellen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.